Akvaryum

Discus Balığı

Akvaryum balıklarının en sevilen türlerinden biri olan Discus balığı hakkında bilgi vermek için karşınızdayım.

Renkleri ve vücut yapılarıyla dikkat çeken discus balığı, akvaryum balığı besleyenlerin ve balıklarla yakından ilgilenenlerin bildikleri ve tercih ettikleri balık türlerinden biridir. Güney Amerika cichlid familyasında yer alan balıkların ataları her ne kadar güney Amerikalı olsalar da popüler olarak akvaryumlarda beslenen discuslar, Asya’daki balık üretim çiftliklerinden gelmektedir.

Discus balıkları, Amazon Nehri’nde de görülürler fakat isim olarak aynı ismi taşısalar da görüntü itibariyle akvaryum discuslarından çok daha farklıdırlar.

Discus Balığı

Güzel ve sevimli akvaryum balığı discus, görüntüsü ve rengi ile dikkat çekici balıklardan biridir. Ancak diğer balıklara göre çok zor bir beslenme şekillerinin olduğunu söylememiz gerekiyor, özellikle akvaryum içerisinde değişiklik yapılmaması gerekiyor. Zira akvaryumdaki en ufak değişim, discus balığı için sıkıntılara neden olabilir, hastalanabilirler veya hassas oldukları için vücutlarında sakatlanmalar meydana gelebilir bu nedenle discus balığı almadan önce bu ince detayı iyi düşünmeniz gerekiyor.

Discus Balığı

Discus balıkları, doğal ortamlarında genellikle; çatlaklıklarda, ağaç kökleri veya kayalık alanlarda barınırlar. Diğer büyük su canlılarından korunmaları için en iyi alanlar buralardır. Discus balıkları, etçil balık türlerindendirler. Beslenmelerine dikkat edilmesi gereken bu balıklara kesinlikle otçul balık yemi verilmemesi gerekiyor, aksi halde ölümlerine neden olabilirsiniz. Hazır bulunan discus balık yemi vermeniz en doğrusu olacaktır.

Discus Balığı

Akvaryum balıkları arasında “barışçıl” balıklar olarak tanınan discuslar, yine de farklı tür balıklarla aynı ortamda yaşamayı kesinlikle istemezler, bu tip durumlarda oldukça saldıran olurlar. Sadece aynı türden balıklarla yaşayabilmelerine rağmen aynı türler arasında ise yuva hâkimiyeti sağlamak için mücadele verirler.

Discus Balığı

Discus balığı için akvaryum seçerken sade olmasına, ince kumlu olmasına ve ağaç kökleri ile süslenmiş olmasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Başında da dediğim gibi doğal ortamlarında da bu balıklar daha çok ağaç köklerinde ve kayalık alanlarda yaşamayı tercih ederler, bu yüzden akvaryumun da bu şekilde dizayn edilmesine özen göstermeniz gerekiyor.

Cinsiyet ayrımı

Discus balıklarında cinsiyet ayrımı yapmak çok zordur. Ancak aş tuttuklarında bu ayrım yapılabilir, üremelerde koruma içgüdüleri harekete geçen balıklar, yumurtalarını düz alanlara bırakırlar. Discus balığı üretimi yapmak istiyorsanız, eş tuttuğunuz balıkları 50*50*50 akvaryumlarda tutmanız önerilir.

Discus Balığı

Yumurtadan çıkan discusların bakımı, hem anneyi hem de babayı ilgilendiriyor. Bu yavru balıklar beslenmek için anne ve baba balıkların vücudundaki mukoza salgılarını yerler.

Akvaryum özelliği

Discus balığı beslemek için sahip olmanız gereken akvaryumun en az 400 litre olmalıdır. Su sıcaklığı 26-30° , su sertliğinin ise 0–12 dH değerinde olması, Akvaryum suyunun pH değeri 5,0-8,0 arasında olması gerektiğini unutmayın.

Discus Balığı

Discus balığı beslemeye karar verdiğinizde ilk olarak akvaryumunu hazırlamanız ve onların yaşamlarına uygun şekilde dizayn etmeniz gerekiyor. Tüm bu şartları yerine getirdiğinizde geriye kalan tek şey balıklarınızı yeni ortamlarına yerleştirmek ve seyre dalarak huzur bulmak olacaktır.

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup