Sürüngenler

Evde yılan bakılabilir mi?

Yılanlar, daha çok tropik alanda yaşayan ve çöl ortamına ayak uyduran hayvanlardır. Evcil olarak beslenmesi tehlikeli olsa da ülkemizde veya dünyanın farklı yerlerinde evde yılan bakanlar vardır.

Evde yılan bakmak, bazen son derece tehlikeli bir işe dönüşebilir. Soğukkanlı oldukları için içgüdüsel olarak kendilerini sürekli korumak zorunda hissederler ve bu nedenle karşısındakinin bir bakıcı olmasına bakmaksızın saldırabilirler. Tabi ki bazı yılanlar zehirsiz oldukları için evde bakılabilirler. Işık ve ısı oranı ayarlanmış bir yerde yılan bakmak mümkündür. “Vivaryum” denen bu ortamlara sahip olanlar biraz da cesaretlerini topladıklarında evde yılan bakabilirler.

Evde Yılan Nasıl Beslenir?

Sürüngenler arasında en az tercih edilen ırklar yılanlardır. Tehlikeli ve bakımı zor olduğu için pek tercih edilmezler, ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi uygun şart ve ortamlar hazırlandığında ve bakım için gerekli bilgi edinilerek bakımı üstlendiğinde evde yılan bakmak için herhangi bir sorun yoktur. Evde yılan bakan kişilerin diğer evcil hayvan sahiplerine göre daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Uygun yaşam şartları ile birlikte beslenmesi, bakımı ve rutin kontrollerinin yapılması çok önemlidir.

Evde Hangi Yılanlar Bakılabilir?

Bazı yılan eğiticileri için yılan ırkı fark etmeksizin her türlü yılana bakabiliyorlar. Belgesellerden veya filmlerde görülen kobra ve diğer tehlikeli yılanlar evcil olarak bakılabiliyor. Ancak ülkemizde veya dünyanın diğer yerlerinde daha çok evcil olarak bakılan yılanlar; piton yılanı ve boğa yılanı olarak görülmektedir. Boğa yılanları bakılan evcil yılanlar arasında olsa da piton yılanı daha fazla beslenmektedir. Bunun nedeni boğa yılanlarının aşırı derecede büyümesidir. Piton yılanları; bulundukları ortama göre büyürler yani ortamları ne kadar büyükse o kadar büyürler, tabi bu yılanlar arasında da en çok tercih edilen ırk “ball piton” yılanıdır.

Ball piton yılanı, zararsız yılanlar arasında yer alır. Adını korktuğunda top şeklinde yuvarlanmasından alır. Ball piton yılanları beslenirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu, ele alındığında başı okşandığında hoşuna gitmiyorsa ısrarcı olmamak gerekiyor. Zira her ne kadar tehlikesiz yılanlar arasında yer alsa da agresif davranarak sahibine zarar verebilir.

Yılanlar Ne Yer?

Evde yılan bakmak her ne kadar kolay olsa da beslenmelerinde zorlanılmadığını söylemek doğru değildir. Yılan beslemek için satın aldığınız pet shoptan bilgi alabilir ve aynı beslenme programına devam edebilirsiniz. Çünkü, yılanlarda ani beslenme değişikliği strese yol açabilir. Yılanlar, kemirgenler ve canlılarla beslenirler yani bu durumda elinizin altında sürekli yılanınıza verebileceğiniz kemirgen türü hayvanların olması gerekmektedir.

evde yılan beslemek

Yılanlara yem olarak verilen en popüler kemirgen ise farelerdir. Eğer bunu göze alamıyorsanız yılan beslemeniz doğru olmayacaktır. Burada en uygun beslenme biçimi dondurulmuş fare satın almaktadır. Bunun yanında yeni ölmüş fareler de tercih edilebilir.

Yılanlara vereceğiniz yemlerin büyüklüğü yılanların büyüklüğü ile doğru orantılı olmalıdır. Yılanın boyutları büyüdükçe verilen yemin de boyutu büyümelidir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup