GenelKediKöpek

“Kedi İnsanı” mısınız Yoksa “Köpek İnsanı” mısınız?

Her insanın karakteristik yapısı farklıdır. Kimisi hareket halinde, sürekli enerjik olmayı severken, kimi de daha dingin ve sakin olmayı sever. İnsanlar ile kedi ve köpekler arasındaki ilişki de bu şekilde şekillenmektedir. Kedi sevenler, anlık hareket etmeyi, tabir caizse “şapşallıkları” daha çok severken, köpek sevenler ise hareketli olmayı severler. Peki, siz hangisisiniz?

Amerikalı bilim insanları, yaptıkları bir araştırmada, kedi veya köpek insanı olmayı; kişinin geçmişine, karakterine ve tavırlarına bağlı olarak değerlendirmektedirler. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre Amerika’daki evlerin %33’ü kedi, %39’u ise köpek besleniyor. Ancak kedi besleyenler, tek bir kedi ile yetinmedikleri için ülkedeki evcil kedi sayısı, köpek sayısından çok daha fazladır.

Kedi insanı ile köpek insanı arasındaki farklar nelerdir?

kedi köpek tercihi

Teksas Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, insanların yüzde 46’sı köpek beslerken, yüzde 12’si kedi besliyor. Yüzde 28’lik kısmı her ikisini tercih ederken geride kalan yüzde 2’lik kısmı hayvan beslemeyi tercih etmeyenlerden oluşuyor.

Peki, bu oranların insanlar üzerindeki etkileri ile alakalı olduğunu hiç düşündünüz mü? Araştırmayı yapan bilim insanları, bu durumun tamamen insanın karakter yapısına, geçmişine ya da daha farklı nedenlere dayanıyor. Yani tercih ettiğiniz kedi veya köpek, sizin kedi insanı mı yoksa köpek insanı mı olduğunuzu belirtiyor.

kedi köpek tercihi

Yine başka bir araştırma verilerinde Bristol Üniversitesi’nin tespiti; eğitim seviyesi yüksek insanların daha çok köpek yerine kedi beslemeyi tercih ettikleri, yaşlı barındıran ailelerin ise köpek besledikleri tespit edilmiştir. Çocuklu ailelerde de kedilerin daha çok tercih edildiği yapılan araştırma sonucu ortaya çıkmıştır.

Hangi Hayvanı Beslemek İstediğiniz Karakterinizi Ortaya Çıkartır

kedi köpek beslemek

Yapılan araştırmalarda, kedi ile köpek besleyen insanların ortak özellikleri üzerine değerlendirilme yapılmış. Bu değerlendirmeye göre, köpek besleyenler kedi besleyen insanlara göre daha dışa dönük ve sosyal oldukları görülmüştür. Kedi besleyenler ise daha nevrotik karaktere sahiptirler.

  • Dışa dönük, sadık, sevecen, disiplinli ve cana yakın bir karaktere sahip iseniz, yüksek ihtimalle evcil hayvan besleme konusunda köpeği tercih ediyorsunuzdur.
  • Bağımsız, kendine güvenli, estetik ve güzel, rahat ve uyum sağlayabilen, matrak bir karakteriniz varsa, kedilerle daha iyi anlaştığınız söylenebilir.

kedi köpek tercihi

Kedi veya köpek besleyenler, yapılan bu araştırma sonuçlarını göz önünde bulundurarak çevreleri ile uyumu, çevrelerinin hakkında söylediklerini göz önünde bulundurarak kedi insanı mı yoksa köpek insanı mı olduklarını anlayabilirler.

Eğer bir hayvan beslemek istiyorsanız alacağınız sorumluluğu da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Kısmen kedi beslemek köpek beslemeye göre daha az zahmetli olduğu için kedi beslemeyi tercih edebilirsiniz. Tabi ki kedilerinde kedi kumu temizleme gibi kendine has zahmetleri bulunmaktadır. Eğer pek vaktiniz yoksa farklı bir evcil hayvan ile hayatınızı paylaşmayı seçebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup