Sürüngenler

Bukalemun bakımı için 5 öneri

Yakın zamanda bir bukalemun almayı düşünüyorsanız ve beslemekten keyif almak istiyorsanız bu minik hayvanların yaşamları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Bukalemunlar, diğer hayvanlara göre daha hareketli varlıklardır ve bakımları diğerlerine göre daha dikkat ister. Bu yüzden bukalemun bakımı hakkında bilmeniz gereken önemli detaylar var, ben de bu yazımda bukalemun sahibi olmayı düşünenlere yardımcı olmak adına hazırladığım 5 öneriyi sizlere sunmak istiyorum. Umarım bu pratik ve kolay bakım önerileri sayesinde, bukalemunlarla nasıl daha rahat iletişim kuracağınızı ve bakımının nasıl olması gerektiğini daha rahat anlarsınız.

  1. Büyük kafesler edinin

Bukalemun bakımı için 5 öneri

Bukalemunlar, küçük yaşam alanlarında yaşamaya alışık hayvanlar değiller. Zira doğal hayatlarında da geniş ormanlarda yaşamak onlar için daha zevklidir. Eğer evinize bir bukalemun almayı düşünüyorsanız öncelikle büyük bir kafes edinin ve kafesi bitkiler, ağaç yapraklarıyla süsleyin. Bu onların en çok zevk aldıkları şeydir. Renk değiştirme özelliklerini kullanabilmeleri ve doğal hayatlarının bozulmaması için bu önemli detaya dikkat edin.

  1. Aydınlatmayı unutmayın

Bukalemun bakımı için 5 öneri

Bukalemunlar, sıcak ülkelerin sakinleridirler bu yüzden gün ışığına daha fazla ihtiyaç duyarlar. Bir bukalemun ortalama günlük 12 saat gün ışığı görmelidir. Yaşadığınız yerin ışık alma derecesine ve durumuna göre eğer ihtiyaç duyuluyorsa ekstradan ışıklandırma yapmanızı öneririm. UVB floresan veya benzeri aydınlatma araçları bu iş için en iyisidir.

  1. Fazla yem vermeyin

Bukalemun bakımı için 5 öneri

Aslında tüm hayvanlar ve insanlar için geçerli bir kuraldır. Fazla yemek demek, sağlıklı yaşamak demek değildir. Bu yüzden sahip olduğunuz minik dostunuzun kapasitesini aşacak kadar besin vermemeniz gerekiyor. Böceklerle beslenen bukalemunların günlük yiyebilecekleri kadar yemlerinin verilmesi daha sağlıklı olacaktır.

  1. Takviye gıdalar verin

Bukalemun bakımı için 5 öneri

İnsanlar ve hayvanlar yeteri kadar beslenseler bile bazı mineral ve vitaminlere ihtiyaç duyarlar. Doğal hayatlarında yeteri kadar besin alabilen ve bu besinlerin içerisinde mineral ve vitamin bulabilen bukalemunlar için yapmanız gereken en önemli şey takviye gıda sağlamak olacaktır. Sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmeleri için özellikle de D3 vitamini almaları gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

  1. Dişilerle erkeklere dikkat

Bukalemun bakımı için 5 öneri

Bukalemunlar hassas hayvanlardır, dişileri ise erkeklere göre daha hassastır. Dişi bukalemunlar genellikle erkekleri avlamak için kullanılır, bu yüzden evcil bukalemunlarda cinsiyet ayrımı ve cinsiyetlerine göre kafes ayrımı yapmanız çok önemlidir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup