Akvaryum

Akvaryumla gelen huzur

Deniz kenarında hiç vakit geçirdiniz mi? Ama yalnız başınıza ve sessiz bir zamanda… Ben çok denedim; o zamanlarda bulduğum huzuru sanırım hayatımın farklı aktivitelerinde bulamadım… Şimdiler de akvaryum ile denizin sunduğu huzuru yakalamaya çalışıyorum.

Akvaryum, her ne kadar deniz kadar geniş, barındırdığı canlılar bakımından büyük ve sunduğu huzur bakımından aynı ölçüde olmasa da evinize huzur saçmak için yeteri kadar bir özelliğe sahiptir. Suyun akıntısı veya şelale sesini dinleyenler ve huzuru burada yakalayanlar daha iyi bilirler suyun verdiği berrak huzuru. Yani, keramet balıkta mı yoksa suda mı karar veremesem bile en azından ikisini bir arada barındırmak, tarifsiz bir huzur vermeye yetiyor.

Akvaryumla gelen huzur

Balıklar, diğer evcil hayvanlar gibi şımarıklık yaparak kendilerini sevdiren hayvan türleri değiller. Hatta üzerlerinde hassasiyetle durduğunuz halde sizi tanımazlar bile. Eh! Boşuna “balık hafızalı” dememiş atalarımız. Aslında bu sözün bilimsel olarak dayandığı bir nokta vardır. Balıklar, 5 saniyeden daha az bir hafızaya sahipler. Biraz ironi olacak ama sahibi yem verirken, balık yeminin yerken 3 saniye sonra “aaa sahibim” dercesine bakabilen varlıklardır bunlar. Her neyse bu, onların yaratılışındaki sırda saklıdır. Biz, bize verdikleri huzurla ilgilenelim.

Akvaryumla gelen huzur

Akvaryum balıkları; tür ve cins bakımından sayılmayacak kadar çokturlar. Fiyat bakımından da öyle… Bazen ufacık bir balığa biçilen yüksek değerlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Tabi bunun yanında küçük cep harçlıklarıyla da satın alınabilecek balıkların olduğundan da söz edebiliriz. Astronot balığı, Benekli çöpçü balığı, Cam kedibalığı, Cüce gurami, Cüce vatoz, Diskus, Gökkuşağı balığı, Japon balığı, Kakadu cichlid, Kavgacı Siyam balığı, Kılıçkuyruk, Lepistes, Neon tetra, Plati, Rasbora, Sarı Prenses, Tilapia, Tilapiini, Zebra balığı, Öpüşen gurami vs. aklıma gelen balık türleridir. Bunlar gibi daha sayamadığım nice türler, nice cinsler vardır. Hepsinin tek ortak özelliği doğanın en sessiz varlıkları olmaları ve verdikleri huzurdur.

Akvaryumla gelen huzur

Balık beslemeye karar verdiğiniz andan itibaren içinize hoş bir esinti dolacaktır. Tabi bu heves değilse emin olun ki kalıcı bir ferahlama olacaktır. Akvaryum balığı besleme ile ilgili bilgilere sitemizde fazlasıyla yer vermiştik. İlgili konuları gözden geçirerek daha uzun süreli balık beslemenin püf noktaları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Akvaryumla gelen huzur

Akvaryumla gelen huzur, doğanın en mükemmel soluğudur. Kimseye zararı olmayan küçük varlıklar, duygularınızı anlamasa, sizi tanımasa hatta sizi her gördüğünde “sen de kimsin?” dercesine yabancı muamelesi yapsa da bir süre sessizce izlemeye koyulun. İmkanınız varsa kulaklığınızı takıp bir doğa müziği eşliğinde balıkları izlemeye koyulun. Yarım saat, bir saat, iki saat… Vaktiniz ne kadar uygun ise. Emin olun o huzuru başka yerde bulamayacaksınız…

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup