Genel

Dünya Üzerinde Yaşamın En İlginç 5 Hayvan Türü

Hayvanlar aleminde farklı hayvan türleri ile karşılaşabiliyoruz, bazen adını hiç duymadığımız bir hayvan ve hayvan ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabiliyoruz ama net olarak dünya üzerinde yaşamın en ilginç hayvan türleri ile ilgili bir bilgiye sahip değiliz.

Hayvan bilimcilerinin yaptıkları araştırmaya göre dünyada yaşayan hayvanların geçmiş tarihi 100 milyon yıl olarak belirleniyor tabi bundan öncesini tahmin etmek veya tahlil etmek için herhangi bir güç bulunmuyor. Hayvanlar arasında en çok türlerin böcek ailesine ait olduğu bildiriliyor, rakamsal olarak bu rakamın tüm hayvanların yüzde 80’i olduğu bildiriliyor.

Hayvanların dünya üzerindeki yaşamları birbirinden farklıdır. Yabani hayvanlar ve evcil hayvanlar olarak iki sınıfa ayrıldıklarında, evcil hayvanların daha uysal, yabani hayvanların ise daha yırtıcı hayvanlar olduğu görülüyor, mesela kedi ve kaplan şekil itibari ile birbirlerine benzeseler de biri yırtıcı diğeri ise uysaldır. Bu şekilde bir yargılama söz konusu olabilir. Peki, dünya üzerinde yaşamın en ilginç 5 hayvan türü hakkında bilgiye sahip misiniz? Sizin için araştırdık ve bulduk, işte en ilginç hayvanlar…

  • Vampir Geyik

Vampit geyik

Vampir geyikler, dünyanın en ilginç hayvanlarındandır. Görünüşlerinden dolayı bu korkutucu ismi alsalar da aslında dünyanın en uysal hayvanlarıdır vampir geyikler. Moğolistan, Çin ve Sibirya taraflarında yaşayan bu hayvanların ortalama ağırlığı 10 kg. dolayındadır, tabi türüne göre bu durum biraz daha farklılaşabiliyor. Vampir geyik, bazen farklı boylarda görünseler de uzunlukları ortalama olarak aynıdır yani 7 cm. kadar bir boyları vardır.

  • Maratoncu Kuş

Kutup sumrusu

Her yıl ortalama 95,000 km. yol giden maratoncu kuş, dünyanın en ilginç hayvanları arasında yer alıyor. “Kutup Sumruları” olarak da bilinen bu kuşlar, 40 cm. kadar boylarıyla kendilerinden söz ettiriyorlar. Maratoncu kuş, her yıl yaz mevsimini geçirmek için İngiltere’deki Farne Adaları’ndan Antarktika’ya göç ederler.

  • Gergedan Böcekleri

Gergedan böceği

Böcekler, dünyada sayı bakımından en çok yaşayan hayvanlardır. Başında da dediğimiz gibi hayvanların toplamının yüzde 80’ini böcekler oluşturuyor. Gergedan böceği ise kendi sınıfının en ilginç hayvanı olarak tanımlanıyor zira bu böcekler bir yük taşıyıcısı rekortmenidirler. Nedeni ise kendi ağırlığının yaklaşık 850 katını taşıyabilmeleridir, diğer bir deyişle bir insanın 50 otomobil taşımadı kadardır.

  • Anofel Sivrisineği

    Anofel sivrisineği

Ufak bir böcek, görünüşte herhangi bir zararı olmayan bir varlık gibi görünüyor fakat gerçek bunun tam aksine. Anofel sivrisineği, 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre 210 milyon insanın sıtmaya yakalanmasına neden olmuş ve bunların 430.000’unun ölümüne sebebiyet vermiştir.

  • Bağırsak Solucanları

Bağırsak solucanları

Solucanlar mide bulandırıcı hayvanlardır ama ilk bakıldığında çok da zararlı bir hayvan gibi görünmezler. Bağırsak solucanları da bu minvalde incelenen hayvanlardır. Ama yapılan bir araştırmaya göre, iyice yıkanmamış sebze-meyvelerden veya kirlilik düzeyi yüksek olan sulardan insanlara bulaşan bu hayvanlar, her yıl yaklaşık 3,500 kişinin ölümüne sebep olmaktadırlar.

Araştırıldıkça dünyanın ilginç hayvanlarının sayısının bir hayli yüksek olduğu görülecektir. Bunlardan bazıları zararsız gibi görünseler de gerçek tam aksine çıkabiliyor.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup