Kedi

Duman 38 Kedi Evine İlham Kaynağı Oldu

Geçtiğimiz yıl kış mevsiminde İstanbul Beylikdüzü’nde bir mağazanın önünde donmak üzereyken bulunan ve “Duman” adı verilen kedi, 38 kedi evine ilham kaynağı oldu.

Beylikdüzü’nde bir gıda marketi zinciri önünde donmak üzereyken bulunan kedi içeri alındı. Soğuk kış şartlarına dayanamayan kedinin donmak üzere olduğu ve açlıktan çok zayıf hale geldiği görülmüştü. Mağaza yetkilileri kedi için gerekli bakımı yaptıktan sonra veteriner uzmana gösterdiler. Bundan sonra ise kediyi sokağa salmak yerine beslemeye karar verdiler. Mağaza Müdürü; Ahmet Alpdoğan, ‘Duman’ adını verdikleri bu kediyi sokağa bırakma yerine beslemeye karar verdiklerini, Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden istedikleri kedi evinin gönderildiğini söyledi.

Duman 38 kedi evine ilham kaynağı oldu

Alpdoğan, “Duman, belki de uzun süre dışarıda kalmasının etkisiyle buna girmek istemedi. İşbirliği yaptığımız bir firma kartondan yapılan kedi evini verdi. Kasaya yakın yerde bıraktık. Mağazadaki bu evinde yaşıyor. Hijyen ortamı düşünülebilir. Kasa dışına çıkmaz. Tuvaleti olduğunda dışarı çıkar. Mama, suyunu belirli alanda alır. Şu anda 2-3 yaşında” dedi. Ahmet Alpdoğan, Duman’ın markette beslenmesine ilişkin hiçbir olumsuz tepki almadıklarını aksine, “Bu kedilerden alabiliriz” diyenler olduğunu belirtirken, bu sokak kedisinin kendileri için bir proje bakımından ‘ilham kaynağı’ olduğunu söyledi.

Duman 38 kedi evine ilham kaynağı oldu

Ahmet Alpdoğan, şöyle devam etti:

“Bizim ilham kaynağımız Duman oldu. Artık onun farklı misyonu var. Yakınımızdaki 2 okuldan çocuklar geliyor, onu seviyor. İki müşterimiz, tablete bağımlı çocuklarını Duman’ı sevme bahanesi ile buraya getiriyor. Duman’ın dışındaki sokak hayvanları için ne yapabileceğimizi düşündük. Mağazamızın olduğu bölgelerde evler yapıp dağıtmayı düşündük. Maalesef dışarıda kediseverlerin yanı sıra onlara şiddet uygulayanlar da var. Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel ile bağlantı kurduk. Bunların profesyonel biçimde dağıtımını istedik. İlk etapta 18, daha sonra 20 kedi evi daha yapıp dağıtımını sağladık. Yine durmayacağız.”

Duman 38 kedi evine ilham kaynağı oldu

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup