Genel

Evcil Hayvanlar Hakkında Bilgi

İnsan hayatının varlığından kısa bir süre sonra hayvanlar evcilleştirilmeye başlamıştır. Daha ilk insan Hz. Âdem (a.s) döneminde oğlu Habil hayvancılıkla uğraşmaya başlamış, zaman ilerledikçe evcil hayvanların sayısı artmıştır.

Hayvanlar, iki amaç doğrultusunda beslenirler. Birinci amaç; etinden, sütünden, yumurtasından yaralanmak vs. ikinci amaç ise; korunma amacıdır. Geçmişten günümüze kadar her toplum ve kabile evcil hayvan edinmiş ve bunlardan faydalanmışlardır. Tarihi geçmiş incelendiğinde mağara duvarlarına çizilen hayvan figürleri, insanların bu dönemlerde de hayvanlarla ilgilendiklerini gösteriyor.

Evcil Hayvanlar Hakkında Bilgi

Evcil hayvanların tarihçesi tam olarak hangi dönemlerden itibaren popülarite kazandı bilinmiyor, fakat bilinen bir gerçek şu ki; her dönem hayvanlara önem verilmiştir. Hatta eski Mısır tanrılarının bazıları, hayvan kılığında olmuş ve çizilen tanrı figürleri veya yapılan heykeller de buna benzemiştir. Yine Babiller Eski Yunanlı ve Romalıların hayvanlara oldukça önem verdikleri de yine kaynaklarda belirtilen bir konudur.

Evcil Hayvanlar Hakkında Bilgi

Günümüzde evcil hayvanlar

Evcil hayvanlar, insanlara en yakın olan varlıklardır. Köpekler, kediler, keçiler, atlar, inekler, kuşlar, sürüngenler vs. her biri kendine ait bir dünyaya sahip olmasına rağmen insanlarla iyi ilişki içinde olan hayvanlardır. Bu özelliklerinden dolayı, birincil neden olan beslenmeden çok artık ikincil neden olan “korunma” veya günümüz tabiri ile “dost edinme” amacı daha bir öne çıkmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte önce Avrupa ülkelerinde başlayan evcil hayvan sahiplenme, hızlı bir şekilde Türkiye’ye ve diğer dünya ülkelerine yayılmaya başladı. Artık hayvanlar için klasik yöntemlerle besinler verilmiyor bunun yerine daha pratik olan köpek maması, kedi maması, kuş yemi, balık yemi, sürüngen yemi vs. kullanılıyor.

Evcil Hayvanlar Hakkında Bilgi

Doğru bilgi, doğru adım

Evcil hayvanlar elbette doğanın birer parçaları olmakla birlikte insanlara en yakın hayvanlardır. Artık günümüzde insanların en yakın dostları olarak kendilerini gösteren sevimli varlıklar için en iyisini düşünmek, bakım ve beslenmelerinde doğru adımı atmak önemlidir. Gerek köpek maması seçiminde, gerek kuşyemi seçiminde gerekse de diğer hayvanların beslenme ve bakımında en iyi ürünleri tercih etmek, hayvanların sağlıklı yaşamasını etkilemekle birlikte daha uzun süre birlikte vakit geçirmeyi de sağlıyor.

Evcil Hayvanlar Hakkında Bilgi

En iyi evcil hayvan ürünleri

Evcil hayvan ürünleri, marka bakımından artık çok fazlasıyla sayılabilecek seçeneklere sahiptir. Bu da sahiplerinin daha rahat hareket etmelerine yeterli geliyor. Kurumama.com sitemizde, tüm evcil hayvanlarla ilgili aradığınız ürünleri bulabilir, en uygun fiyatlarla satın alarak hızlı kargo özelliğinden yararlanarak kısa sürede elinizin altında bulabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup