Kuşlar

En iyi muhabbet kuşu yemleri

Muhabbet kuşları, papağan türleri içerisinde yer alan evcil kuş türlerinden biridir. Sempatik tavırları, sergilediği hareketleri ve ev sahiplerine karşı sıcaklığı ile bilinen muhabbet kuşları, beslenmede en çok dikkat edilmesi gereken hayvan türleridir.

Avustralya kıtasına özgü Melopsittacus cinsinin içinde yer alan muhabbet kuşları, hassas bir vücuda ve sindirim sistemine sahiptirler bu nedenle beslenmelerinde dikkat edilmesi gereken kuşlardır. En iyi muhabbet kuşu yemleri, dünyaca bilinen markalardan oluşur. Deli Nature, Jungle, Quik ve Gold Wings gibi markalar, kuşların sağlıklı beslenmeleri ve büyümeleri adına en iyi şekilde üretilen kuş yemleri arasında yer almaktadır.

Açık yemlerden uzak durun

Kuşlarınızın sağlıklı yaşaması ve uzun ömürlü olabilmesi için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle de markası belli olmayan veya açık muhabbet kuşu yemleri uzak durmanız gereken yem türleridir. Sağlıksız koşullarda üretilen yemler, kuşlarınızın sindirim sistemine hasar vermekle birlikte yetişmelerini ve büyümelerini olumsuz yönde etkiler.

Muhabbet kuşu yemi nasıl olmalıdır?

Muhabbet kuşlarınızı beslerken önemle üzerinde durmanız gereken konulardan biri günlük olarak yemliklerinin temizlenmesi ve dolu olmasına dikkat etmektir. Bununla birlikte kafes temizliğine de özen göstermeniz gerekiyor. Sağlıklı kuş yemlerinde; Sarı darı, kuş yemi (aspir), beyaz darı, keten tohumu, yulaf gibi gıdalar bulunur. Bu gıdalar, kuşların sağlıklı kalabilmesi ve daha da önemlisi sahipleriyle uzun süre beraber kalabilmelerinde oldukça etkilidirler.

Muhabbet kuşu yemlerinin pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunların arasında meyve parçacıklı veya çekirdek parçacıklı olanları çok tercih edilmektedir. Kuşunuz için en uygun yemi seçmek için farklı yem çeşitlerini kuşunuza sunarak hangisini daha çok sevdiğini tespit edebilirsiniz.

muhabbet kuşu yemi

Eğer muhabbet kuşunuz yavru ise çekirdeksiz yem kullanmaya özen gösterin. Yavru kuşların sindirim sistemi hassas olduğu için çekirdekleri hazmedemeyebilir. Bunun sonucunda sindirim sorunları ortaya çıkabilir. Yetişkin kuşlar için ise gönül rahatlığıyla çekirdekli veya meyve parçacıklı yem kullanılabilir.

Kuş yemi nasıl muhafaza edilir?

Belki de kuş sahiplerinin en çok gözden kaçırdıkları detaylardan biri de kuşyemi aldıklarında nasıl muhafaza edeceklerini bilmemeleridir. Kısa sürede bayatlamasına neden olan yanlış davranışları bir kenara bırakarak ezber yöntemlerden ziyade uzmanların tavsiyelerini dinlemek daha etkilidir. Veteriner hekimlerin tavsiyelerine göre kullanım sonrası muhabbet kuşu yemi serin ve kuru yerde muhafaza edilmesidir. Bu şekilde yapıldığında yem hem kalitesini bozmaz hem de muhabbet kuşunuzun sağlığı daha da yerinde olur. Muhabbet kuşlarınız için yem tercihi yaparken bilinen markalar olmasına özen göstermeniz ve bilindik bir adresten tedarik etmeniz de yine önemli konulardan biridir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup