Genel

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı

Hayatımızın ortak parçaları haline gelen evcil hayvanlar, yaşamları ile ilginç olaylara tanıklık etmemize neden olurlar. Bazen beklenmedik bir hareketi ile karşılaşır, bazen değişik hallerini görürüz. Aslında tüm bunlar, evcil hayvanların gizli yaşamı içerisinde yer alan realitelerdir.

Hayvanlar, fıtratları gereği ile düşünebilen yaratıklar değildir. Ancak bu, onların akılsız olduğunu göstermez. İnsanların bir şeyleri öğrenmesi yıllarını alır. Mesela küçük bir bebek doğduğu andan itibaren kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz. Hatta tamamen kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için en az 10 senelik bir zamana ihtiyacı vardır. Ancak bunun karşısında bir kedi yavrusu, doğduktan 1 hafta sonra kendi başına ihtiyaçlarını karşılamaya başlar. İnsanlardan korkar ya da sever. Tüm bu durumlar, hayvanların yaratılışına özel durumlardır.

Evcil hayvanların karakterleri

evcil hayvanların gizli yaşamı

Evcil hayvanlarımız; bakım isteyen, ilgi isteyen ve kendilerine özel zaman ayrılmasını isteyen duygusal varlıklardır. Gerektiği şekilde bakıldığında tam da bahsettiğimiz gizli yaşamlarından kesit sunmaya başlarlar. Mesela alışık olduğumuz veya duyduğumuz bazı durumlar vardır. “Köpek, sahibini beklerken öldü.” Evet, köpekler sadık hayvanlardır ve sahiplerinin verdiği komutları en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırlar, ucunda ölüm olsa bile. Ya da bir kedi; “Nankör” dediğimiz halde bazen o kadar sadakatli hareketlerde bulunurlar ki ezber bozan bir hayvan olduklarını kabul etmekten başka bir çaremiz kalmaz. Tüm bu durumlardan daha fazlası evcil hayvanların gizli yaşamı içinde zaman zaman açığa çıkabilen durumlardır.

Evcil hayvanlarınıza iyi bakın

evcil hayvanların gizli yaşamı

Hayvanlar da tıpkı insanlar gibi duygu taşırlar. Bazıları çok hırçın olur, bazıları duygusal bazıları ise sinirli veya kıskanç… Tüm bunlar aslında hayvanların duygularını anlatır. Duygusal yönleri her ne şekilde olursa olsun onların yaşamları içerisinde gizledikleri sırlı durumları çözmek veya bunlara bakarak evcil hayvanlara olan sempatinin daha da artmasını sağlamak için yapılması gereken tek şey onlara iyi bakmaktır. Tabi bunu söylerken sokak hayvanlarını da unutmamamız gerekiyor. Onlar da sokağın boş varlıkları gibi görünse de kim bilir vereceğiniz bir parça ekmek veya mama, hayatınızı kurtarmasına bile sebep olabilir. Unutmayın, hayvanlar düşünme yetisine sahip olmasalar bile müthiş algıları sayesinde hayatımızın tam ortasında yer almaktadırlar.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup