Akvaryum

Akvaryumunuz huzur veriyor mu?

Balıklar, evcil hayvanların “sessizleri” olarak bilinir. Ne kendilerini ifade etmek için mimikleri var, ne kendilerini sevdirmek için şımarık hareketleri… Onlar sahiplerine sadece huzur veren bir atmosfer sunarlar. Peki, ya sahipleri balıklara ne kadar huzur veriyor ya da verdiğini düşünüyor?

Balıklar, hassas yapıya sahip canlılardır. Bakımları diğer evcil hayvanlara göre hem daha zor hem de süreklilik gerektirir. Bu nedenle balık almadan önce sabrınızı ölçmenizi tavsiye ederiz. Yemlerinin değişmesi, sularının kontrol edilmesi, su ısılarının kontrol altında tutulması gibi pek çok önemli detay isteyen akvaryum balıkları, doğru şekilde bakım yapıldığında, huzur veren bir dünyaya dönüşebilirler.

Akvaryum Balıkları

Balıklara yem verirken, yavru veya yetişkin balık olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Yetişkin balıklara verilen yemi olduğu gibi yavru balıklara vermeyin ve mümkün mertebe ayrı bir akvaryum içerisinde besleyin. Bunu yaparken de yetişkin balıklara verilen yemi ezerek akvaryuma atın ki balıklar daha rahat yemleri yiyebilsinler.

Akvaryum Balıkları

Balıklarınızı seviyorsunuz ve bu yüzden de akvaryumlarına bilumum aksesuarla koyuyorsunuz değil mi? “evet” dediğinizi duyar gibiyim. Ama bunun yanlış bir hareket olduğunu söylemeden geçmemem gerekiyor. Evet, başında da dediğim gibi balıklar, diğer evcil hayvanlardan farklı olarak duygularını ifade edemeyen, jest ve mimikleri olmayan canlılardır. Ancak bu, onların duygusuz olduklarını göstermez. Dile getiremedikleri sıkıntıları bir zaman sonra bedenlerine vurur ve böylece ölürler. Akvaryum dizayn ederken, balıklarınızın rahat hareket edebileceği bir şekilde dizayn etmeniz çok önemlidir. Aksi halde strese girme durumları söz konusu olabilir. Elbette sade bir akvaryum olsun demiyoruz. Ancak her ne aksesuar koyarsanız koyun, balıkların hareket kabiliyetini kısıtlayıcı öğeler olmamasına dikkat etmenizi öneriyoruz.

Akvaryum Balıkları

Akvaryumun dizayn edilmesi kadar modeli de balıkların rahat yaşaması için önemli bir etkendir. Her akvaryum tipi her balık için sağlıklı olmayabilir. Bazı balıklar daha geniş alanlarda yaşayabiliyorken, bazı türler ise daha küçük yerlerde de hayatta kalabiliyorlar. Bu nedenle akvaryum tipi önemli bir etkendir.

Akvaryum Balıkları

 Evcil hayvanların en sessizleri ile zaman geçirmek, onları izlerken huzur bulmak ve stresten arınmak için balıklarınıza gerektiği gibi bakmanız gerekiyor. Doğru bir bakım ile daha fazla huzur bulacak, balıklarınızla daha uzun zaman beraber olmanın keyfini yaşayacaksınız.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup