Genel

En zeki 10 hayvan

Hayvanların akıllı varlıklar değiller, yani düşünerek hareket etme veya insanlar gibi bir şeyler üzerinde istişare etme gibi durumları söz konusu değil fakat hayvanlar, zeki varlıklardır yani içgüdüsel olarak yaptıkları bir takım şeyler insanların bile bazen başaramayacağı türden şeylerdir. Yani hayvanlar için “akıllı” demek doğru olmasa da “zeki” demek bazen yetersiz bile kalabiliyor.

Hayvanların şaşırtan özellikleri

Hayvanların bazı özellikleri var ki insan “bu kadarına da pes!” diyebiliyor. Mesela sıçanlar (lağım faresi), ahtapot veya güvercin. Sıradan hayvanlar gibi görünseler de bazı özelliklerini duyduğunuzda siz de şaşıracaksınız. İşte araştırdığımız 10 zeki hayvan listesi.

Lağım faresi (sıçan)

Fareden daha büyük boyda olan sıçanlar, dünyanın en zeki hayvanları arasında yer alırlar. Aşırı ve kıvrak zekaları nedeniyle laboratuvarlarda sık sık denek faresi olarak kullanılırlar.

Lağım faresi (sıçan)

Ahtapot

Deniz hayvanları genel olarak kısa süreli zekâya sahiptirler. Ahtapotlar da öyledirler fakat bunun yanında çok zeki oldukları da tespit edilmiştir. Hayvan uzmanları tarafından yapılan labirentlerden başarılı bir şekilde çıkan ahtapotlar, kısa süreli hafızaya sahip olmalarına rağmen bu özellikleriyle şaşırtıcı hayvanlardır.

Ahtapot

Güvercinler

Güvercinler, çoğu zaman özgürlüğü temsil ettiği için gösterilerde kullanılırlar bir de beslenmeleri zevk veren hayvanlardır. Fakat bununla birlikte güvercinlerin görsel hafızalarının çok iyi olduğunu da söylemek gerek. Yıllar sonra gittiği bir yeri rahatlıkla hatırlarlar ve buna ek olarak bir de aynada kendi yansımasını tanıyan ender hayvanlar arasında yer alırlar.

güvercinler

Sincap

Yeryüzünün en şirin ve en sempatik hayvanlarından biri de sincaptır. Sincaplar özellikle Amerika tarafında parklarda veya ormanlık alanlarda sık sık görülürler. Sincaplar, insanlardan çaldıkları yiyecekleri hile yoluyla çalarlar ve her yiyecek için ayrı bir hile düzenleyebilecek kadar zekidirler.

sincaplar

Domuzlar

Her ne kadar çok kötü bir hayvan olsa da farklı ülkelerde evcil olarak beslenen domuzlar da zeki hayvanlar arasında yer alırlar. İnsanlarla iletişim konusunda en az bir kedi veya köpek kadar sığ bir iletişime sahiptirler.

domuzlar

Karga

Sesinden dolayı bazen “karga sesli” diye birine hitap etmeye konu olan kargalar, dünyanın en zeki 10 hayvanı arasında yer alıyor. Asfalta döktükleri yiyecekler, arkadaşlarına yaptıkları eşek şakaları gibi hallerinden dolayı bilim adamları kargaların maymunlardan daha zeki olduğunu söylemektedirler.

kargalar

Fil

Filler, iri yapılı cüsseleri ile dikkat çeken hayvanlardır ama tek özellikleri bu değil tabi. Yavrularına en iyi annelik yapan hayvanlar fillerdir. Sebze ve meyveleri yıkayarak yemeleri ve görsel hafızalarının çok iyi olması da ayrıca fillerin özelliklerindendir.

filler

Orangutan

Orangutanlar, dünyanın en zeki hayvanları arasında yer alırlar. Bu hayvanlar; sosyal ilişkilerde, aile yaşamlarında ve yavru bakımından bir insan kadar ince davranırlar. Öyle ki anne orangutanlar; yavrularına sadece bakım yapmakla kalmazlar, onlarla eğlenmek için de büyük çaba sarf ederler.

orangutan

Yunuslar

İnsanlarla ve kendi aralarında çok uyumlu şekilde yaşayan yunuslar, en zeki 10 hayvanlar arasında yer almaktadır. Bilim adamlarının araştırmalarına göre yunus balıkları birbirlerine adlarıyla seslenirler. Bunun dışında gösterilerde ne kadar zeki olduklarını da kanıtlıyorlar.

yunuslar

Şempaze

Dünyanın en akıllı hayvanının şempaze olduğunu söylesem şaşırır mısınız? Evet, en zeki hayvan şempazedir. İşaret dilini öğrenerek insanlarla iletişim kurmayı başaran bu hayvanlar, aile yaşamları, sosyal ilişkiler ve diğer tavırlarıyla insanlara en yakın hayvanlar olarak kabul edilirler.

Şempaze

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup