Genel

Evde farklı hayvanlar bir arada beslenebilir mi?

Evcil hayvan sahipleri bazen evlerinde iki farklı hayvanı bir arada beslemek isterler. Kedi ile köpek, köpek ile kuş veya anlaşamayan iki hayvanı bir arada beslemek isterler. Ancak bazı zıt kutuplu hayvanların birbirine alışması bazen çok zor olabilir.

Evde İki Farklı Hayvan Beslenebilir Mi?

Kediler; köpeklerle, hamsterlerle veya kuşlarla anlaşabilen hayvanlar değildir, iki tür arasında büyük fıtri farklar olduğu için hayvanların iletişim kurması veya kendi aralarında anlaşabilmeleri bir hayli zordur fakat iyi bir eğitim ve doğru hareket etme sonucunda bunu başarmanın imkansız olmadığını belirtmek gerekiyor.

İki farklı hayvan bir arada beslenebilir ancak besleyen kişinin hangi hayvanları ne şekilde beslemesi gerektiğini, hayvanların genel anatomileri hakkında bilgi edinmeleri ve kafeslerinde ne gibi önlemler alması gerektiği konusunda bilgi sahibi olması gerekir. Mesela bir kedi ile bir kuşu bir arada barındırmak ilk zamanlarda çok zordur. Ancak iyi bir eğitim, güvenlik önlemlerinin yeteri seviyede alınması ve iki hayvanın birbiri ile iletişim kurabilmesi açısından sabırlı davranması olumsuzlukları ortadan kaldırabilir.

Kuş ile Kediyi Bir Arada Beslemek

Kuş ile kediyi bir arada beslemek ilk etapta ütopik bir durum gibi görülebilir. Biri kanatlı ve zayıf diğeri ise oldukça hırçın ve diğerine göre daha güçlü hayvan. Evinize ilk getirdiğiniz hayvan önemlidir kedi evinizin ilk sahibi ise kuşun ürkmesi ve kendini koruyamaması çok zor olacaktır, fakat sıralamada değişiklik olursa daha az sıkıntı yaşarsınız ama yine de önceki hayvanın kedi olması işi imkansız hale getirmez. Öncelikle kuşu eve getirdiğinizde kedinin ulaşamayacağı bir yere koymanız gerekmektedir. Mümkün mertebe aynı ortamlarda bulundurmayın, zaman içerisinde biraz biraz kedi ile iletişim kurmasını sağlayın ve ilerleyen dönemlerde artık yan yana olduklarında bile birbirlerine zarar vermediklerini göreceksiniz.

Kedi ile Kuş Aynı Evde Yaşayabilir Mi? isimli yazımızdan daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kedi ile Köpeği Bir Arada Beslemek

Yukarıdaki kedi ile kuş örneği kedi ile köpek için de aynıdır. Birbirine zıt iki hayvanı bir arada tutmak hayli zordur ama imkansız değildir, yine yukarıda olduğu gibi alıştıra alıştıra birbirleriyle iletişim kurmalarını sağladığınızda kesinlikle iki farklı kutuplu hayvan olmalarına rağmen birbirlerine alıştıklarını göreceksiniz.

Kedi ile köpek beslemek istiyorsanız, ikisini de yavruyken sahiplenmek daha doğru olacaktır. Aynı zamanda sosyal karakterli bir köpek ırkı tercih etmek  işinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin Labrador Retriever gibi bir köpek, kedilerle beraber oldukça uyumlu bir şekilde yaşayabilir.

İKİ FARKLI HAYVANI AYNI EVDE BESLEMEK

Yukarıda sizler için en çok tercih edilen ev hayvanlarından bahsettik. İki farklı hayvan beslemek isteyenler için doğru hayvanların seçimi çok önemlidir, eğer hayvanlardan bir tanesi kafes hayvanı ise işiniz kısmen daha kolay olacaktır. İki farklı hayvanı bir arada beslemek zor değildir, yapılması gereken şey sadece doğru ilgi ve doğru adımları atmaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup