Akvaryum

Kaliteli balık yemi nasıl olur?

Akvaryum; evlerde, ofislerde veya kafeterya gibi yerlerde sık görülebilen bir güzelliktir. Sessiz ve sakin dost balıklar, akvaryumları içinde hayatlarını yaşarken izleyenler ise keyifli ve dinlendirici vakit geçirirler.

Balıklar, diğer canlılardan farklı olarak daha fazla hassasiyet gerektiren canlılardır. Bir kedi veya köpeğin beslenmesi daha rahat olmasına rağmen, balıkların hafızalarının çok kısıtlı olması, beslenmelerinde sahiplerinin dikkatli davranmalarını gerektirir. Akvaryum balığı yemi satın alırken dikkat etmek ise balık sahiplerinin ilk olarak dikkat etmeleri gereken konulardan biridir. Hangi balığın hangi yemi yediğini bilmeniz, yem seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz gibi önemli bilgilere vakıf olursanız balıklarınızla çok daha güzel vakit geçirebilirsiniz.

Akvaryum balığı yemi

Balık yemi nasıl seçilir?  

Balık yemi seçmeden önce dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında balığın kuru yem yiyip yemeyeceğini öğrenmek olmalıdır. Bu aşamayı geçtikten sonra ek beslenme yemlerini seçmeye sıra gelecektir. Bunu da yaptığınızda ilk adımı doğru şekilde başarmış sayılırsınız.

Akvaryum balığı besleyenler genellikle sebzeli balık yemlerinden yana tercihlerini yaparlar. Aslında yanlış bir adım olmasa da bazı balıklar, özel yem isteyebilirler. Kurtçuk veya böcek ile desteklenmiş balık yemleri bazı balıkların daha fazla tercih ettikleri yemlerdendir.

Akvaryum balığı yemi

Doğru balık seçimi önemlidir?

Balık sahiplerinin yem tercihi yapmadan önce dikkat etmeleri gereken en önemli konu, balığın tercih ettiği yem türüdür. Bazı balıklar etçil, bazıları otçul bazıları ise hepçil olabilirler. Otçul ve hepçil balık türlerinin yemlerindeki protein oranı yüzde 5-40 arasında olmalıdır. Etçil olan balıklar ise daha fazla protein ihtiyacı duyarlar. Yani bu oran yüzde 45-70 arasında olmalıdır.

Akvaryum balığı yemi

Yem seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise yem çeşidinin balığınızın türüne uygun olup olmadığını analiz etmenizdir. Yemin su yüzeyinde veya altında kalması önemli bir konu olmakla birlikte yemin pul, granül ya da tablet şeklinde olması da önemli bir konudur. Bazı balıkların ağızları başlarının alt kısmındadır, buna örnek olarak kedi balığı gösterilebilir. Bu balık türünün tercih ettiği yemin su altında olan yemlerdir. Bazı balıkların ağızları da önden yem almaya müsaittir, bazıları ise su yüzeyinden daha rahat yem yiyebilmektedirler.

Akvaryum balığı yemi

Balık yemi seçerken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de yemin kolay parçalanabilir olmasıdır. Çoğu balık, yemi ağzıyla parçalayamaz bu da beslenme problemlerinin görülmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle balık yemi alırken bu konuya bir hayli dikkat etmeniz gerekiyor. Aldığınız balık parçalanabildiği halde balık yine de bunu parçalayamıyorsa burada iş yine size düşüyor. Yani balık yemini parçalayarak vermeniz gerekiyor.

Akvaryum balığı yemi

Balık beslemek isteyenlerin dikkat etmeleri gereken konular hakkında yukarıda verdiğimiz bilgilere dikkat ederseniz, balıklarınızın beslenmesi çok daha rahat olacak ve daha uzun süre birlikte vakit geçirebileceksiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup