Kedi

Kediler İçin Aksesuar Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedilerin bazı aksesuar ihtiyaçları olacaktır. Bu aksesuarların sahipleri tarafından karşılanması gerekir. En temel olarak mama kabı, tuvalet kabı ve su kabı olacaktır. Çünkü kediler yavruluk döneminden itibaren tuvalet alışkanlığı kazanmaktadır. tuvalet kabı olmadığı taktirde tuvaletlerini yapmazlar.Tuvalet kaplarının içerisinde  mutlaka kum olması gerekir.

Kedilerin yaşamlarını sürdürebilmesi için bir takım ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlar, kedinin hem sağlığı için hem de kaliteli bir yaşam sürdürmesi için önemlidir. Dilerseniz bu ihtiyaçlara kısaca göz atalım.

1- Kedi Tuvaleti

Piyasada bulunabilecek üç çeşit tuvalet kabı vardır. Bunlar kapalı, açık ve otomatik tuvalet kaplarıdır. Kapalı tuvalet kapları evin giderine bağlanabilir. Kedi tuvaletini yaptığı zaman kendi kendini temizleyebilir ve kumunu yıkayabilir. Ancak fiyatları diğerlerine oranla daha pahalıdır. Kapalı tuvalet kapları evin her noktasına koyulabilir ve kokuyu hapseder. Dolayısıyla daha kullanışlı bir kaptır.

Kapalı tuvalet kabı kullanmayı tercih ediyorsanız, ‘silika‘ tarzı kum kullanmamanız gerekir. Çünkü kedi bu kumu eşelediği zaman ortaya bir toz çıkacaktır. Bu toz solunduğu zaman solunum hastalıkları görülebilir. Silika haricinde topaklaşan veya daha farklı kumlar tercih edilebilir. Açık kap kullanıldığı taktirde silika kum kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir: Kedi Kumu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tuvalet kabı seçerken kedinizin boyutu, kullanım amacı ve dekoratif görünümüne göre açık, kapalı veya otomatik tuvalet kapları tercih edebilirler.

Kediler için en uygun tuvalet kaplarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 


2- Kedi Tırmalama Tahtası

Bu aksesuar kediler için bir oyuncak olmakla beraber kullandıkları bir materyaldir. Piyasada farklı olanları bulunur. Kedi sahipleri evdeki eşyalara kedisi tarafından zarar gelmemesi için tırmalama tahtası kullanmayı tercih eder. Çünkü kedilerin tırmalama ihtiyaçları vardır ve bu ihtiyaçlarını karşılamak için genelde koltukları ve tülleri tercih ederler.

Bu ihtiyaçlarını karşılamak için tırmalama tahtası edinmek gerekmektedir. Herhangi bir tırmalama tahtası edinerek kedinizin küçüklükten itibaren kullanması sağlanabilir. Tırmalama tahtasına kedi otu sürülerek ilgisi çekilebilir. Ayrıca bu tahta sayesinde kediniz tırnaklarını törpüleyecektir.

İlginizi Çekebilir:Kedi Matatabi Nedir? Nasıl Kullanılır? [Detaylı Anlatım❗]


3- Kedi Yatağı

Kediler genel olarak yatak kullanmaktan pek hoşlanmamaktadır. Yatarken dört tarafı açık bir yatak yerine, kapalı ve daha karanlık, kendisinin gizlenebileceği bir yeri tercih edecektir. Dolayısıyla yatak olarak yuva şeklinde kapalı yataklar tercih edilmelidir. Ayrıca kediler sıcak ortamları tercih ettiği için kışın kalorifere takılan kalorifer hamaklarını çok sevmektedir. Genel olarak 3 tarafı kapalı bir yatak tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Kedilerinizi Rahat Ettirecek En Konforlu Kedi Yatağı Modelleri


4- Kedi Oyuncakları

Kediler en çok hareketli oyuncaklardan hoşlanmaktadır. Tüylü ve balık oltası gibi şeylerde oyun oynatılabilir. Ayrıca ışıklı ve hareket eden oyuncaklar kedileri eğlendirir ve hareket açısından gelişmesini sağlar. Lazer ışığı, hareket eden oyuncak fareler kedilerin en sevdiği oyuncaklardandır.

Bununla beraber kedi otu barındıran oyuncakları çok severler. Sürekli bu oyuncaklarla oynamak isterler. Kedilerin oyun oynaması hareket etmelerini, kilo almamalarını ve metabolizmalarını hızlandırması açısından önemlidir. Bu yüzden kedilerinin bir oyuncağa sahip olması gerekir. Günlük olarak en azından bir süre bu aktiviteyi yapması iyi olacaktır.

 İlginizi Çekebilir: Kedi oyuncakları


5- Kedi Taşıma Çantası 

kediler için aksesuar seçimi

Olmazsa olmazlardan bir tanesi de kedi taşıma çantasıdır. Uzun seyahatlerde veya kedinizi bir yere götürmeniz gerektiğinde yardımınıza koşacaktır. Birbirinden farklı kedi taşıma çantası bulunsa da kediniz için en uygununu seçmeniz gerekir.

İlginizi Çekebilir: İşinizi Kolaylaştıracak En İyi 5 Kedi Taşıma Çantası

Kedi taşıma çantası seçerken boyutlarına dikkat edilmelidir. Kedinizin boyutunun en az iki katı kadar büyüklüğe sahip olması gerekir. Bunun yanında içerideki hava akışının düzgün bir şekilde sağlanması önemlidir. Elde taşınan modelleri olduğu gibi sırt çantası ve tekerlekli modelleri de bulunmaktadır.

Kediler için en uygun taşıma çantalarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 


Sık Sorulan Sorular

Kedi Oyuncağı Nasıl Seçilir?

Kedinize oyuncak seçerken dikkat etmeniz gereken nokta kedinizin nasıl bir yapıya sahip olduğudur.

Kedi Yatağı Nasıl Temizlenir?

Kedi yataklarının zehirli madde içermeyen ve sulandırılmış olan dezenfektan ürünü ile temizlenmesi en doğru yöntemdir.

Kedinin Yatağı Nerede Olmalı?

Kediler genel olarak camdan dışarı bakmayı seven hayvanlardır. Bu nedenle güvenli bir ortam olacak şekilde dışarının gözükeceği bir yere kedi yatağını koyabilirsiniz.

Kediler En Çok Nerede Uyumayı Sever?

Yastık, pike gibi eşyalar kedinizi cazip gelebilir.

Evde Kedi Tuvaleti Nerede Olmalı?

Kedi tuvaleti tuvaletleri kuytu, karanlık ve ayak altı olmayan bir yere koyulmalıdır.


Video İşinize Yarayabilir!!!

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Kediler pek aksesuar takmayı sevmesede, evde saklandığı yeri bulabilmek için çıngıraklı tasma veya kolye takmayı tercih edebiliyoruz. Boyun kısmını çok sıkmayan ve hava alan keten veya kumaş tasmaları kullanmamız kedimiz içinde daha uygun olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup