Köpek

Dişi köpek mi yoksa erkek köpek mi alalım?

Köpek beslemek, hem zevkli hem de hayvanlar arasında en kolay olanıdır. Ancak ilk defa köpek alacakların akıllarına en çok gelen soru; “dişi köpek mi yoksa erkek köpek mi alalım?” sorusudur.

Çoğu köpek beslemek isteyenler, erkek köpeklerin daha uyumlu olduklarından söz ederler. Erkek köpekler, hem daha fazla sahiplenirler hem de çevreye daha fazla uyum gösterirler. Genel algı bu olsa da veteriner uzmanların görüşüne göre durum bunun tam da aksinedir. Dişi köpekler; erkek köpeklere göre daha uyumludurlar, sahiplerini benimseme ve sahiplenme konusunda da erkeklere göre daha fazla kıskanç olduklarından uyum ve iletişimin yanında zaman geçirmek için daha idealdirler.

dişi köpek mi erkek köpek mi

Dişi köpeklerin fazla tercih edilmemesinin bir diğer nedeni de 6 ayda bir regl dönemine girmeleridir. Regl dönemi, zor bir süreç olsa da öncesinden alınacak tedbirlerle aslında işin “zorluk” kısmı ortadan kaldırılabilir.

Erkek Köpeklerde Saldırganlık

Erkek köpeklerde “cinsellik” isteği daha fazla olduğu için bir yaşa ulaştıktan sonra artık daha fazla agresifleşmeye başlar, saldırganlık yapabilir veya başına buyruk hareket edebilir. Bu nedenle dişi köpeklerin erkek köpeklerden daha basit bir bakımı ve beslenmesi daha kolay olduğu söylenebilir.

Dişi Köpekler Daha Ilımlıdır

Dişi köpekler, erkek köpeklere göre hem daha uysal hem de daha ılımlıdırlar. Sahiplerine karşı olan düşkünlükleri, sahiplerini sahiplenmeleri ve erkek köpeklere göre daha az isteklerinin bulunmasından dolayı beslenmeleri de daha kolaydır.

Köpek Seçimi Nasıl Yapılır?

Erkek veya dişi köpek seçiminde bulunmak tamamen besleyecek kişiye bağlıdır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken önemli husus; köpeğin cinsi ve ırkıdır. Bu konuda net bilgilere sahip olmak bakım ve besleme konusunda bir hayli yardımcı olur. Mesela köpek maması konusunda her köpeğin tüketmesi gereken besin değerleri farklı olabilir veya dişilik ve erkeklik durumu göz önünde bulundurularak besin değerleri değişken olabilir.

Köpek seçimi yaparken tüm bu konulara dikkat edilerek seçimde bulunulduğunda kesinlikle daha iyi bir iletişim ve köpek besleme konusu daha rahat bir hale gelecektir. Sitemizde köpek bakımı ile ilgili paylaştığımız diğer yazıları inceleyerek daha kolay bir şekilde köpeğinizle ilgilenebilirsiniz.

Erkek ve Dişi Köpek Arasındaki Fiziksel Farklar

Hemen hemen bütün köpek ırkarında, erkek köpekler dişi köpeklere oranla daha büyük bir yapıya sahiptir. Bu yüzden apartman dairelerinde beslenecek köpekler için dişi köpek seçimi yapmak daha doğru bir karar olabilir. Aynı zamanda köpeğinizi kucağınıza almak istediğiniz zaman dişi köpeğinizin olması avantaj olacaktır.

Görünüm olarak erkek köpeklerle dişi köpekler birbirine çok benzese bile ufak tefek farklılıklar görülebilir. Dişi köpekler yüz hatları olarak daha yumuşak ve sevecen bir biçime sahiptir. Erkek köpeklerin yüz hatları ise biraz daha keskin ve sert yapıda görülür.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup