Köpek

Bullmastiff Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bullmastiff cinsi köpek; buruşuk yüzü, basık burnu ve kendine has karakter yapısı ile dikkat çekici bir ırktır. Sağlam ve dayanıklı olan bu köpeklerin ortalama ağırlıkları 70 kilogramdır.

Kendine has duruşu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bullmastiff cinsi köpekler, özellikleri, karakter yapısı, bakımı ve beslenmesi özel ilgi gerektiren bir türdür.

Bullmastiff Köpeği Fiziksel Özellikleri 

Bullmastiff Köpeği Fiziksel Özellikleri 

Kırışık yüzü ve basık burnu ile dikkatleri çeken Bullmastiff köpeği, sağlam ve dayanıklı yapıya sahip bir köpektir. Erkek Bullmastifflerin boyu, omuzdan yere 75 cm’dir, ağırlıkları da boylarına orantılı olarak 75 kg’dir. Dişilerde ise hem boy hem de kilo daha biraz düşüktür.

Kare biçiminde, küçük kulaklara sahip olan bullmastiff köpeği, kısa tüylü köpekler arasında yer alır. Genellikle sarı, kızıl renkli olarak görülen köpeklerin kulakları ve gözleri siyah olması ile dikkat çekiciliğini arttırıyor.

Bullmastiff Köpeği Karakteri ve Kişiliği

Egzersiz İhtiyacı ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Enerji Seviyesi ⭐⭐⭐
Taranma İhtiyacı ⭐⭐⭐ Eğitilebilirlik ⭐⭐⭐
Oyunculuk ⭐⭐⭐ Sıcakkanlılık ⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Korunma ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Köpeklerle Dostluk ⭐⭐⭐
Hayvanlarla Dostluk ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Çocuklarla Dostluk ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Yabancılarla Dostluk ⭐⭐⭐ Sıcağa Dayanıklılık ⭐⭐⭐
Soğuğa Dayanıklılık ⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Bekçilik ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

En iyi çoban köpekleri arasında yer alan Bullmastiff, kışkırtılmadığı müddetçe sakin ve huzurlu bir köpektir. İnatçı olmasıyla da bilinen köpek, davetsiz misafirlerden kesinlikle hoşlanmaz. Beslenecek yerin bahçe veya çiftlik olması durumunda, misafir karşılama işini öncesinden ev sahibinin yapması çok daha sağlıklı olacaktır.

Bullmastiff Cinsi Köpek Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Bullmastiff Cinsi Köpek Eğitimi

Agresif bir ırk olan Bullmastiff, iyi eğitilmesi gereken bir hayvandır. Diğer köpeklere karşı saldırgan, insanlara karşı mesafeli olan bu köpekler, yavru iken eğitilmeye başladıklarında diğer hayvanlarla bir arada yaşayabilirler.

İnatçı ve güçlü yapıya sahip olan köpeklerin itaat konusunda zor olduklarını belirtmemiz gerekiyor. Bu nedenle sahiplenecek kişinin güçlü olması daha uygun olacaktır.

Bullmastif Temel İtaat Eğitimi

Temel itaat eğitimi, her cins köpekte olduğu gibi bu cinslerde de önemlidir. 3 aylık iken eğitimleri verilmeye başlanırsa, ilerleyen zamanlarda sahibine karşı daha itaatkar bir dost haline gelebilir. Eğer eğitim konusunda kendinize güvenemiyorsanız mutlaka bir uzmandan destek almanız gerekir. Çünkü Bullmastiff ırkı köpekler, biraz zorlayıcı ve söz geçirilmesi gereken köpeklerdir.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Temel İtaat Eğitimi Nasıl Olmalıdır?


Bullmastiff Sosyalleştirme Eğitimi

Köpeğinizin çevresi ile daha uyumlu olabilmesi için yavruluk döneminde (3 aylık) sosyalleştirme eğitimi verilmesi gerekir. Sosyalleştirme eğitimi, Bullmastif cinsi köpeklerde biraz zorlayıcı olabileceğinden erken dönemde başlaması ve bu konuda bir uzmandan destek alınması önemli oranda işinizi kolaylaştırır.

İlginizi Çekebilir: Köpek Sosyalleştirme Eğitimi Nasıl Verilir?


Bullmastiff İleri İtaat Eğitimi

Köpeğinizle vakit geçirirken herhangi bir problemle karşılaşmamak, yapısında varsa saldırganlık bunu gidermek için mutlaka ileri itaat eğitimi vermeniz gerekir. Köpeklerde ileri itaat eğitimi, sahibinin üzerindeki en büyük sorumluluklardan biridir. Bu yüzden zaruri olan bu eğitimi verirken ya çok dikkatli olmalısınız ya da uzman birinden destek almalısınız.

İlginizi Çekebilir: Köpeklere İleri İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?


Bullmastiff Köpeği Yaşam Ortamı

Bullmastiff köpekler, apartman ve ev içerisinde beslenmeye uygun hayvanlardır. Eğitimi doğru şekilde verildiğinde ve egzersizleri için yeteri kadar vakit ayrıldığında, küçük bir bahçe alanında ihtiyacını görebilen köpeklerden biridir. Kilo almaya müsait bullmastifflerin egzersizlerine önem verilmesi gerekiyor, zira bu köpekler kısa sürede kilo alabiliyorlar.

Bullmastiff Köpeği Bakımı

Bullmastiff Köpeği Bakımı

Bu köpeklerin bakımı oldukça kolaydır. Tüyleri kısa olduğundan dolayı haftada bir kere tüylerinin fırçalanması yeterli olacaktır. Fiziksel olarak büyük ve ağır bir köpek olduğu için tırnakları düzenli olarak kontrol edilmeli ve kısa olmalıdır. Aksi halde tırnak batması görülebilir.

Bullmastiff Tüy Bakımı

Köpeklerde tüy bakımı oldukça önemli bir konudur. Bullmastiff cinsi köpekleri kısa tüylü oldukları için tüy bakımı çok da zor değildir. Ancak haftada 1 kere düzenli olarak taranmalarında fayda vardır. Buna ek olarak periyodik olarak bir Pet kuaförü hizmeti almanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

Bullmastiff Pati ve Tırnak Bakımı

Dışarıda zaman geçirmeyi seven Bullmastiff köpekler bu davranışlarının karşılığında patilerinin kirlenmesi ya da enfeksiyon kapma riski ile karşı karşıya kalabilirler. Dışarıdan eve dönerken özellikle patilerini temizlemenin yanında periyodik olarak tam anlamıyla pati ve tırnak bakımı yapmanız gerekir.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Pati ve Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?


Bullmastiff Ağız ve Diş Bakımı

Köpek bakımının en zor kısmı ağız ve diş bakımıdır ama bir o kadar da hassas ve üzerinde durulması gereken konulardan biridir. Düzenli olarak veteriner hekim kontrolünden geçirmek ve rutin olarak evde ağız ve diş bakımı yapmak önemlidir. Bullmastiff ağız ve diş bakımı düzenli yapıldığında, daha sağlıklı ve uzun yaşayan bir dost edinmiş olursunuz.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Yapılır?


Bullmastiff Köpeği Sağlığı

Bullmastiff Köpeği Sağlığı

Bullmastiff köpeğinde belirgin bir hastalık yoktur. Fakat yapısından dolayı egzersiz yapmaya ihtiyaç duyarlar. Yeteri kadar egzersiz yapmayan bullmasiff köpeklerde obezite ya da en azından kilo alma problemleri görülmektedir.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde İshal Nedenleri ve Çözümleri

Bulmastiff Köpeği Tarihi ve Kökeni

Bulmastiff Köpeği Tarihi

Tarihi hakkında yapılan araştırmalar, köpeğin aslen Asyalı olduğunu göstermektedir. Roma dönemine gelindiğinde ise İngiltere’ye götürülmüştür. Bilinene göre Mastiff ve Bulldog köpeklerinin melezlenmesi sonucunda ortaya çıkmış bir köpekti. Sert ve tehditkar bir mizaca sahiptir. Eski zamanlarda kaçak avcıları yakalamak için kullanılmıştır.

Geçmişte koruma, asker – polis ve bekçi köpeği olarak kullanılmış bir ırktır. Günümüzde ise koruyucu bir aile köpeği olarak görülmektedir.

Bullmastiff Köpeği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bullmastiff bakımı zor mu?

Her köpek türünün kendine has özellikleri vardır. Bullmastiff cinsi köpeklerin bakımı zor olmasa da özen gösterilmesi gerekir.

Bullmastiff tüy bakımı nasıl yapılmalıdır?

Bullmastiff köpekler, seyrek tüylere sahip oldukları için sık tüy bakımı yapmaya gerek yoktur. Haftada 1-2 defa taranmaları yeterlidir.

Bullmastiff köpeğim için doğru mama nasıl seçerim?

Bullmastiff cinsi köpekler için en doğru mamayı seçmek için uzman veterinerden veya daha önce bu köpeği besleyen birinden destek almanızı öneririz.

Bullmastiff Sağlıklı mı?

Genel olarak sağlık noktasında pek problemi olmayan bir cins olsa da yine de düzenli olarak veteriner hekim kontrolünden geçirilmesi gerekir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup