Kedi

Kediler Ne Yer? Kedilerin Yiyebileceği Sağlıklı Besin Önerileri

Kediler, etçil hayvanlardır. Sağlıklı yaşayabilmeleri ve üreyebilmeleri için kediler proteine ihtiyaç duyarlar. Pişmiş dana eti, tavuk, hindi ve az miktarda yağsız şarküteri eti, kediler için en harika besin kaynaklarıdır. Unutmayın, sizin tüketmediğiniz artıklar, kedileriniz için de sağlıklı olmayacaktır.

Kedi sahiplerinin genel olarak düştükleri hatalardan biri “kedi ne bulursa onu yer” mantığı ile hareket etmeleridir. Bu, kedinin yavruluk döneminden yaşlılık dönemine kadar birçok sağlık sorunu ile karşılaşmasına neden olur aslında. Bu yüzden kediler ne yer / kediler ne yemez? konularına hakim olmak gerekir. Kedilerin sağlıklarını tehlikeye atabilecek besinler ya da kedinize uygun olmayan kedi mamaları hakkında fikir sahibi olmadan, kedinize rast gele bir şey yedirmeyin. Kedi sahipleri için büyük ve önemli olan bu yazımızda kedinizi beslerken nelere ihtiyaç duyabilecekleri hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Kediler Ne Yer?

Kediler ne yer

Kedi edinmeyi düşünüyorsanız öncelikle bilmeniz gereken şey, kedilerin diğer hayvanlardan çok daha farklı olduklarıdır. Onlar, beslenmelerinden, bakımlarına kadar her şeyin en iyisinin olmasını isterler. Doğası bozularak, balık yemekten vazgeçip kedi maması ya da simit yiyen martılarla asla karıştırmayın. Kediler, proteinden karbonhidrata kadar her şeyi sunan çeşitli mamaları yemekten hoşlanırlar. Bu yüzden kediler hem etli ürünlere hem de otlu ürünlere ihtiyaç duyarlar.

Evcil kedilerin besin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için et ürünlerine ek olarak mamalarına tahıl, sebze ve süt ürünleri ilave edilerek verilmelidir.

Kediler Hangi Tür Etleri Severler?

Kediler etçil mi

Kediler hakkında yapılan incelemeye göre tarımın ilk başladığı dönemlerde evcilleştirildikleri görülmüştür. Yani bundan yaklaşık 9 bin yıl öncesinde, kediler yaban hayvanları idi. Yaban hayvanları genel olarak “etçil” olsalar da kedilerde bu durum farklıdır. Kediler, protein ihtiyaçlarını karşılamak için otçul da olabilirler. Ama bu, direkt olarak ot yiyecekleri anlamına gelmez. Kedilerin süt içmesi, onları otçul kılar.

Kedilerin sağlıklı kalabilmesi için beslenmelerinde ağırlıklı olarak et içerikli ürünlerle beslenmeleri gerekir.

Sığır Eti: 100 gram sığır eti  288 kadar kalori içerir.
Tavuk Eti: 100 gram tavuk eti yaklaşık 165 kalori içerir.
Hindi Eti: Pişmemiş, 100 gr. Hindi eti 143 kalori içerir.
Kuzu Eti: 100 gram kuzu eti, 220 kalori içerir.
Balık: 100 gram balık 82 kalori içerir.
Ördek Eti: 100 gram ördek eti 226 kalori içerir.

Ev Kedileri Ne Yer?

“Kedi, kedidir” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, haklısınız ancak büyük şehirlerde kediler yaban hayatı yaşayamadıkları için besin ihtiyaçlarını karşılamak, biz sahiplerine düşer. Onların gerekli besin değerlerini alabilmeleri için bazı gıdalarla beslememiz önemlidir. Kedi maması vermek elbette rutinlerimiz arasında ama mama dışında ev kedileri ne yer biliyor musunuz? Cevabınız “hayır” ise inceleyin;

🥚Yumurta: Yumurta, protein ve mineraller bakımından zengin bir besindir. Bizim kadar kediler de yumurta severler. Ancak yumurtayı pişirmeden kedinize vermeyin. Özellikle de akı ile birlikte yedirmeyi düşünüyorsanız, kesinlikle pişirmeniz gerektiğini unutmayın.

🥔Nişastalı besinler (Patates, Makarna): Nişastalı besinler, kedinizin enerji düzeyinin yükselmesine yardımcı olur. Tabi patates, makarna gibi nişastalı besinleri de çiğ olarak kedinize vermemeniz, pişirerek vermeniz gerektiğini unutmayın. Önemli olan bir diğer ayrıntı ise nişastalı besinler konusunda aşırıya kaçmayın, bu sevimli dostunuzda obezite sorununa yol açabilir.

🥬Sebzeler: Sebzeler, etli yiyeceklere göre daha kolay hazmedilir. Kilo problemi yaşayan insanlarda olduğu gibi kedilerde de beslenmede sebzeli besinlerle beslenmek önemlidir. Ancak kediler sebzeleri tek başına yemeyecekleri için kedinize sebzeyi direkt vermek yerine maması ile karıştırarak vermeniz gerekir.

Kedilerin Yiyebileceği 10 Sebze ve Meyve

Kedilerin yiyebileceği sebze meyveleri

🍀Yaban Mersini: Antioksidan ve lif bakımından zengin olan yaban mersini, kedinizi kanser riskine karşı korumaya alır.

🍌Muz: Bakır, potasyum ve mineraller bakımından zengin olan muz, kedilere verilebilecek meyveler arasında yer almaktadır. Ancak yüksek şeker içerdiğinden dolayı, aşırı vermemeye dikkat edilmesinde yarar vardır.

🥕Havuç: Haşlanmış ya da fırınlanmış havuç, kedinize verebileceğiniz bir diğer önemli besindir. Göz ve diş sağlığı açısından aşırıya kaçmamak kaydı ile kedinize havuç verebilirsiniz.

🍈Kavun: Kedilerin sevdiği besinlerden biri de kavundur. Ancak kavun da yüksek oranda şeker içeren bir meyve olduğu için bunun da aşırısının zararlı olacağını belirtmemizde yarar vardır.

🍀Yeşil Fasulye: Özellikle yavru kedilerin gelişiminde önemli bir rolü üstlenen yeşil fasulye de ev kedilerine verilebilecek besinlerden biridir. Yeşil fasulye, demir ve mineral bakımından zendir.

🍀Ispanak: Ispanak, kedilerin severek tükettiği sebzelerden biridir. Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir besin olmasına ek olarak aşırı verilmesi durumunda böbrek hastalıklarına neden olabileceğini unutmayın.

🍀Bezelye: B Vitamini B11 (timain) ve potasyum bakımından zengin olan bezelye, kedilerinizin enerjik kalmasına yardımcı olur.

🍀Kuşkonmaz: Vitamin ve lif açısından zengin olan kuşkonmaz, kedinize verebileceğiniz en değerli besinlerden biridir. Ancak sevimli dostunuza kuşkonmaz verirken mutlaka haşlanmış olmasına dikkat edin.

🍀Karnabahar: Yaşlı kedilerde eklem ağrılarına çok faydalı olan karnabahar, kedinize pişirerek ya da mamasının arasına çiğ şekilde serpiştirerek verebileceğiniz bir besindir.

🐟Balık: Fosfor bakımından bir hayli zengin olan balık, kedilerin en sevdiği besin türlerinden biridir. Ancak hassas kedinizin hayatını riske atmamak için kedinize balık vermeden önce kılçıklarını mutlaka ayıklamanızı öneririz. Balık, hazmedilmesi kolay bir besin olduğu için sevimli dostunuzun sindirim sistemine herhangi bir zarar vermez.

🥩Ciğer: Kediler, ciğerden pek haz alırlar. Ama “etçildi” diyerek pişirmeden kesinlikle kedinize ciğer yedirmemeniz gerekir. Çiğ ciğer, kedilerde ishale ya da “tenya” adı verilen bağırsak parazitine neden olabileceği için pişirerek vermeniz daha sağlıklı olur. Fakat pişmiş ciğer de kedide kabızlığa neden olacağından, patates ya da havuç ile karıştırarak kedinize vermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Kedinize çok fazla ciğer yedirmeniz, sağlığı açısından riskli olabilir. Bu yüzden kararında vermeniz gerektiğini unutmayın.

🐔TavukKediler, etçil hayvanlar olsa da kediye tavuk verirken dikkatli davranılmalıdır. Özellikle çiğ tavuk etinden uzak durmanız, ızgara ya da haşladığınız tavuğu vermenizi öneririz. Kedinize tavuk yedirirken dikkatli olmanızda yarar vardır. Özellikle kemikli tavuk yedirmekten, soslu ya da baharatlı tavuk yedirmekten kesinlikle kaçınmanız gerektiğini unutmayın.

Kediler Çiğ Et Yer mi, Kedilere Çiğ Et Verilir mi?

Kediler çiğ et yer mi

Kediler, doğaları gereği “yabani hayvanlar” sınıfına girdikleri için çiğ et yiyebilirler. Ancak ev kedisine çiğ et yedirmek kesinlikle doğru değildir. İç parazit gibi ciddi sorunlara yol açan çiğ et, kedinizin hastalanmasına neden olabilir, bağırsak veya sindirim sistemi hastalıklarına yakalanmalarına neden olabilir. Bu yüzden kedinize et verirken pişmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

Ev Kedilerinin Yiyebileceği Tahıllar

Ev Kedilerinin Yiyebileceği Tahıllar

Kedinizin karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için mamalarına bazı tahıllar ekleyebilirsiniz. Kediler, etobur hayvanlardır fakat şehir hayatında bu ihtiyaçlarını yeteri kadar karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için bazı tahıllarla besinlerini güçlendirebilirsiniz.

🌽Mısır: Kedilerin severek tükettikleri mısır, karbonhidrat bakımından bir hayli zengindir. Kedinizin maması ile karıştırarak yedirebilirsiniz.

🌽Yulaf: Protein bakımından zengin olması ve sindirimi kolay olduğu için kedinizin mamasının arasına yulaf ekleyerek ya da yulaflı kedi maması vererek besleyebilirsiniz.

🌽Tatlı Patates: Kedi mamalarının genelinde bulunan tatlı patates, sindirimi kolay bir besin olduğu ve kedilerin severek tükettiği bir besin olduğu için kedilere verilebilecek tahıllar arasında yer alır.

Kediler sebze ve meyve de yiyebilirler ya da tahıl ürünü de tüketebilirler. Ancak sindirimleri açısından hangi tahıl ürünlerinin kolay sindirilebilir olduğuna dikkat ederek mama seçimi yapmak önemlidir.

Kedilerin Yiyebileceği Hayvansal Gıdalar

Kedilerin Yiyebileceği Hayvansal Gıdalar

Ev kedilerinin ihtiyacını karşılamak, tamamen sahiplerinin görevidir. Kedi beslemek sadece yemek ihtiyaçlarını karşılamaktan ibaret değildir. Aynı zamanda mineral, vitamin, kalori gibi ihtiyaçlarının da karşılanması gerekir. Kedi maması vermenin yanında kedilerin yiyebileceği hayvansal gıdalarla beslemek sevimli patinizin sağlıklı ve uzun yaşamasına yardımcı olacaktır. Peki, kediler hangi hayvansal gıdaları yiyebilir?

Süt: Kedilerin sevdiği hayvansal gıdaların başında süt gelir. Ancak aşırıya kaçmamak gerekir, çünkü sütün fazlası kedilerde ishale neden olabilir. Bu yüzden kedinize süt verirken önce gözlemleyin, sindiriminde herhangi bir problem yoksa, kararında verebilirsiniz.

Peynir: Kedilerin sevdikleri besinlerden biri de peynirdir. Fakat peynir konusunda da süt konusunda davrandığınız gibi hassas olmanız ve çok aşırıya gitmemeniz gerektiğini unutmayın.

Yoğurt: Yoğurt, kedilerin fıtri olarak sevdikleri besin türlerinden biridir. Fakat diğer süt ürünlerinde olduğu gibi peynirde de hassas davranmanız ve çok fazla vermemeye dikkat etmenizi öneririz.

Kedinizin ilaç kullanması gerektiği zamanlarda ilaçlarını laktozsuz veya düşük laktozlu süt ve süt ürünleri ile karıştırarak verebilirsiniz.

Kedilere Zarar Veren Besinler

Kedilere Zarar Veren Besinler

Kediler, dünyanın en masum varlıklarıdır. Onlara ne verirseniz yerler ama bunu asla yapmayın. Bilinçli bir şekilde kedi beslemek istiyorsanız aşağıda sayacağımız zararlı besinlerden şiddetle uzak durmanızı öneririz. Kedilere zarar veren besinler anında etkisini göstermese de ilerleyen dönemlerde sağlıklarını ciddi anlamda tehlikeye atayabilir.

Çikolata: Kedilerin sağlığını ciddi anlamda tehlikeye sokabilen çikolata, ishal, yüksek ateş, kas titremeleri, kalp ritm düzensizliği, mide ağrısı, susuzluk ve kusma gibi sorunların yaşanmasına neden olabilir. Bu yüzden kedinize asla çikolata vermeyin.

Alkol: Kediler için zararlı olan şeylerden biri de alkoldür. Alkol, kedilerde; kusma, ishal, titreme, yönelim bozuklukları, nefes darlığı, koma ve hatta daha da ilerisinde kedilerin ölümüne bile sebebiyet verebilir. Bu nedenle kedinize asla alkol vermeyin.

Kafein: Tıpkı çikolata da olduğu gibi kedilerde birtakım sorunların yaşanmasına neden olan kafein, kedinizden uzak tutmanız gereken besinlerden biridir.

Çiğ Hamur: Kedilerin midesine ciddi anlamda zarar verebilen çiğ hamur, kedilerin midesinde genişlemeye neden olduğu içi kedinizden uzak tutmanız gereken şeylerden biridir.

Üzüm: Kediler, ne yemeleri gerektiğini bilmeyebilir ama sahibi olarak sizin bilmeniz gerekir. Üzüm, kedilere kesinlikle verilmemesi gereken besinlerden biridir. Kedilerde; kusma, ishal, uyuşukluk, iştahsızlık, mide ağrısı gibi sorunlara yol açar.

Kemik: Kedinizden uzak tutmanız gereken şeylerden biri de kemiktir. Özellikle küçük kemikler, kedinizin sindirim sistemine, midesine ciddi zararlar verebilir.

Köpek Maması: Kedilere çok fazla köpek maması vermek, kedilerin taurin ihtiyacını karşılamasını engeller ve kedinizin sağlığını ciddi boyutta tehlikeye atabilir. Bu yüzden köpek maması verecekseniz de çok az miktarda vermeniz gerekir.

Soğan Sarımsak: Hem sadesi hem de yemeğe konulan sarımsak ve soğan, kedilerin kırmızı kan hücrelerini tahrip eder ve bu da ölmelerine bile neden olabilir.

Pişmiş Ton Balığı: Kediler, balık yemeyi severler fakat paketlenmiş ton balıkları kedilerde cıva zehirlenmesine neden olabilir.

Karaciğer: Kararında kedinize karaciğer vermenizde bir mahsur yoktur. Ancak içeriğinde bol miktarda A vitamini olduğu için çok fazla verilmesi, kedilerde dengesizliğe neden olabilir.

Kedilere ev yemeği vermek kesinlikle doğru değildir. İnsanların besin ihtiyaçları ile kedilerin besin ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Bu nedenle kedinizi ev yemekleri ya da yemek artıkları ile beslemeyin.

Kaliteli 6 Kedi Maması

Kaliteli kedi maması seçmek, kediniz için en iyi seçim olacaktır. Yazımızın bu bölümünde, kedinizin severek tüketeceği ve sağlıklarına değer katacak 6 kedi mamasından bahsedeceğiz.

1- Tavuklu Yavru Kedi Maması

Tavuklu yavru kedi maması
Sipariş vermek için Tıklayın

Yavru kedilerin en sevdikleri mama türlerinden biri olan tavuklu yavru kedi maması içeriğinde bulundurduğu işlenmiş Hayvansal Protein, Buğday, Mısır, Hayvansal Yağ, Buğday Kepeği gibi içeriklere sahip kedi mamaları, yavru kedilerin daha çok hoşuna gider. Tabi bununla birlikte mineral ve vitamin bakımından zengin olmalarına da önem vermek gerekir. Bu konuda ufak bir araştırma yaparak yavru kediler için en iyi tavuklu mama önerileri bulabilirsiniz.

 

2- Kısırlaştırılmış Somonlu Yetişkin Kedi Maması

Kısırlaştırılmış somonlu yetişkin kedi maması
Sipariş Vermek İçin Tıklayın.✅

Kediniz için mama seçimi yaparken biyolojik ve fizyolojik durumuna göre tercih yapmanız da önemli bir ayrıntıdır. Kısırlaştırılmış kediler, daha fazla enerjiye ve proteine ihtiyaç duyarlar. Kısırlaştırılmış kedi maması tercih ederken yağ oranından protein değerlerine, minerallerden vitaminlere kadar tüm içeriklerini dikkatli bir şekilde gözden geçirmeniz ve buna göre tercih yapmanız gerekir. Somonlu yetişkin kedi maması, bu anlamda tercih edebileceğiniz en iyi kısırlaştırılmış kedi maması olarak önerilebilir.

 

3- Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması

Kuzu etli kedi maması
Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Kedi mamaları, kedilerin yaşına göre tercih edilir. Dünya çapında bilinen kedi maması markaları, üretim yapmadan önce kedilerin yaş grubuna göre hangi besinlerin iyi geleceği konusunda araştırma yaparak karar verirler. Yetişkin kedi maması seçimi yaparken de buna dikkat edilmelidir. Etçil olan kediniz için kuzu etli kedi maması tercihinde bulunmanız, kedinizin hoşuna gitmesini sağlayacak aynı zamanda kedinizin daha sağlıklı beslenmesine yardımcı olacak.

 

4- Ton ve Somon Balıklı Yetişkin Kedi Maması

Ton ve somon balıklı yetişkin kedi maması
Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Seçici davranan kedilere özel olarak hazırlanan ton ve somon balıklı yetişkin kedi maması, mineral, vitamin ve protein bakımından oldukça zengin kedi maması türlerinden biridir. Yetişkin kedilerin sevdikleri mama çeşitlerinden biri olması, kedi sahipleri tarafından daha fazla tercih edilmesini etkilemektedir. Sevimli dostunuz için en iyisini seçmeye özen gösterin.

 

5- Kilo Kontrolü İçin Kedi Maması

Orijen Fit-Trim Tahılsız Kilo Kontrolü İçin Diyet Kedi Maması
Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Kedilerde en sık görülen problemlerin başında obezite gelir. İnsanlarda da sık görülen bu sorunun temel nedeni elbette yanlış beslenme ve yanlış besinlerin tüketilmesidir. Kedilerde de durum bundan farksız değil. Kedinizde aşırı kiloluluk durumu söz konusu ise veteriner hekime gösterdikten sonra kedinizle özel olarak ilgilenmeniz gerekir. Aktiviteleri arttırmak, mamasını değiştirmek bu işin temelinde yer alır. Kilo kontrolü için özel olarak üretilen kedi mamaları; düşük proteinli, düşük yağ oranlı ve yüksek lifli mamalardır. Kediniz fazla kilo almaya başladıktan sonra bu tip mamaları tercih etmeniz, kedinizin sağlığına yeniden kavuşmasına yardımcı olacaktır.

6- Yaşlı Kedi Maması

Yaşlı kedi maması
Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Uzmanlara göre 7-11 yaş aralığındaki kediler, yaşlı kedi sınıfındadır. Diğer tüm canlılarda olduğu gibi kediler de yaşlandıklarında çeşitli bazı hastalıklara daha yatkın olurlar, kilo almaya daha meyilli olurlar. Sevimli dostlarınızın yaşlılık döneminde de hareketli ve enerji dolu olmalarını istiyorsanız yaşlı kedi maması konusunda seçici davranmanız gerekir. Özel olarak tasarlanmış ve içeriği tamamen yaşlı kedilerin damak tadına hitap eden yaşlı kedi mamaları ile kedinizi daha uzun süre sağlıkla yaşamasını sağlayabilirsiniz.

 

En İyi 6 Kedi Maması Markaları

Kedi maması seçerken, içeriği kadar markasına da dikkat etmeniz gerekir. İşte Türkiye’de ve dünyada en çok tercih edilen 10 kedi maması.

Hill’s

Hills Kedi Maması

Amerika merkezli kedi maması üreticisi Hill’s, kedi maması üretirken son derece hassa davranan bir markadır. Çünkü Hill’s’a göre doğru kedi maması, evcil hayvanların yaşam kalitesini değiştirebilecek bir güce sahiptir. Bu nedenle üretimlerinde kediler için en iyisini düşünerek üretim yapar.

Hills Kedi Maması Satın AL

Acana

Acana kedi maması

Kedi maması markaları arasında en bilindik isimlerden biri olan Acana, Kanada merkezli bir firmadır. Üretimlerinde taze ve yöresel ürünler kullanarak üretim yapan marka, kalite ve sağlık detayını göz önünde tutar. Protein, mineral ve vitamin açısından zengin kedi mamaları üreten ACANA, bu özelliklerinden dolayı dünyada en çok tercih edilen isimlerden biri olmayı başarıyor.

Acana Köpek Maması Satın AL

La Vital

La Vital kedi maması

Kaliteyi ucuza sunan La Vital markası da kedi sahiplerinin yakından bildikleri isimlerden biridir. Yavru kedi maması, yetişkin kedi maması, yaşlı kedi maması ve kısırlaştırılmış kedi maması gibi özen ve özellik gerektiren alanlarda başarılı çalışmalara imza atan La Vital, sindirim sistemi ve deri hassasiyeti olan kedilere sunduğu özel kedi mamaları ile kendinden söz ettirmektedir.

La Vital Köpek Maması Satın AL

Royal Canin

Royal Canin Kedi Maması

1967 yılından günümüze kadar evcil hayvan mama üretimi yapan Royal Canin, en iyi kedi maması üretimi ile kendinden söz ettiren isimlerden biridir. Irklara özel kedi maması, özel bakım mamaları, yaş mama ve sağlıklı kedi maması üretiminde başarılarıyla kendinden söz ettiren Royal Canin, her yaş kedi grubuna özel kedi maması üretimi yapmaktadır.

Royal Canin Köpek Maması Satın AL

N&D

N&D kedi maması

Kedi maması üreticilerinden biri olan ve dünya genelinde doğal kedi maması üretimi ile kendinden söz ettiren N&D, mamalarını Farmina pet foods bünyesinde satışa sunmaktadır. Kediler için mama üretimi yaparken en çok dikkat ettiği detay kedilerin damak tadına hitap etmek olan marka, tavuklu, narlı, elmalı, somonlu, bal kabaklı, yaban mersini, kuzu etli, ördekli ve dana eti gibi içerikleri ile üretim yapmaktadır.

N&D Köpek Maması Satın AL

Pro Plan

ProPlan kedi maması

Kediniz için en iyisini tercih etmeniz, aslında bir kedi sahibi olarak önemli görevleriniz arasındadır. Çünkü iyi ve doğru şekilde beslenmiş bir kedi sahibi ile daha fazla zaman geçirir. Özel üretimleri ile kedi sahiplerinin yakından tanıdıkları Purina Pro Plan kedi maması çeşitleri, yavruluk döneminden yaşlılık dönemine, özel durumlardan kedi cinsine kadar her detayı incelenerek hazırlanmaktadır.

ProPlan Köpek Maması Satın AL

Kedi Besleme İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Kedi Mamasının Taze Kalması İçin Ne Yapılmalıdır?

Kedi maması taze ise ambalajından çıkartıp kullandıktan sonra bir kaba koyarak buzdolabında muhafaza edilmelidir. Kuru mamaların ise ambalajının kapalı yani hava almaması gerekmektedir.

Kuru Mama Nasıl Saklanmalıdır?

Kediniz kuru mama tüketiyorsa orijinal ambalajında muhafaza etmeniz gerekir.

Kedi Maması Ne Kadar Süreyle Taze Kalır?

Kuru mamalar, paketleri açıldıktan itibaren 2-3 hafta içerisinde tüketilmelidir. Bu süre zarfında serin ve nemsiz bir yerde muhafaza etmeniz gerekir.

Mamaların Renkleri Neden Değişir?

Bazı kedi maması markaları, ürünlerini üretirken yapay renklendiriciler kullanabilmektedir. Çok zararlı olmasa da bu tip mamalardan sakınmak en doğrusudur.

Kedime Ne Kadar Mama Vermeliyim?

Kedi maması ambalajlarının arka bölümünde, kedilerin yaşına ve kilosuna göre ne kadar tüketilmesi gerektiği belirtilmektedir. Buna göre kedinize vereceğiniz mama miktarını ayarlayabilirsiniz.

Kedim Mamasını Sevmiyor, Ne Yapmalıyım?

Bazı kediler mama konusunda seçicidirler. Bu tip bir kediye sahip olanların zengin içerikli kedi mamalarını tercih etmeleri önerilir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup