Kedi

Bu şirket her kedi için ödeme yapıyor

Hayvanların hayatımızdaki önemine ne kadar dikkat ediyoruz? Gördüğümüz yerde sevmek, biraz mama vermek veya bir kap su vermek…

Japonya’da bir şirket, sadece ihtiyaç duyduğu kedileri şirkete almakla kalmıyor aynı zamanda zorda kalmış bir kediyi kurtarıp getirenlere ödeme de yapıyor. Kedilerin yaşadıkları stresleri gidermek için çaba harcayan şirket, kedilerin doğal hayatlarına dönmelerine katkıda bulunarak faydalı bir işe imza atıyor.

Kedi sevgisi

Ülkemizde kedilere veya diğer evcil ve sokak hayvanlarına karşı duyarlı olanların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Her yaz ayında sokakların bir köşesinde su kabı veya kedi-köpek maması görmemiz de hayvan sevgisinden kaynaklanıyor. Fakat Japonya’daki şirket, sadece bunlarla kalmıyor, kedileri rehabilite ederek yaşadıkları sıkıntı ve streslerinden kurtulmaları için çaba sarf ediyor.

Kedi sevgisi

Tokyo’daki firma, çalışanlarının kurtardığı ve sahiplendiği her kedi için ödeme yaparak sokak hayvanlarını koruma altına alıyor üstelik kedinin masraflarını ve kedi maması ihtiyaçlarını da karşılıyor. Tokyolu insanların uzun süre çalıştıklarını tabir caize “işkolik” olduklarını biliyoruz bu yüzden de dünyada en az evcil hayvanlar Japonya’da bulunuyor. Bu şirket, çalışanların motivesini yükseltmek ve evcil hayvanlarla da daha haşir neşir olmak için böyle bir yöntem geliştirmiş.

Kedi sevgisi

Kedi arkadaşları ofis içinde istedikleri gibi geziyorlar bu durum hiçbir şekilde işlerin aksamasına neden olmuyor aksine verimi arttırıyor. Daha önceki yazılarımızda ofiste köpek besleyenlerin işlerinde daha verimli olduklarını yazmıştım. Japonya bunu uygulamaya geçerek iş hayatının stresli akışını önlemek ve bir de kedilere yardımcı olmak amacıyla şirkette kedi besliyor.

Kedi sevgisi

Şirket, evcil hayvanların ofise getirilmesine müsaade etmekle kalmıyor, hayvanların rahat etmesi için tüm olanaklarını seferber ediyor. En kaliteli kedi maması bu ofiste bulunuyor öyle ki kediler burada yaşamaktan bir hayli memnun görünüyor.

Kedi sevgisi

Şirket, çalışma ve gösterdiği hassasiyet gereği, ofise kedi getiren ve ihtiyaç sahibi durumunda olan kişilere 5000 kron (45 USD) para yardımında bulunuyor. Hem kediler hem de onları sahiplenenler için güzel bir fırsata da dönüşmüş oluyor.

Kedi sevgisi

Ülkemiz insanının kedilere karşı hassasiyetlerini biliyorum, her sokak başında kedi maması veya balkonlarının bir köşelerine kuşlar için su bırakmaları bunu gösteriyor. Fakat ne diyeyim Tokyo’daki şirket bence çok daha fazlasını yapıyor…

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup