Kedi

Kedi sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak öneriler

Bazen minik dostunuzla aranız bozulur, bazen içten içe sitem edersiniz bazen de tepkinizi açık şekilde belli edersiniz. Aslında bunların hiçbirine gerek yok, kedinizi yakından tanırsanız hem siz hem de minik dostunuz daha rahat eder.

Kedi sahiplerinin hayatlarını kolaylaştıran bazı şeyler vardır, bunlar basit ve sıradan olmasına rağmen uygulandığında kesinlikle hem kedi hem de sahibi rahata kavuşur. Sadece sahip olunması gereken en önemli şey sabır ve kediye karşı merhametle yaklaşmak olacaktır.

Kedi sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak öneriler

İşte kedi sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak öneriler;

Kedinizi tanıyın: Her kedinin kendine has bir kişiliği ve karakteri vardır, eğer kedinizle daha iyi iletişim kurma istiyorsanız, ilk zamanlarda kedinize eğitim vermek yerine kedinizin karakterini tanımaya çalışın.

Şefkatli olun: Sahiplendiğiniz kedi yavru ise ve özellikle de annesinden yeni ayrılmış bir kedi ise kesinlikle şefkatte annesi kadar merhametli olmalısınız ve sık sık kedinizle vakit geçirmelisiniz, aksi halde minik dostunuz bunalıma girebilir.

Kedi sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak öneriler

Kedi kitapları okuyun: Evcil hayvanları beslemeyle ilgili internet sitelerinde, dergi ve gazetelerden ve son çıkan kedi kitaplarını takip edin, uzmanların söyledikleri ve önerdiklerini kulak arkası etmeyin.

Kedinize kızmayın: Kediler aslında bilerek zarar veren hayvanlar değiller fakat yine de bazen evde mobilyaları çizebilirler, etrafa kusabilir ve çişlerini yapabilirler. Başında da demiştim, kedinizle daha iyi zaman geçirmek istiyorsanız sabırlı olmalısınız.

Kedi sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak öneriler

Evde yalnız bırakmayın: Kediler hassas ve kırılgandırlar, bir o kadar da duygusaldırlar. Evcil bir hayvana sahip iseniz kesinlikle sorumluluklarınızın iki katına çıktığını bilmelisiniz. Bu bağlamda, kedinizi evde yalnız bırakmamanız gerektiğini bilmelisiniz.

Davranışlarının anlamını öğrenin: Özellikle yavru kedilerin davranışlarının ne anlama geldiğini öğreten eğitimler, videolar, kitaplar veya görselleri inceleyin ki kediniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olursunuz.

Kedi sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak öneriler

Kediler duygusaldır: Kedilerin nankör oldukları söylenir veya hareketli olduklarından umursamaz oldukları izlenimine kapılır, bunların hiçbiri doğru değil. Kediler duygusal, sempatik ve bir o kadar da strese girebilen hayvanlardır. Bu nedenle kulaktan dolma bilgilerle hareket etmek yerine kedinize duyduğunuz merhameti en iyi şekilde hissettirmeye gayret gösterin.

Hareketlerinin anlamını öğrenin: Daha önceki “Kediniz ne diyor?” yazımda, kedinin miyavlaması ve yaptığı bazı hareketlerin ne anlama geldiğini açıklamıştım. Bu yazımı veya diğer kaynakları araştırarak kedinizin miyavlaması, mırıldaması ve diğer hareketleri ile size ne demek istediklerini öğrenin.

Kedi sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak öneriler

Kendi hallerine bırakın: Kediler, hem küçük hem afacan hem de “küçük dağları ben yarattım” edasında bulunmayı severler, evde rahat takılırlar bazen sahiplerini çileden çıkartırlar. Sakin olun, sabırlı olun! Bu durum, kedilerin neredeyse tamamına var olan bir şeydir ve kedinize kızmayı gerektiren bir durum değil, bırakın. Kendilerini ev sahibi sansınlar.

Kedi sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak öneriler

Kedilerinizle daha hoş vakit geçirmek için sunduğum bu bilgileri incelemeniz bir anlamda işinizi kolaylaştıracaktır. Tabi tüm bunların yanında kedi maması da önemli bir konudur, kedinizin daha sağlıklı yaşaması ve size karşı sempatik davranışları daha da belirleyebilmesi için mama satın alırken dikkat edin.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup