Kuşlar

Evcil Kuşlara Nasıl Bakılır?

Kuşlar… Özgürlüğün simgesi, ruhun enerjisi kuşlar. Bazen onlar gibi özgür olmak ister insan, bazen de yanında bir dost olmasını…

Kuşlar, evcil hayvanlar arasında en sevimli varlıklar olarak kendilerini gösterirler. Çıkarttıkları sesler, renkleri ve insana yakınlığı ile kendilerini sevdirmeyi başaran bu varlıklar, iyi bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Yemlerinden temizliklerine varana kadar her şeyin en iyisine layıktır kuşlar.

Evcil Kuşlara Nasıl Bakılır?

Kuşların insan hayatındaki yerinin önemine değinmeye kalkışırsak sanırım çok uzun bir yazı yazmamız gerekiyor. Sadece kuş türleri hakkında bilgi versek veya bir güvercinin ne kadar paha biçilmez değerlere yükselebildiğini anlatmaya başlasak herhalde birkaç günümüzü bu işe ayırmamız gerekiyor. Öyle ya bazı güvercinlerin fiyatı dudak uçuklatacak kadar yüksektir. Arabası ile veya evi ile takas edenler bir var. Tabi sadece güvercinler için geçerli değil bu. Bazı papağanlar veya kanaryalar için de aynı şeyi söylememiz gerekiyor. Yani kuşlar küçük oldukları için fiyatları da düşük olur algısına kapılmamak gerekiyor. Peki, buraya kadar her şey hoş güzel de kuşların bakımı nasıl yapılır, bu konu hakkında bilginiz var mı?

Evcil Kuşlara Nasıl Bakılır?

Kuş bakımı nasıl yapılır?

Kuşlar, otçul hayvanlardır genellikle. Yırtıcı olanlar hariç (şahin, kartal, doğan.) bu nedenle kuş yemi satın almakla göreve başlamanız gerekiyor. Seçeceğiniz yemin kaliteli olması, taze olması ve kuşların sevdikleri türden olması çok önemlidir. Tabi bu seçimde bulunurken bir de kuşunuzun türünü ve cinsini de gön önünde bulundurmak zorundasınız. Yani muhabbet kuşu yemi, kanarya için uygun olmaz, Hint bülbülü yemi, muhabbet kuşu için uygun olmaz. Bakımın ilk aşaması olarak kuş yemini belirledikten sonra sıra hijyenlerine gelir. Bu konuda da bir hayli dikkatli davranmak zorundasınız neden mi?

Evcil Kuşlara Nasıl Bakılır?

Kuşlar, tüylü hayvanlardır ve mevsim geçişlerinde tüy dökerler. Bu evre çok önemlidir. Yenilenen tüylerin dökülmeye başladığı zamandan itibaren sürekli olarak tüylerini ve derilerini kontrol etmeniz gerekiyor. Alerjinin en çok kendini gösterdiği dönem de bu dönemdir. Bu nedenle kuş bakımında en önemli konunun tüy bakımı olduğunu unutmayın.

Evcil Kuşlara Nasıl Bakılır?27

Alerji veya pirelenme durumlarına karşı üretilen spreyler ve vitamin takviyeleri, kuşunuzun daha sağlıklı kalması adına kullanmanız gereken ürünlerdir. Bunlarla hem kuşunuz rahat edecek, hem mevsim geçişleri sıkıntılı olmaktan kurtulacak hem de size daha yakın olmasını sağlayacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup