GenelKediKöpek

Hazır mama mı, ev yemeği mi?

Kedi ve köpek sahipleri, sürekli olarak bir ikilem içerisinde kalırlar. “Hazır mama mı yoksa ev yemeği mi?” aslında ikilem içerisinde kalınacak bir konu değildir. Hazır mama, her zaman için daha uygundur.

Kedi – Köpek Mamaları Nasıl Seçilir?

evcil hayvan ev yemeği

Hazır köpek maması veya kedi maması, hayvanların ihtiyaç duydukları besin değerleri, kalori ve vitaminleri göz önünde tutularak üretilen mamalardır.

Evde yaptığınız yemekler veya yemek artıklarıyla dostlarınızı fevkalade besleyebilirsiniz, karınları da mutlaka doyar. Ancak sağlıklı bir şekilde evcil hayvanınıza bakmak istiyorsanız, kesinlikle ev yemeklerinin yanında hazır mama vermeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Örneğin; evde pişirdiğiniz et veya kemiği köpeğinize verebilirsiniz. Gayet de karnını doyurması için yeterli olacaktır. Ancak mineral, vitamin ve diğer değerler bakımından köpeğinizin ihtiyacını ne kadar karşılayacak bu yemekler? Veya aynı şeyi minik dostunuz kediniz için de düşünebilirsiniz.

Her ne kadar ev yemekleri ile sevimli dostlarınızı besleyebilseniz de yeteri derecede ihtiyaç duyacakları besinleri karşılayabileceğinizi söylemek mümkün olmayacaktır.

Mama seçerken dikkatli davranın

evcil hayvan ev yemeği

Elbette, akıllara en çok takılan sorulardan biri de “köpeğim veya kedim için nasıl bir mama seçmeliyim?” sorusudur. Hayvan sahiplerinin bu soruyu sormalarında kesinlikle haklı olduklarını ifade etmeden geçmek yanlış olacaktır.

Piyasada çok sayıda kedi maması veya köpek maması satılmaktadır. Hangi birinin etiketlerine bakarsanız bakın, kesinlikle en iyisi olduğu yazılmaktadır. Peki, hepsi en iyisi ise o zaman seçim yaparken neden dikkat edilmeli? Haksızca sorulan bir soru değildir.

evcil hayvan ev yemeği

Daha önceki konumuzda “mama seçerken nelere dikkat etmeliyiz?” başlıklı makalemizde, mama seçiminde etiketlerin açıklamaları ile ilgili bilgiler vermiştik. Bu konuyu yeniden inceleyerek mama seçiminde dikkat etmeniz gereken detaylar hakkında net bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda yavru, hamile, kısırlaştırılmış kedi ve köpeklerin farklı beslenme programlarına ihtiyacı vardır. Yavru kedi maması seçerken, Hamile kedi maması nasıl olmalıdır?Hamile ve emzirme dönemindeki köpeklerde hangi mama kullanılmalıdır? isimli makalelelerimizi okuyarak bu konu hakkında çok daha detaylı bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

Mama nasıl verilmelidir?

Evcil hayvan sahiplerinin en çok sordukları bir diğer soru da “mama nasıl verilmelidir?” aslında bu sorudan kasıt, yaş mama ve kuru mama ayrımıdır.

Minik dostlarınız, her iki mama türüne de ihtiyaç duyabilmektedirler. Yani belki biraz tembellik biraz da üşengeçlikten dolayı sürekli kuru mama vermeyi tercih ediyor olabilirsiniz. Ancak bunun minik dostlarınız için iyi olmadığını bilmeniz gerekiyor.

Tam aksine sürekli ıslak mama da vermek doğru değildir. Sahip olduğunuz minik dostunuzun hangi mamayı daha çok sevdiğini anlamak, işin en önemli konularından biridir. Bir de minik dostunuz çok seviyor diye de sürekli aynı mama türünü vermeniz de doğru bir davranış değildir.

evcil hayvan ev yemeği

Hayvanlar, kendilerini ifade edebilen varlıklar değillerdir. Bazen zorlayarak farklı türden mamalar vermek gerekiyor. Belki vicdanınız biraz sızlayacak ama emin olun ki bu, minik dostlarınız için daha iyidir.

En uygun köpek mamaları için buraya,

En uygun kedi mamaları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazımızdan anlayacağınız üzere evcil hayvanlarınıza sürekli olarak ev yemeği vermek doğru bir davranış olmayacaktır. Aksi halde kediniz bir takım hastalıklara yakalanabilir. Kedinizin yeterli derecede protein, vitamin ve mineral alması için dengeli bir şekilde kuru mama ve yaş mama verilmelidir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup