Kuşlar

Dünyanın en yüksek noktasından uçan kuş

Hayvanlarla ilgili ilginç bilgileri öğrendikçe dünyada yaşayan canlıların ne gibi özelliklere sahip olduklarını daha iyi kavrayabiliyor, hayretlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Bugün okuduğum bir yazıda ilgimi çeken bir detayı sizlerle paylaşmak istedim. Dünyanın en yüksek noktasına uçabilen bir kuş…

Dubai’de bir kartala kamera takılarak uçabildiği en yüksek noktanın neresi olduğu hakkında bilgi edinilmek isteniyor. Nesli tükenmek üzere olan kartallar, ihtişamlı süzülüşleriyle kendilerine hayret ettirirler. Yazıda aktarıldığına göre denek olarak kartalın kullanılmasının nedeni de yine neslinin tükenmek üzere oluşu. Peki, sizce bir kartal ne kadar yükseğe uçabilir?

Dünyanın en yüksek noktasından uçan kuş

Burj Halife’den uçurulan kartal, gökyüzünde yaptığı akrobatik hareketlerle kendine hayran bırakıyor. Doğrusu böyle bir kuş türünün kötü emelli avcılar tarafından avlanarak neslinin tüketilmesine anlam vermek güç.

Dünyanın en yüksek noktasından uçan kuş

Burç Halife’nin toplam uzunluğu 164 kat yani 824 metre dolayında ve kartal da buradan bırakılıyor. Tabi Burj Halife deyip geçmemek gerekiyor, sadece Dubai’de değil, tüm dünyanın en uzun gökdeleni olarak kaydedilen bir yerden söz ediyoruz. Nesli tükenmek üzere olan kartal buradan gökyüzüne bırakılıyor ve kartal yükseldikçe daha da yükseliyor ki bu da dünyanın en yüksek noktasına uçabilen kuş olma özelliğini kartala kazandırıyor.

Dünyanın en yüksek noktasından uçan kuş

Kartallar hakkında kısa bilgi

Neslinin tükenmek üzere olduğunu belirttiğim kartallar, uzun ve geniş gagaya sahip, gagaları delici özelliğe sahiptir. Görüş mesafeleri oldukça iyi olan kartallar, bazen kendi ağırlığının iki katı bir yükü kolaylıkla kaldırabilmektedirler. Belgesellerden veya tanık olduğunuz başka yerlerden bir kartalın bir kuzuyu rahatlıkla kaldırabildiğini görmüşsünüzdür.

Dünyanın en yüksek noktasından uçan kuş

Kartallar, yuvalarına olan sadakatleriyle bilinen hayvanlardır, yüksek kayalıklarda yuva yapan kuşlar, tek eşli olmakla birlikte oluşturdukları bu kayalık alandaki yuvalarında yumurtalarını bırakırlar.

Dünyanın en yüksek noktasından uçan kuş

Kartallar 20 tür kadar kuş türleridir. Hepsinin ortak özelliği yırtıcı olmalarıdır, dünyada en çok bilinen kartal türleri; yılan kartalı, kaya kartalı, bozkır kartalı ve kara kartalı türleridir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup