Akvaryum

Dünyanın en büyük akvaryumu

Hazır balıkların dünyasından paylaşımlar yapmışken meraklıları için dünyanın en büyük akvaryumları hakkında bilgi verilmesi gerektiğini de düşündüm ve klavyemi konuşturmaya karar verdim.

Balıkların dünyası o kadar muazzam ve huzur vericidir ki evlerimizin en güzel köşelerini onlara ayırtmaktan geri durmayız. Bir de daha büyük alanlar için beslenen balıklar, yırtıcı ve zararsız varlıklar. Dünyanın en büyük akvaryumları konusunu işlerken sunacağımız görsellerde bunu fark edeceksiniz. Bakalım dünyanın en büyük akvaryumları nerelerde?

Georgia Akvaryumu

Georgia Akvaryumu – Atlanta, Georgia

Dünyanın en büyük akvaryumu, 30 milyon litre su hacmine sahip Amerika’nın Atlanta kentinde bulunan Georgia Akvaryumu’dur. Burası diğerlerinden çok farklı çünkü içerisinde 125 bin balık ve deniz canlısı bulunuyor.

Georgia Akvaryumu

Atlanta, denize kıyısı olmayan bir şehir ve burada kurulan muazzam akvaryumun suyu, okyanus suyu kıvamındadır. Temizlenmesi için sürekli olarak kirlenen su arıtılıyor ve yeniden kazanılarak akvaryuma aktarılıyor.

Akvaryumda yaşayan 125 bin balık ve deniz canlısının çoğu balık çiftliklerinden veya su kültürlerinden getirilmiş. Öyle ki Atlanta’ya gelen turistlerin en sık uğradıkları yerlerden biridir.

Georgia Akvaryumu

Georgia Akvaryumu için her şeyin en iyisi düşünülmüş. Akvaryumda 5 film galerisi bulunuyor ve 4D (4 boyutlu) sinemalarda tatlı su balıkları ile okyanus canlılarının yaşam öyküsü sergileniyor. Böylesine ilgi çeken bir yerde kurulan sinemanın gerçekten de önemli bir değere sahip olduğunu itiraf etmek gerekiyor.

Bir akvaryumun toplam maliyeti sizce ne kadar olabilir? Georgia Akvaryumu’nun yapımı tam tamına 200 milyon dolara mal olmuş. 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda 2005 yılından itibaren Atlanta’da misafirlerin ziyaretine açılmıştır.

Georgia Akvaryumu

İçerisinde barındırdığı balıklarla ve özellikleriyle dünyanın kendinden en çok söz ettiren akvaryumu, balıkların yaşamı hakkında bilgi edinmek isteyenler için önerilebilecek en muazzam yerlerden biridir. Camların arkasında balıkların yanı başında olmak ve onlarla iletişime geçmek gerçekten de farklı bir duygu yaşamaya yeter.

Georgia Akvaryumu

Balıkların dünyasından farklı türler ve ilgi çeken yönleri zaman zaman sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Balıklar ve balık yemleri ile ilgili tüm ihtiyaçlarınızı sitemizden temin ederken blog bölümünden bilmeniz gereken detaylara ulaşabilirsiniz.

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup