Akvaryum

Balıklar için pratik bilgiler

Balık sahiplerinin dikkat etmeleri gereken ve balıklar konusunda hassasiyet göstermeleri gereken bazı şeyler vardır. Özellikle de bakımları ve beslenmeleri konusunda dikkat edildiğinde kesinlikle hem balıkların ömrü uzar hem de daha fazla vakit geçirmek sağlanır.

Balıklar, dünyanın en sessiz hayvanlarıdır. Denizden veya okyanuslardan alınarak akvaryumlarımıza kadar getirilen bu şirin ve sempatik varlıklar, beslenmesi kolay ama dikkat isteyen hayvanlardır. Bunu başardığınızda huzur dolu bir ortama sahip olabilir, akvaryumunuzun karşısına geçerek onları izlemenin keyfini sürebilirsiniz. Bu nedenle sizler için hazırladığım balıklar için pratik bilgiler yazımızı okumanızı öneririm.

Balıklar için pratik bilgiler

  • Akvaryum seçimi

Balıklar için pratik bilgiler

Balıklarınızı henüz eve almadıysanız ve balık beslemeyi düşünüyorsanız en dikkat etmeniz gereken konuların başında akvaryum seçimi gelmelidir. Her balık türünün farklı bir doğal alanı olduğunu unutmayın, bazı balıklar kayalıklarda bazıları yosunlarda bazıları ise daha düzlük yerlerde yaşarlar. Beslemeyi düşündüğünüz balığın yaşam koşulları hakkında bilgi edinerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

  • Balık yemi

Balıklar için pratik bilgiler

Balık yemi, diğer tüm hayvanların yem ve mamalarında olduğu gibi canlının hayat damarıdır. Bir balığın hayatta kalması, sağlıklı yaşayabilmesi ve uzun ömürlü olabilmesi için kesinlikle dikkat edilmesi gereken en temel konunun balık yemi olduğunu unutmayın. Yem satın alırken açık yemlerden uzak durmanız, ambalajı hasar görmüş yemleri tercih etmemeniz gerekiyor. Kapalı ambalaj içinde, son kullanma tarihi geçmemiş balık yemi almanız çok daha iyi olacaktır.

  • Su değişimi

Balıklar için pratik bilgiler

Balıkların sağlıklı kalabilmeleri için akvaryumun temiz ve suyunun da kirden arındırılmış olması gerekir. Her ne kadar dezenfekte etmek için akvaryumlarda bazı araçlar olsa da bunların yeterli olmadığını ve sizin gücünüze ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bu nedenle balıklarınızın suyunu belli zaman aralıklarında tazelemeniz önemli bir diğer konudur.

  • Cinsler hakkında bilgi edinin

Balıklar için pratik bilgiler

Bazı balıklar bazı balıklarla yaşayamayabilirler. Kendi türleri haricinde bir balık gördüklerinde saldırganlıkları devreye girebilir. Bu yüzden balık almadan önce hangi cinslerin hangi balıklarla yaşayabilecekleri konusunda fikir edinmeniz işinizi çok daha rahat hale getirecektir.

  • Beslenmelerine dikkat edin

Balıklar için pratik bilgiler

Balıklar, çok fazla yem tüketen hayvanlar değildir. Özellikle de yeni balık almış kişilerin en çok düştüğü hata da budur. Gün içinde tüketebileceğinden çok daha fazla yem vermek kesinlikle balıkların yaşamları ve sağlıkları adına etik bir davranış değildir. Balıklarınıza yem verirken 3-5 saniyede tüketebilecekleri kadar yem verin ve günde 2 öğünden fazla vermemeye gayret edin.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup