Kedi

Bir kedim var bin dosta bedel

Hayvanlar; sessiz, sakin ve bir o kadar duygusal varlıklardır. Sahiplerine düşkünlükleriyle bilinen evcil hayvanlar arasında yer alan kediler ise kendilerine özgü yönleriyle ön plana çıkan varlıklardır.

Geçtiğimiz sene bir kedi beslemeye karar verdiğimde, doğrusu zaman ayıramayacağımdan korkuyordum. Biraz karamsarlık içinde satın aldığım kediyi eve getirdiğim andan itibaren bu düşüncemin tamamen yersiz olduğunu sezdim. Hele ki sonraki günlerde kedimden uzak kaldığım her dakika özlediğimi fark edince uzun süre neden karamsarlıkla boğuştuğuma anlam veremedim doğrusu.

Bir kedim var bin dosta bedel

Kediler; kız çocukları gibidirler. Siz sevmeseniz bile onlar kendilerini sevdirirler. Sevecen hareketleri, sempatik tavırları ve jestleriyle sahiplerinin ilgi odağı olmayı başaran kediler, bakımları ve beslenmeleri doğru şekilde yapıldığında ise beklendiğinden çok daha fazlasını sunarlar. Sempatik tavırları, hileci yönleriyle sahibinin yüzünde tebessüme neden olan varlıklar, bir süre sonra ayrılması güç hale gelirler. Ben de tıpkı anlattığım gibi bir durum ile karşılaştım. “zaman ayıramam” dediğim kedim olmadan uykumun gelmediğini fark ettim. Boncuğumun varlığı, gülmeme yetiyor da artıyor.

Bir kedim var bin dosta bedel

Kedinize zaman ayırmasanız da O size ayırtır!

Kediler, sempatik ve sevecen oldukları kadar bir de işlerini bilen varlıklardır. Mesela siz kedinize “kızmış” gibi yapın, göreceksiniz ki barışmak için tıpkı bir çocuk gibi şımarıklık yapacak, sevmeniz için sempatik hareketlerde bulunacaktır. Yani siz “zaman ayırmam” deseniz bile gerekirse mesainizden kısar yine de kedinize zaman ayırmak zorunda kalırsınız. Bu da onların doğasına özel bir durum olsa gerek.

Bir kedim var bin dosta bedel

Kedinizden uzak kalmayın

Yukarıda anlattıklarım, kedilerin doğal hayatlarında sahiplerine karşı ne kadar sempatik oldukları ile ilgiliydi. Ancak her ne kadar kediler kendilerini sevdiren varlıklar olsa da yine de gerekli özeni göstermeniz gerekiyor. Yani kedinizi sahipsiz ve yalnız bırakmanız, ona da kendinize de yapacağınız en büyük kötülük olacaktır. Kedi maması seçerken, kumunu değiştirirken ve onu severken ona söyleyeceğiniz sözlere kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar dikkat etmeniz gerekiyor. Bu şekilde davrandığınızda zaman içerisinde göreceksiniz ki kediniz olmadan nefes bile alamıyorsunuz.

Bir kedim var bin dosta bedel

Kedi malzemelerine dikkat edin

Her kedi oyun oynamayı sever. Hatta çevresinde gördüğü her objeyi oyuncak olarak algılar ve oynayabilir. Ancak yine de kediniz için oyuncak seçerken dikkat etmeniz gereken bir takım kurallar vardır. Bunlar;

  • Kediye zarar vermeyecek oyuncaklar olmalı,
  • Kedinizin seveceği türden objeler olmalı,
  • Eğitici olmalı,
  • Kaliteli malzemelerden üretilmiş olmaları.

Yukarıda saydığımız detaylara dikkat ederek kedi oyuncağı satın alırsanız, kedinizle daha hoş vakit geçirebilir, kedinizin de size karşı daha sempatik olmasını sağlayabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup