Akvaryum

Akvaryum ve balık yemi

Akvaryumun verdiği huzur ile ilgili daha önce de bir yazı yazmıştım. Aslında balıklar ve akvaryum hakkında yazılması gereken onca şey çıkar. Balıkların türleri, akvaryumların özellikleri, yem ve yem kalitesi gibi birçok konu hakkında bilinmesi gereken detaylar vardır.

Yukarıda söylediklerimin her birini zamanla sizler için yazacağım. Bugünlük akvaryum ve balık yemi hakkında bilgi vermek istiyorum. Balık yemi alırken nelere dikkat etmelisiniz, akvaryum seçimin neden önemlidir, akvaryum seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Vs.

Akvaryum ve balık yemi

Akvaryum balıkları denizde veya okyanusta yaşayan canlılardır. Her bir türünün kendine göre bir hayat biçimi ve yaşam şekli vardır. Kimi balıklar etçil, kimileri otçul kimileri ise hepçildir bir de bunların yaşam alanları var ki bu konuda da her balığın aynı yaşam alanında yaşayabildiğini söylemek mümkün değildir, bazı balıklar ise her ortama ayak uydurabilirler, mesela lepistes balığı. Bu yüzden balık beslemeye karar verdiğiniz ilk anda öncelikle hangi tür balık besleyeceğinize karar verin ardından akvaryumunuzu seçmek için fikir üretin.

Akvaryum ve balık yemi

Akvaryum neden önemlidir?

Okyanus ve deniz derinlerde yakalanarak küçük akvaryumlarda beslenen balıklar, bu hallerinden şikâyetçi değiller, zira onların hafızaları 1 saniye kadar işler, yani bu durumda yaşadığı yerin büyüklüğü veya derinliği çok şeyi değiştirmez ama barındığı ortamın balığın yapısına uygun olup olmadığı kesinlikle önemlidir. Daha çok taşlık veya kayalık alanlarda yaşamaya alışık olan lepistes balığını tutup da düz bir yerde beslemek kesinlikle eziyet olacaktır veya bunun için yosunlarla daha rahat yaşayan balığı da kayalıklarla süslenmiş bir akvaryumda beslemek de yine o balığa eziyet olacaktır.  Akvaryumda isabetli bir karar alındıktan sonra balık yemi konusuna geçebiliriz.

Akvaryum ve balık yemi

Balık yemi çok önemlidir

Her canlının ayakta kalabilmesi için düzgün beslenmesi ve sağlıklı besinlerle beslenmesi gerek. İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar… Besin olmaksızın ayakta durabilen bir canlıdan söz etmek mümkün değildir, balıklar da böyledir. Doğal ortamlarından alınarak akvaryumda beslenene balıkların beslendiği yemlerin çok kaliteli olması elzemdir. Zira onlar, gündelik olarak çok az tüketen varlıklardır, ortalama bir günde tüketebilecekleri balık yemi oranı, 5 saniyede tüketebilecekleri kadar bir yemdir ve bunu günde 2 defa vermek yeterli gelebiliyor. Dolayısıyla bu kadar az bir tüketim ile hayatta kalmayı başaran akvaryum balıkları için en iyi yemi tercih etmek gerekiyor.

Akvaryum ve balık yemi

Markası belli olmayan, son kullanma tarihi geçmiş olan balık yemleri kesinlikle uzak durulması gereken yemlerdir bilinmeyen markalardan ve açık balık yemlerinden de uzak durmanızı tavsiye ederim.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup