Genel

Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılamak

Çocuklar, doğanın en sosyal varlıklarıdır. Saflıkları, temizlikleri ve herkese karşı duydukları samimiyetleri ile büyüklere göre çok daha sosyaldirler. Bu sevimli değerlerimizi bir de doğanın diğer sevimli varlıklarıyla iletişimde kalmalarını sağlamak gerek. Yani kendileri gibi saf ve doğal olan hayvanlarla…

Çocuklara hayvanı sevdirmek için uygulanılacak pek çok yöntem vardır. Bunların en başında ise kesinlikle evcil bir hayvan almaktır. Evcil hayvanlar, çocukların sosyalleşmesinde büyük etkiye sahip varlıklardır. Ancak her şeyde olduğu gibi bu konuda da çocukları ve hayvanları çok sıkmamak gerekiyor. Yani kendi hallerine bırakarak hayvanlarla sosyalleşmelerini sağlamak daha etik olacaktır.

Evcil Hayvanların Çocukların Gelişimindeki Faydası

Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre, evcil hayvan sahiplerinin çocukları, diğer çocuklara göre çok daha sosyalleşmektedirler. Bunun nedeni ise; büyük oranda evcil hayvanlara bağlıdır. Hayvanlarda kedi ve köpekler, en sosyal olarak tanınan hayvanlar olarak gösterilir. Bu durum çocukların sevgilerinin pekişmesine ve daha da önemlisi çevresindeki diğer varlıklarla da sağlıklı iletişim kurmalarında büyük bir etki yapmaktadır. Bu nedenle uzmanlar, küçük çocuklu ailelere evcil hayvan beslemelerini önermektedirler. Tabi ki bu durum sadece sosyalleşmelerini değil aynı zamanda bağışıklık kazanmalarını da sağlamaktadır.

Çocuklara hayvan sevgisi nasıl aşılanır?

Çocuklar, doğanın en masum varlıklarıdır. Doğayla baş başa olmayı sevdikleri kadar belki de hiçbir şeyi sevmezler. Parklarda zaman geçirmeyi sevmelerinin en büyük nedenlerinden biri de budur. Çocuklarınızı parkta gezdirirken, akranlarıyla oyun oynamalarına müsaade ettiğiniz kadar bir de buraya gelen masum hayvanları sevmelerine de izin verin. Sağılığından şüphe ettiğiniz hayvanlardan elbette uzak tutmanız daha iyi olacaktır ancak herhangi bir risk barındırmayan sokak hayvanlarından uzak durmalarını sağlamanız, çocuğunuzun sosyalleşmesini engellemekle birlikte hayvanlara karşı bir nefret beslemesine ve sürekli hayvanların kötü varlıklar olduklarını algılamalarına neden olacaktır.

Çocuklarınızı zaman zaman hayvan barınaklarına götürmeyi, hayvanlara yem ve mama vermeleri alışkanlığını kazandırın. Bu durum, hem çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılamaya yardımcı olacak hem de ilerleyen zamanlarda daha sosyal kişiler olmalarını sağlayacaktır. Hayvanları seven çocukların, diğer çocuklara göre daha sempatik ve daha uyumlu olduklarını unutmayın. Onları doğanın masum varlıklarından uzak tutmak yerine daha bir iç içe olmalarını sağlayın.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup