Akvaryum

Canlı Doğuran Akvaryum Balık Türleri

Balıklar, evcil hayvanların en sessizleridir. Sessiz oldukları kadar huzur vermeyi de ihmal etmeyen bu canlılar, kendi aralarında farklı türlere ayrılırlar. Bu yazımızda sizlere canlı doğuran akvaryum balık türleri hakkında bilgi vereceğim.

Doğuran Balık Türleri Hangileridir?

Canlı doğuran akvaryum balık türleri, sayı bakımından oldukça fazla sayıya sahiptirler. Aslında balık besleyenlerin çoğu balık türleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi değildir. Bu da klasik bir besleyici durumunda kalmalarına neden olmaktadır. Oysa sadece lepistesler bile kendi başına bir kitap oluşturabilecek kadar çok çeşitli balık türleridir. 

Aşağıdaki listemizden canlı doğuran balıklara ulaşabilirsiniz.

1- Lepistesler 

canlı doğuran balıklar

Doğanın sanki tüm renklerini üzerine alan bu balıklar, günümüzde en çok beslenen balık türleri olmasına rağmen, hakkında az bilgiye sahip olunan balıklardır.

Lepistes Balığı hakkında daha detaylı bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

2- Moli Türleri

“Poecilia sphenops” veya “Küçük Moli” balıklar olarak da bilinen balıkların en belirgin özellikleri, ince ve zayıf bir vücuda sahip olmalarıdır. Sırt yüzgeçleri ile lepistes balıklarına benzeyen bu balıkların yüzgeçleri, dar başlayarak küçük bir yelpaze şeklinde büyük ve genişler.

3- Sphenops Moli (Poecilia sphenops) 

Moli balık türlerinin en küçükleri Sphenos moli balıklarıdır. Sarı ve siyah renk geneline sahip olan bu balıklar, lepistes balığına en çok benzeyen balık türüdür. Ayrılması kolay olan bu balıkların en belirgin özellikleri iki renkli olmalarıdır. Erkek sphensops balıkların sırt yüzgeçleri, dişi balıklarınkine göre biraz daha geniştir. Ancak safkan olmayan balıklarda bu durum biraz daha değişiklik gösterebilmektedir.

4- Yelkenkuyruk Moli (Poecilia latipinna)

Yelkenkuyruk moli balıkları, vücut tipi olarak Velifera balıklarını andırır. Dişileri, erkeklere göre daha iridirler. Uysal balıklar arasında değerlendirilen bu balıkların en belirgin özelliklerinden biri de sırt yüzgeçlerinin biraz daha kıvrımlı olmasıdır. Beslenmeleri bakımından da diğer balık türlerine göre daha farklı olan yelkenkuyruk moli balıkları hem etçil hem de otçul balık türlerindendir.

5- Kılıçkuyruk

Canlı doğuran akvaryum balıklarının en hırçın, sert ve güçlü balıkları olarak da tanımlanan kılıçkuyruk balıkları, farklı türlerden oluşmaktadırlar. Ancak akvaryumda en çok beslenen türlerinin “helleri” türü balık olduğunu söylemek gerekiyor. Gösterişli renkleri ile dikkat çeken balıklar, genellikle tek türden yaşamaya daha uygun balıklardır.

6- Velifera

Velifera balıkları da canlı doğum yapan balıklar arasındadır. Doğum sırasında yumurta balığın karnından ayrıldığı anda yırtılır ve doğum gerçekleşir.

Köken olarak Meksika’ya ait olan bir balık türüdür. Bu balıklar hem otçul hem de etçildir. Boyları ise 15 cm kadar olabilir. Erkek velifera balıkları dişilerine göre daha renkli ve üst yüzgeçleri daha geniştir.

7- Plati

 

Plati ırkı Orta Amerika kökenli bir balık türüdür. Tatlı su balığı olan platiler barışçıl bir mizaca sahiptir. Boyları 5-6 cm arasında değişmektedir.

Bu balıkların pek çok farklı türü vardır ancak daha çok kırmızı olarak görülmektedir. Ayrıca yapısal olarak daha yuvarlak hatlara sahiptir ve oldukça sevimli bir balık türüdür.

Balıkların dünyasında daha binlerce hatta milyonlarca balık türünden söz etmek mümkündür. Ancak her birinin özelliğini ve beslenme türünü bir yazıda toplamak hem zor olacak hem de okuyucu açısından sıkıcı olacaktır. Bu nedenle canlı doğuran akvaryum balıkları örneklerini şimdilik burada kesiyoruz.

Balıklarınız için en uygun akvaryum aksesuarlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup