Kedi

Ah kediciğim ah…

Bir kedim var, kederim mi var, keyfim mi var bilemedim. Hele son olayı…

Geçtiğimiz gün işten biraz geç dönmüştüm. Evde de kimse olmayınca bizim yaramaz kedicik, karnı acıkmış, mama aramak için yollara düşmüş, o oda seni bu oda benim… Tabi bunu o kadar basite almayın, odaları gezerken öyle masumca gezmemiş, gittiği her yerde bir iz bırakmış. Bazı kartonları yırtmış, oturma odasındaki koltukları halden hale sokmuş, mutfağı söylemiyorum bile. Anlayacağınız bekâr bir erkek bile ancak bu kadarını yapardı.

Yaramaz kedi

Aslında kedim mamasının nerede olduğunu da biliyor. Öyle yüksek yere ya da ulaşılmaz bir yere de koymadım hani. Düşünemeyeceğini biliyorum ama acıktığında içgüdüyle hareket edeceğini düşünerek mutfak kapısının hemen arkasına koyuyorum. İşin ilginç tarafı, ben her mama çıkarttığımda kedim de bunu görüyor. Yani o kadar ortalığı dağıtmasına gerek yoktu aslında. Ne dersiniz, eve biraz geç geldiğim için bana kızmış olabilir mi?

Yaramaz kedi

Kedimi çok seviyorum… Biraz uğraştırdı beni doğrusu. Yerleri silip süpürmek dağıttığı ortalığı toparlamak kısa sürmedi ama olsun ben kedimi yine de seviyorum. Ha! Bu arada kedim karnını doyurmuş mu diye merak edenlere de hemen söyleyeyim. Kedi maması zaten yeterince kapta vardı. Hani ne olur ne olmaz bizimkinin iştahı kabarır birden her şeyi yemek ister diye de odanın bir köşesine bir kap mama daha koymuştum. Sürekli yaptığım için kedim buna alışık. Yani anlayacağınız dostlar, kedim karnını doyurmuş. Tabi karnını doyurdu da arpası fazla geldiği için mi ortalığı dağıtmış, yoksa açken o, o olmadığı için mi ortalığı darmadağın etmiş yoksa dediğim gibi bana kızgınlığından mı yapmış, henüz bana bir şey demedi.

Yaramaz kedi

Siz, siz olun kedinizi aç bırakmayın

Kediler minik dostlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yaramazlık türünü yaparlarsa yapsınlar onlara kızmayın. Öncelikle bir vakıa varsa suçu kendinizde arayın. Biraz düşünün… “Saçımı süpürge ediyorum, kedim sağlıklı olsun” diye düşünüyorsanız o zaman sadece saçınızı süpürge etmeniz yeterli gelmiyor demektir. Biraz da paspas olmayı deneyin. Zira kediler, ilgiyi mamadan daha çok severler. Kedi maması tam, karnı tok, sırtı da pek diye düşünmeyin. Yaramazlıklarına göz yumun ve dediğim gibi kendi bıraktığınız eksik bir şeyler varsa bir daha o hataya düşmeyin ki benim başıma gelenler sizin de başınıza gelmesin.

Yaramaz kedi

Son bir cümle, itiraf etmeliyim ki son zamanlarda iş toplantıları yüzünden geç çıkmak zorunda kalıyorum, haliyle eve geldiğimde takatten düşüyorum ve hoop yatağa. Ama gel de bunu kediciğe anlat…

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup