Genel

Hayvanların dünyasından ilginç bilgiler

Hayvanlar, kendi dünyalarında yaşamları ile insanların yaşamlarından daha farklı olan varlıklardır. Öyle ki onların yaşamında bazı özellikler vardır ki insanlar toplu olarak bir araya geldiklerinde bile bunu başaramazlar. İşte, hayvanların dünyasından ilginç bilgilerle yeniden karşınızdayız.

Hayvanlar Hakkında İlginç Bilgiler

Mavi balinalar hakkında bilginiz var mı? Mesela denizlerin efendisi olmalarının yanında bir de sesi en yüksek çıkan hayvanlar olduğunu biliyor musunuz? Mavi balinaların çıkarttıkları sesler, 188 desibeldir ve bu ses 800 kilometre öteden duyulabilir.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

Çoğu hayvanlar insanlar gibi uzanarak veya oturarak uyurlar, muhtemelen çevrenizde gördüğünüz çoğu hayvan da böyledir. Ama gözden kaçırmış olmalısınız ki atlar ve inekler ayakta uyurlar.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

Balina Köpek Balıkları

Balina köpek balıkları hakkında ne kadar bilginiz var? Biraz korkutucu varlıklardır değil mi? Deniz hayvanlarına karşı merhametsiz olan bu hayvanlar, büyüklükleriyle dudak uçuklatıyor. Balina köpek balıkları, 18 metre uzunluğunda ve yaklaşık 12 ton ağırlığındadır, bu özellikleri denizde yaşayan en büyük balık türü olmalarını sağlıyor.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

Kutup Deniz Anası

Kutup deniz anası hakkında ne biliyorsunuz? Soğuk yerde yaşayan hayvanlar, insanın tahammül edemeyeceği soğukluğa dayanmaları vs. ama bir de bunların dokunaçları vardır ki kutup deniz anasının dokunaçları 36 metre uzunluğundadır.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

Su Samurları

Su samurlarını bilirsiniz, biraz sempatik biraz da yaptıkları hareketlerle beğeni toplayan hayvanlardır. Su samurları uyurken el ele tutuşurlar, malum bulundukları ortamın akıntılı olmasından dolayı bunu yapmak zorundadırlar. Amaç, uyandıklarında ayrı yerlere sürüklenmemektir.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

Köpek Balığının İskeleti

Köpekbalıklarının kemikleri hakkında ilginç bir bilgi öğrenmeye ne dersiniz? Köpekbalıklarının iskeletlerinin kemikten oluşmadığını biliyor musunuz, bilmiyorsanız kıkırdaktan oluştuğunu söyleyelim.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

Arıların Sesi

Arıların ve sivrisineklerin sesi kulak tırmalayıcı değil mi? Sizce bu sesi ağızlarından mı çıkartıyorlar? Cevabınız “evet” ise yanılıyorsunuz, çünkü bu sesler kanat çırpmalarındaki hızdan çıkan sestir.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

İlginç Bilgiler

  • Balina köpek balıkları dünyanın en büyük yumurtasına sahip deniz hayvanlarıdır.
  • Karada yaşayan hayvanlar arasında en büyük yumurtaya sahip olan hayvan deve kuşudur. Deve kuşunun yumurtası, 20-24 tavuk yumurtası büyüklüğündedir.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

  • İnsanlarda veya hayvanlarda kaç mide var desem herhalde herkesin cevabı “1 mide vardır” olacaktır. Ama at, koyun ve ineklerin 4 midesi vardır desem sanırım şaşırmak için yeterli bir neden olacaktır.
  • Köpek balıkları 94 litre suyun içerisindeki bir damla kanı 5 km uzaklıktan fark edebilir.
  • Mavi balinaların sadece dillerinin ağırlığı, yetişkin bir filin ağırlığı kadardır.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

  • Kara sineklerin çıkarttıkları sesin frekansı tam olarak 349,2 Hz’dir. Bu frekans Fa notasına eşittir.
  • Bir pire kendi boyunun 100 katı kadar yukarıya zıplayabilir.
  • İstiridyeler yaşamları boyunca birkaç kere cinsiyetlerini değiştirirler.
  • Çitalar 0’dan 96km/h hıza 3 saniyede çıkabilirler. Bu süre Ferrari 458 modeliyle denktir.
  • Deniz atları ömürleri boyunca tek bir eş ile yaşarlar. Aynı zamanda deniz atlarının doğumu erkekler tarafından gerçekleşmektedir.
  • Yılanlar gözlerini kapatan hayvanlardır, fakat bu özelliklerine aldanmamak gerekiyor, çünkü yılanlar gözleri kapalı olsa bile gözlerinin üzerindeki derinin arkasından da görebilirler.

hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

  • Boz ayılar 48 km hızla koşabilirler.
  • Galapagos kaplumbağaları gününün 16 saatini uyuyarak geçirir ve bir şey yemeden 1 yıl boyunca dayanabilirler.
  • Doğanlar avlanmak için dalış yaptıklarında 320 km hıza ulaşabilir.
  • Afrika filleri 2 sene boyunca hamileliği sürdürürler. Aynı zamanda en uzun hamilelik süresine sahip olan memelilerdir.
  • Kurtlar bir günde 9 kg et yer.

Yukarıda saydıklarımdan çok daha fazla ilginç bilgiler hayvanların özelliklerinde bulunur. Araştırdıkça diğer ilginç özellikler hakkında sizlere yeni bilgiler vereceğim, daha önceki konumuz hayvanlar hakkında ilginç bilgiler makalesinde de yine şaşıracağınız bilgiler bulunuyor.

Ayrıca, Dünya Üzerinde Yaşayan En İlginç 5 Hayvan Türü isimli yazımızda ilginizi çekebilir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup