Akvaryum

Balık yemi seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Akvaryum balıkları, evcil hayvanlar arasında en çok beslenen canlılardır. Daha önceki konularımızda da belirttiğimiz gibi bu varlıklar, dünyanın en sessizleridir.

Ses çıkartan bir balık veya şımarık hareketler yaparak kendini sevdirmeye çalışan bir balık gören var mıdır? Ben hiç görmedim, muhtemelen kimse de görmemiştir. Balıklar; sessizliği ile huzur veren ve bulunduğu ortama farklı bir hava katan hayvanlardır. Beslenmelerindeki en büyük etkenin de saçtıkları huzur olduğunu söylemek gerekiyor.

Öyle ki bir evde, ofiste veya bir iş yerinde balık beslendiğinde, mekanın sahipleri veya mekana gelen misafirler pür dikkat balıklara dakikalarca bazen saatlerce öylece durup bakabilmektedirler. “etki tepki meselesi” mi dersiniz yoksa balıkta huzur veren enerji mi var dersiniz? Bilemem ama balıklar, insanların ilgisini kolaylıkla çekebilen varlıklardır.

Balık Yemi Nasıl Seçilir?

canlı doğuran balıklar

Evlerde beslenen balıkların bakımı, diğer hayvanlara göre biraz daha meşakkatlidir. Suyunun değiştirilmesi, yeminin verilmesi, su ısısının ayarlanması gibi pek çok işlem için zaman ayırmak gerekiyor. Özellikle de yem seçimi, dikkat isteyen hassas konulardan biridir.

Günümüzde pek çok yerde akvaryum balıkları ile ilgili malzeme satan mağazalar ve internet siteleri vardır. Hepsinde balık ve akvaryum içinde gerekli olan malzemeleri bulmak mümkün ancak dediğimiz gibi balıklar, diğer hayvanlara göre daha bir hassasiyet isteyen varlıklardır. Yani klasik bir kedi gibi mamasını önüne atıp uzaklaşmak balık besleyenler için geçerli değildir.

Bu nedenle balık yemi seçmeden, akvaryumunun dizaynına kadar her şeyin en iyisini düşünmek ve en iyisini uygulamak zorundasınız. Balık akvaryumu düzenlemesi için İyi akvaryum nasıl olur? isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

Balık Yemi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

cennet balığı özellikleri

İlk defa balık besleyenlerin kesinlikle üzerinde durmaları gereken konulardan biri de balık yemi seçimi yaparken ne şekilde davranmaları gerektiğidir. Aslında öyle çok da zor bir seçim değildir sadece dikkat ve hassasiyet isteyen bir konudur. İşinde uzman birine sorsanız veya daha önce balık besleyen birinden fikir alsanız da işinizi görebilecek bir bilgiye sahip olabilirsiniz ancak kendi başınıza tercih yapmayı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

akvaryum balığı nasıl beslenir

Balıklar da diğer evcil hayvanlar gibi yem seçimi yaparlar. Her ırk balık için aynı yemi kullanmak mümkün değildir. Bazı balıklar daha çok etli yemleri tercih ederken bazıları da daha çok otçul yemleri tercih edebilmektedirler. Zaten bir bilene danışın dememizdeki kasıt da budur veya hiç kimseye ulaşamasanız bile internet sitelerinden balık yemi siparişi ettiğinizde, açıklama kısımlarını dikkatlice okuyarak hangi balık türlerinin tercih ettiği yem olduğunu tüm yemlerde görebilirsiniz. Bu da yine işinizi kolaylaştıracak bir bilgilendirme tarzı olacaktır.

Balık yemleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Kaliteli balık yemi nasıl olur? isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

Balık Yemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

cennet balığı özellikleri

Yukarıda belirttiğimiz üzere balık yemleri balıkların cinsine göre değişiklik göstermektedir. Balıkların ihtiyaç duyduğu protein oranına ve beslenme tarzına göre farklı yemelere yönelinmesi gerekebilir. Bu yüzden balık yemi seçimi önemlidir.

Balık yemleri hakkında şunları bilmeniz sizin için avantajlı olacaktır;

  • Pul yemler suyun üzerinde kalabilir.
  • Tanecikli ve pelet yemler suyun içinde yüzebilmektedir. Bazı yemler ise hızlı bir şekilde dibe batmaktadır.
  • Tablet yem çeşitleri dibe batmaktadır. Tablet yemleri akvaryum camına yapıştırmak daha doğru olacaktır.
  • Yemin büyüklüğü, balığınızın boyutlarıyla doğru orantılı olmalıdır.

akvaryum balığı nasıl beslenir

Balık yemleri hakkında belirtmek istediklerimiz bu kadar. Sitemizin alışveriş bölümünden Akvaryum bölümünü ziyaret ederek ihtiyacınız olan tüm balık yemlerini ve akvaryum malzemelerini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Güvenilir bir site olmamız, siparişlerinizi gönül rahatlığıyla vermenizi sağlayacaktır. Balıklarınızın daha uzun ömürlü olmaları için gereken tüm akvaryum aksesuarları ve balık yemleri sitemizden uygun fiyatlarla satılmaktadır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup