Genel

Kedileri ve Köpekleri Huzura Erdiren Müzikler

Her canlı ilgi ister. Çiçekler, böcekler ve evcil hayvanlar… Her birinin kendine has duyguları vardır. Ağzı-dili olmayan menekşelerle konuşmayı denediniz mi? “bugün nasılsın menekşem…” dediğinizde nasıl da açmaya başlar, ya müzik dinlettiniz mi menekşenize veya evcil hayvanınıza?

Bundan asırlar önce müzik, hastalıkları tedavi edilirken kullanılırdı. Terapi amaçlı hastalara dinletilen müzikler sayesinde daha erken iyileşme yaşanırdı. Tabi ki müziğin etkisi sadece insanlar üzerinde görülmüyor. Hayvanların üzerinde de etki bıraktığını test ettiğinizde kesinlikle gözle görülür şekilde fark edersiniz. Bir köpeğe veya kediye müzik dinlettiğinizde ya uysallaşır, ya hareketlenmeye başlar veya müziğin ritmine ayak uydurmaya başlar. Tabi sadece kedi veya köpeklerde geçerli değil bu durum. Çobanlar, koyunlarını güderken kaval çalarlar, koyunlar da uysallaşıp yere çömelirler.

Müzik dinleyen kedi

Uykusuzluk yaşayan kediler ve köpekler için

Biz insanlar, hayvanların dilinden anlamayız. Belki de sadece anladığımızı sanırız. Aslında onların da başında dediğim gibi bazı halleri vardır. Neşeli, stresli, sinirli, uykusuzluk… Bu tip durumlarda kedi ve köpeklerinize yüklenmek yerine onlarda terapi etkisi yaratacak bir müzik açmanız belki de bu kadar serzenişten hem daha kolay olacak hem de minik dostlarınız bu hallerinden kurtulacaklardır. Yani sadece kedi maması alarak hayvanınıza “iyi baktığınızı” iddia etmeniz, kendi başınıza yanıldığınızdan başka bir şeyi göstermez aslında. Zaman zaman onları farklı şeylerle ödüllendirmesini bilmeniz gerekiyor.

Müzik dinleyen köpek

Hareketli kediler için müzik seçimi

Müzik terapisi yapılırken hastanın durumuna göre bir müzik seçilir. Rahatlatıcı müzikler veya yatıştırıcı müzikler. Aynı şeyi kedileriniz için de uygulayabilirsiniz. Komşunuzun kedisi usul usul pencerenin kenarına oturup dışarıdan gelen-geçeni izliyor ama sizin kediniz kabuğuna sığamıyor. Bir oraya bir buraya koşup duruyor. Aslında hiperaktif bir kediye sahipsiniz. Bu durum çok da yadırganacak bir durum değil, kedinin fıtratı bu şekildedir. Bu kediyi azarlamak veya kızmak yerine müziğe başvurabilirsiniz. Emin olun ki yatıştırma etkisi olan bir müzik dinlettiğinizde, kediniz komşunuzun kedisinden çok daha uysal olacak belki de varlığı ile yokluğunu hissetmeyeceksiniz bile.

Müzik dinleyen kedi

8 Saat Deliksiz Uyku mu?

Bazı müzikler, kedileri uysallaştırayım derken daha da hareketli hale getirebilir. Bu durumda hemen müziği değiştirmeye koyulun. Değişik müzik arayışı içine girin. Gerçekten bazı müzikler var ki kediniz üzerinde öyle tesirler bırakır ki 8 saat deliksiz bir uyku çekmeye başlar.

Müzik dinleyen köpek

Müzikler, insanlar üzerinde derin etki yarattığı gibi hayvanların üzerinde de etki yaratır. Bu nedenle sahip olduğunuz minik dostlarınız için uygun müzikler seçerek istediğiniz kıvama gelmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup