Genel

Evcil hayvanlar için yaz önerileri

Yaz tatili başladı, okullar kapandı ve artık çocuklar için eğlence vakti geldi… Evcil hayvanlar için yalnızlıktan kurtulma zamanı…

Evcil hayvanlar, yalnız kalmaya pek alışık değiller bu yüzden sürekli yanlarında onlarla ilgilenen birilerini görmek isterler. Kediler sahiplerini görmek ister, köpekler sahiplerini… Şimdiye kadar okullar vardı ve evin çocukları okuldan evcil hayvanlarına pek zaman ayıramıyorlardı açıkçası ama okulları tatil oldu, karneler alındı haliyle boş vakitler de çoğaldı. Öyleyse evcil hayvanlarımız için artık daha fazla zaman ayırabilir, parkta birlikte vakit geçirebilir, dışarıda daha fazla birlikte koşturabiliriz. Ama tüm bunları yaparken de hem evcil hayvanlar için hem de çocuklar için önemli uyarılarda bulunmayı ihmal etmeyelim, işte evcil hayvanlar için yaz önerileri.

Evcil hayvanlar için yaz önerileri

Dışarıda daha fazla vakit geçirileceği için evcil hayvanların harcadıkları kalori daha yüksek olacak. Köpekler koşmayı, oyun oynamayı severler bu da enerji tüketiminde daha fazla enerji harcamalarına neden olur, eh! Durum böyle olunca köpek maması dikkat isteyen bir konu olacak. Daha fazla kalori ve vitamin içeren köpek mamalarını tercih etmeniz bir gereklik olacaktır ki ancak bu şekilde dışarıda harcanan enerji yeniden depolanabilsin.

Evcil hayvanlar için yaz önerileri

Kediler de artık daha fazla enerji harcamaya başladılar, dışarıda köpekler kadar zaman geçirmeseler de tasmayla daha az dolaştırılsalar da evde harcanan enerji, okul döneminden daha fazla olacaktır çünkü evin iki yumurcağı bir arada olunca harcanacak enerjiyi hesaba katmak veya hesaplamak hiç de kolay olmayacaktır. Kedi maması konusuna da bu yüzden dikkat etmeniz gerekiyor, yani içerisinde daha fazla vitamin ve kalori bulunan kedi mamaları, yaz aylarında daha sık verilmesi gerekiyor.

Evcil hayvanlar için yaz önerileri

Dışarıda vakit geçiren köpek veya kedilerin temizliğine de dikkat etmelisiniz. Hem sizin hem de minik dostunuzun sağlığı için bu kural altın kural niteliğindedir. Dışarıda vakit geçirip eve döndükten sonra minik dostunuzun patilerini temizlemeyi, tüy bakımını yapmayı ihmal etmeyin, köpeklerinize banyo yaptırmak da hiç de fena bir fikir olmayacaktır tabi minik dostlarınıza bunu yaparken çocuklarınızı da ihmal etmemeniz gerekiyor, dışarıdan dönen çocukların da el ve ayak temizliği ve banyoları sağlıkları açısından önemli konulardır.

Evcil hayvanlar için yaz önerileri

Yazın keyfini yaşarken evcil hayvanların ve çocuklarınızın sağlığını korumak, elbette siz ebeveynlere düşüyor. Hareketli bir yaz tatilinde daha fazla eğlence ve daha fazla hoş vakitler geçirirken sağlığı riske atacak durumlardan uzak durmanız gerekiyor.

Evcil hayvanlar için yaz önerileri

Bu arada yaz tatilinden söz etmişken sokak hayvanlarını da unutmayın, bahçenizin bir köşesine su kabı ve mama bırakmanız sokak hayvanları için faydalı olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup