Genel

Bakımı Kolay Olan 5 Evcil Hayvan

Evcil hayvan beslemek güzeldir fakat beslenen hayvana göre bakımı zor veya kolay olur. Bu yazımda en kolay beslenecek evcil hayvanlar hakkında size bilgi vererek beslemek istedikleriniz arasında karar vermenize yardımcı olacağım.

Balıklar, köpekler veya kediler… Her biri evcil hayvanlar kategorisinde yer alan hayvanlardır. Ancak bunlar arasında da daha kolay ve daha zor beslenen türler vardır. İşin kolayına kaçarak sevimli bir dost edinmek isteyenler vereceğim evcil hayvanlardan birini seçebilirler.

Dayanıklı balıklar

Balıklar aslında hassas hayvanlardır, sindirim sistemleri zayıf olmakla birlikte bakıma çok fazla gerek duyan hayvanlardır. Fakat beta ve Japon balıkları, diğer akvaryum balıklarına göre daha dayanıklı balıklar olarak bilinirler bu yüzden işin kolayına kaçmak istiyorsanız bu iki türden birini seçebilirsiniz. Ama şuna dikkat etmelisiniz, her ne kadar betaların bardakta, Japonların ise fanusta beslenebildikleri söylense de bu bilgi doğru değildir. Her iki balık için de en az 30 cc. Bir akvaryuma sahip olmanız gerekiyor.

Uygun bir akvaryum ayarladıktan sonra, akvaryum pompası, ışıklandırma gibi gerekli malzemeleri hallederek balıklarınızın yaşayacağı ortamı hazırlayabilirsiniz. Bunun yanında düzenli olarak balık yemi vermelisiniz. Gerektiği zamanlarda akvaryum temizliğini yaptığınız sürece herhangi bir sorun oluşmayacaktır.

Yılanlar, sürüngenler, akrep ve tarantula gibi canlılar

İlkin kulağa korkutucu gibi gelse de evde yılan beslenebilir veya akrep veya tarantula gibi hayvanlar beslenebilir. Hem ortalığı çok fazla kirletmedikleri için hem de çok fazla yem veya mama yemedikleri için seçilebilirler. Ama bunların da doğanın birer parçası olduğunu hatırlatarak gerekli özenin gösterilmesini ve akvaryumlarının haftada en az 1 defa da olsa temizlenmesi gerektiğini söyleyelim.

Hangi türden hayvan besliyorsanız onun için uygun olan yemi seçmeniz gerekir. Bazı hayvanlar ise canlı hayvan yemeye ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden uygun yemi seçmek önemlidir. Aynı zamanda bazı hayvanların özel ihtiyaçları da bulunabilir. Örneğin kaplumbağaların gün içerisinde güneş ışığına ihtiyacı vardır. Beslemek istediğiniz hayvanın ihtiyaçlarını net olarak bilmeniz gerekmektedir.

Kaplumbağalar

Ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerinde evcil olarak beslenen hayvanlardan biri de kaplumbağalardır. Hem dayanıklı olmaları hem de günde 1-2 defa yem verilmesi yeterli geldiği için kolaylıkla besleyebileceğiniz hayvanlar listesine alabilirsiniz. Kaplumbağaların en önemli noktası beslenmesidir. Bu yüzden kaplumbağalar için özel üretilmiş yemler tercih edilmeli ve arada bir haşlanmış balık, tavuk, yeşillik, marul gibi besinlerle takviye yapmanız yeterlidir.

Hamsterlar

Hamsterlar, kafeste beslenebilen hayvanlardır. Beyaz renkleri ile dikkat çeken bu farelerin beslenmesi de kolaydır. Günlük yem ve su ihtiyaçlarının verilmesinin yanında kafesin altına serilen kağıdın sık sık değiştirilmesi beslemek için yeterlidir. Ayrıca kağıt yerine ltalaş da tercih edilebilir.

Beslenmesinin yanı sıra hamsterların daha kaliteli bir yaşam sürmesi için hamster oyuncakları alınabilir. Böylece daha mutlu bir yaşam sürecektir.

Muhabbet Kuşları

beslenmesi kolay olan evcil hayvanlar

Bakımı kolay olan ancak ortalığı biraz olsun pisletmeleriyle bazen can sıkıcı hale gelseler de kolay beslenen muhabbet kuşları için önemli olan kafeslerinin temizliği, sularının sık sık kontrol edilmesi ve kafes altına serilen kağıtların değiştirilmesi yeterlidir.

Kafesinin içerisine düzenli olarak yemini ve suyunu koyduktan sonra yapmanız gereken pek bir şey yoktur. Arada bir evin içerisinde uçmasına müsaade etmeniz gerekir. Böyle zamanlarda pislemesi muhtemeldir. Bu yüzden temizliği zorlayıcı olabilir, ancak muhabbet kuşunuzu konuşturmaya alıştırmak gibi durumlar heyecan verici olacaktır.

Kediler

beslenmesi en kolay olan hayvanlar

Kedilerin bakımları zor olsa da temiz oldukları için bakımı kısmen kolay olan evcil hayvanlardandırlar. Sevimli kedilerle güzel vakit geçirmek isteyenlerin dikkat etmeleri gereken tek şey mamalarının zamanında verilmesi, aşılarının kontrollü yapılması ve rahat bırakılmalarıdır.

Kedilerin tüylerinin bakımını yapmak da gerekir. Bu yüzden, en azından haftada bir tüyleri taranmalıdır. Bununla beraber kedi kumunun düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Ayrıca kısmen masraflı olabilir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup