Genel

Kedi ile Kuş Aynı Evde Yaşayabilir Mi?

Aslına bakılırsa bir ev içerisinde farklı türde hayvanların beslenmesi ilginç bir durum değildir. Yani bir evde kedi ile kuş beslemek oldukça olağandır. Hatta bir ev içerisinde kedi, köpek ve kuş beslemek bile oldukça normaldir. Burada asıl dikkat edilmesi gereken evcil hayvanlarınızın uygun beslenmesi ve normal sağlık durumlarının sağlanmasıdır.

 

kedi ve kuş aynı evde

Aynı evde kuş ile kedi beslemek

kedi ve kuş aynı evde yaşayabilir mi

Eğer böyle bir karar aldıysanız, eve önce kuş getirip daha sonradan kedi getirmeniz daha mantıklı olacaktır. Ayrıca kuşun evde daha önceden bulunması kediyi kabullenmesi için daha kolay olacaktır.

Bununla beraber, eve gelecek olan kedinin yavru olması da bu duruma olumlu etki edecektir. Yavru kedinin kuşa alışması çok daha kolay olacaktır. Yavru kedi eve ilk defa geldiği zaman kuşu evin bir parçası olarak kabul edecektir ve büyüdükçe avcılık içgüdüleri de körelecektir. Daha sonra kuşla arkadaşlık kurmaya başlayacaktır.

Tabi ki tüm bunların gerçekleşmesi haftalar, belki aylar sürebilir. Daha sonra birbirlerine alıştıkları zaman ve birbirlerine zarar vermeyecekleri anlaşıldığında bu süreç sonlanmış olur. Bu aşamadan sonra kediniz evde dolaşırken, kuşun kafesinden çıkmasına izin verilebilir.

Dikkat edilmesi gereken bir noktada evcil hayvanlarınızın boyutu olacaktır. Her ne kadar kediniz avcılık içgüdülerini yitirmiş olsa da istemeden kuşunuza zarar verebilir.Bu yüzden beraber oldukları zaman gözetiminizin altında olması önemlidir.

Kedi olan eve kuş getirmek

kedi ve kuş aynı evde

Eğer evde kediniz varsa ve daha sonradan bir kuş sahiplenmeye karar verdiyseniz durum biraz daha zor olabilir. Böyle bir ortamda kediniz ile kuşunuzu ayrı olarak tutmanız en doğru seçenek olacaktır.

Kanarya gibi küçük kuşlar hayatlarını kafeste geçirdikleri için bu durum kolay olacaktır. Ancak bir papağan için durum bu kadar kolay değildir. Papağanlar insanlarla beraber olduğu zaman ve kafeslerinden çıkıp vakit geçirdikleri zaman çok daha mutlu olmaktadır. Böyle bir durumda eğer eviniz büyük değilse papağanınız ile kedinizi ayrı ortamlarda tutmak zor olacaktır.

kedi ve kuş aynı evde

Ancak kediniz çok hareketli olmayan, tembel bir kedi ise sizin için durum biraz daha kolaylaşacaktır. Bu tarzda bir kedi avlanmak yerine uyumayı tercih edecektir. Bunun haricinde kedileri uzaklaştıran kokular bulunmaktadır. Kuşunuzun üzerine bu kokulardan 1-2 sprey sıkarak kedinizin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Ancak kedinizin saldırıp saldırmayacağı belli olmayacağından yine de kuşunuzu kafesinizden çıkarttığınızda gözetim altında tutmanız gerekecektir.

Isırıklara karşı alınacak önlemler

kedi ve kuş aynı evde

Her ne kadar papağanlar kendini korumak için çabalasalar da kedinizden gelecek bir ısırık veya tırmalama kuşunuz için ölümcül enfeksiyonlara yol açabilir. Eğer böyle bir durum yaşanırsa, vakit kaybetmeden kuşunuzu veterinere götürmeniz gerekecektir.

Yaralar küçük bile olsa ihmal edilmemelidir. Çünkü çok küçük bir yara bile ölümcül enfeksiyona yol açabilir. Eğer ihmal edilirse ve kuşunuz bitkin olarak görünüyorsa çok geç kalmış olabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup