GenelKedi

Kediler Her Yere Sığar

Kediler, sevimli hareketleri ve sevecen tavırlarıyla kendilerini sevdiren evcil hayvanlardır. Özellikle de bazı hareketleri var ki; gördükçe insanın gülesi gelir. Bazen hiç ummadık bir yere kendilerini sığdırdıklarını görebiliriz veya evde tahmin etmediğimiz yerlere saklanan kedileri…

Kediler, dar yerlerde kendilerini daha güvende hissederler. Bu hissin nasıl bir mantığa sığdığını elbette biz bilemeyiz, kedilerin dilleri olsa da sorsak. Bazen küçük bir kutuya, bazen bir terliğin içerisine bile sığmaya çalıştıklarını resim karelerinden veya evimizdeki kedilerden görebiliyoruz. Tam olarak nedenini bilmediğimiz bu hareketlerinin tek nedeni olsa olsa ya çok sevdiklerindendir ya da kendilerini daha fazla güvende hissettiklerindendir.

Kediler her yere sığar

Kediler, doğaları gereğince diğer hayvanlardan çok daha farklıdırlar. Belki de onları sahiplerine sevdiren en büyük özellikleri de budur. Kediler “ben her yere sığarım” dercesine şirinlik yaparlar. Aslında bunu yaparken amaçlarının şirinlik olduğunu sanmıyorum fakat yine de onlar farkında olmasalar bile kedi sahiplerinin çok da hoşuna giden bir durumdur bu.

Kediler her yere sığar

Kediler terliğe sığar mı?

Küçük kız çocukları özellikle annelerine özenerek annelerinin ayakkabılarını ya da terliklerini giyerler. Bu duruma fazlasıyla alışık olduğumuzu söyleyebiliriz. Peki, aynı durum evinizin minik dostu, sevecen kedisinde olursa nasıl karşılarsınız. Mesela kediniz terlik giymeye çalışırsa bu durumda nasıl bir tepki verirsiniz veya o an gülmemek için kendinizi tutabilir misiniz?

Kediler her yere sığar

Kediler sadece terlik giymek için çaba sarf etmezler. Bir de saksılar veya küçük cips kutularının içine de girmeye çalışırlar. Başında da dediğimiz gibi bu durum, belki de kendilerini daha fazla güvende hissettiklerinden kaynaklanıyor. Genellikle bir şeyden korktukları için bu hareketi yaptıklarına tanık oluyoruz. Gerçi bazı kediler yaramazlığı kendilerine bir görev bildikleri için fırsat buldukları anda böyle şirinlikler yapabiliyorlar.

Kediler her yere sığar

İşte tüm bu sebebini henüz çözemediğimiz kedilerin her yere sığmaya çalışmaları ile ilgili bazı görselleri sizinle paylaşmak istedik. Umarım siz de resimlere baktıkça kedinizi daha çok sevecek ve bu şirinlikleri ile size daha yakın olmak istediği kanısına varırsınız.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup