Genel

Çocuklar ve hayvanlar

Çocuklar ve hayvanlar, insan hayatının en önemli iki parçasıdır. İki taraf da masumluğu, sempatikliği ve cana yakınlığı ile renk katar.

Hayvanlar, evcilleştirildiğinden bu yana insan hayatında birçok değişimin meydana geldiğini söylemek gerekiyor. İlk dönemlerde korunma amaçlı evcilleştirilen hayvanlar, daha ilerleyen dönemlere gelindiğinde bu amacın dışında da kullanılmaya başladılar. Mesela şımarık bir dost olması için veya vakit geçirmek için can sıkıntısına ortak olacak bir arkadaş amacı ile beslenmeye başladılar. Peki, evcil hayvanların çocuklar üzerindeki etkisi nasıldır?

Çocuklar ve hayvanlar

Çocuklar, hayvanlarla vakit geçirmeyi severler. Sanırım hiçbir çocuk, doğanın en vahşi hayvanından bile korkmaz. Hatta vahşi bir doğaya bıraktığınızda bile hayvanlarla oyun oynadığına tanık olabilirsiniz. İki tarafın da içgüdülerinin sağlam olması belki de birbirlerine zarar vermemelerinde en büyük etkendir. Bir de evcil hayvanlardan söz etmek gerekiyor. Bunlar da çocuklar üzerinde derin etkilere sahiptirler. Doğru şekilde beslendiklerinde, çocukların empati kurma, insanlarla ilişkilerini düzene sokma gibi pek çok faydası dokunur. Tabi ki dediğim gibi doğru besleme ve hayvan ile çocuk ilişkisi hakkında iyi bir bilgi birikime sahip olunması gerekiyor.

Çocuklar ve hayvanlar

Çocuk gelişiminde evcil hayvanların etkisi oldukça büyüktür. Uzmanların aktardığı bilgilere göre, gelişim dönemindeki çocukların sosyalleşmesinde büyük katkıları olan hayvanlar, hem duygusal iletişim kurabilme ve geliştirme açısından hem de doğa ile iç içe yaşamaya alışmaları açısından evcil hayvanların bir hayli faydası olduğunu söylüyorlar.

Çocuklar ve hayvanlar

Gelişim ve sosyal iletişim açısından olduğu gibi hastalıklara karşı da evcil hayvanların çocuklar açısından faydalı olduğunu vurgulayan uzmanlar, alerjik reaksiyonların doğadan uzaklaşan çocuklarda daha fazla görüldüğünü vurguluyorlar. Bu durumda evde beslenen bir hayvan sayesinde çocukların bu hastalıklara karşı bağışıklık kazanacağı kesin.

Çocuklar ve hayvanlar

Ahlaki gelişim

Ahlak, toplumun daha iyi olması için vazgeçilmez, temel hayat prensibidir. Bunun için de çocukları henüz küçükken ahlak kurallarına uygun olarak yetiştirmek gerekiyor. “Ben merkezli” büyüyen çocukların topluma çok faydalı olmadıkları kesin. Bu nedenle daha küçük yaşlarda iken bencilliklerinin alınması gerekiyor.

Çocuklar ve hayvanlar

Hayvanlar, çocuklara bu konuda da büyük destek veriyorlar. Ben merkezinin ölüp “biz” e dönüşebilmesi için paylaşımcılığı öğrenmeleri gerekiyor. Bunu sözlü ifade ile çocuklara aşılamak çok zor olsa da bir hayvan besleyerek bunu öğrenmelerini sağlamak çok daha kolay olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup