Akvaryum

Akvaryumunuzun eksiklerini tamamlayalım

Balıklar, verdikleri huzur için beslenen evcil hayvanlardır. Onları izlemek; adeta deniz kenarında oturup dalgalara karşı sevimli hareketlerle gah suyun üstüne gah suyun altına sıçrayan balıkları izlemek kadar huzur verir. Ancak bunun için de balıklara gereği gibi bakmak, sahiplerinin temel görevidir.

Akvaryum balıkları, yüzlerce çeşitten oluşan canlılardır. En pahalısından en ucuzuna… Her birinin kendine göze özel bir yanı vardır. Ama hepsinin de ortak özelliği bulunduğu ortama huzur vermektir. Dinlendirici birkaç saat geçirmek isteyenler kesinlikle akvaryumlarının karşısına geçip hoş bir müzik eşliğinde balıkların hareketlerini izleyebilirler. Buraya kadar her şey çok güzel! Peki, ama balıkların daha fazla huzur vermesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Akvaryum balıkları

Akvaryumu doğru şekilde dizayn etmek

Balıkların rahat yaşayabilmesi için en önemli faktör akvaryumdur. Bir akvaryum ne kadar kalabalık olursa balık o kadar az hareket etme kabiliyetini bulacaktır kendinde. Bu da uzun süre yaşamasını zorlaştırıcı bir negatif etki olarak balıkların ruh ve sağlıklarına yansıyacaktır. Bunun için akvaryumunuzu dizayn ederken; balıkların boylarına, cinslerine ve türlerine göre şekillendirmeniz çok önemlidir. Akvaryum malzemeleri, balıkların yaşamlarını etkileyen unsurlardır, bunu bilmeniz gerekiyor.

Akvaryum malzemeleri

Balık yemi

Akvaryum kadar balık yemi de önemlidir. Nihayetinde bir canlının hayatta kalabilmesi için beslenmesi gerekiyor. Daha da önemlisi doğru besinlerle ve doğru şekilde beslenilmesi gerekiyor. Balıkları diğer hayvanlardan ayıran en temel özellikleri; sığ yiyen hayvanlar olup ne kadar yem verilirse verilsin “yok” demez hayvanlardır. Burada iş, sahiplerine düşmektedir. Balıklarınızın yemini verirken çok fazla vermemeye özen göstermeniz gerekiyor tabi çok az da vermemeniz gerekiyor.

Balık yemi

Balık yemi alırken dikkatli olun

Her balık aynı yemi yemez. Bazı balıklar için özel olarak hazırlanan yemler vardır. Eğer ilk defa balık alıyorsanız kesinlikle bir bilene veya bir veterinere danışmanızda fayda vardır. Doğru balık yemini almazsanız, kesinlikle balıklarınızın ömrünün çok kısa olacağını aklınızdan çıkartmayın. Bir de kalitesiz yem almamaya da özen gösterin. Balık yemleri hazırlanırken, hayvanların yeteri derecede beslenmeleri için takviye edilen kimyasal maddeler, ilk etapta balıklar için iyi gibi görünse de aslında sağlıklarını daha da önemlisi hayatlarını tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle balık yemi konusunda dikkatli davranmanız gerekiyor.

Akvaryum balıkları

Doğanın her canlısının kendine göre bir özelliği vardır. Kimileri sevecen tavırlarıyla sahiplerini sevindirirken kimileri de sessizlikleriyle sahiplerine huzur verirler. Balıklar, ikinci gruptan olanlardır. Onlara göstereceğiniz ilgide ne kadar hassas davranırsanız sağlıklarını o kadar koruma altına almış olur ve uzun ömürlü olmalarına yardımcı olursunuz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup