Kedi

Kediniz ne diyor?

Kediler, miyavlarlar sahipleri ne söylediklerini anlamaya çalışırlar. Yoksa kedilerin miyavlamaları ya da hareket ve mimikleri bir şeyler mi anlatıyor?

Evet, kedilerin her hareketi, jesti, mimiği ve miyavlaması sahibine bir şeyler anlatabilme çabasındandır. Karnını göstererek güvende olduğunu belli ettirir, gözlerini sık açıp kapatarak ortalıkta bir şeyler döndüğünü anlatır, miyavlayarak karnının acıktığını söylemeye çalışır, yani her haliyle sahibine bir mesaj verme çabası içindedir kediler. Peki, kediler hangi hareketleriyle sahiplerine nasıl mesajlar vermeye çalışırlar? İşte detaylar…

Kediniz ne diyor

Karnını gösterme

Kediler, hareketli ve bir o kadar içgüdüleri kuvvetli olan hayvanlardır, aslında tehlikeler karşısında ani refleks gösterebilirler fakat sahipleri kedilerinin güveninin tam anlamıyla kazandırmayı başarmışlar ise kediler artık kendilerini gere gere uzanırlar, karınlarını gösterirler çünkü herhangi bir güvensizlik durumunun olmadığını anlarlar.

Kediniz ne diyor

Sık sık göz açıp kapama

Kediler, tehlikeyi en çok gözleriyle sezerler. Keskin bakışları, iyi duyan kulakları ve çevik hareketleriyle tehlikeler karşısında ani refleksler gösterebilirler veya bulundukları ortamdan kaçarlar. Kediniz eğer sık sık gözlerini açıp kapatıyorsa muhtemelen etrafında sezdiği bir tehlike veya acayip bir durum söz konusudur, dikkatlice bakarak kedinizin hangi durumdan dolayı gözlerini hızlı şekilde açıp kapattığını anlayabilirsiniz.

Kediniz ne diyor

Kuyruk hareketleri

Sevimli dostlarınız kedileriniz kuyruk sallıyor mu? Ya da dik veya eğik kuyruğu ile dikkatinizi çekiyor mu? Bunların her biri birer mesaj içeriyor aslında. Kediler kuyruklarını dik tuttuklarında sahibinin varlığını hissettiği anlamına gelir yani kendini yeteri kadar güvende hisseder. Eğer kedinizin kuyruğu sert ve gergin ise muhtemelen minik dostunuz bir şeylerden korkuyordur, tüyleri daha dikkat çekici halde bir kuyruk şekli görürseniz, kedinizin bir şeylere sinirlendiğini anlamanız gerekiyor. Kuyruğu ile geriye doğru sallanan kedi muhtemelen bir rahatsızlık hissediyordur. Kediler hastalandıklarında, kuyruklarını geriye doğru sallamaya başlarlar. Son olarak kedinizin kuyruğu etrafına dolanmış ve rahat bir tavır sergiliyorsa, bunda başka bir mesaj aramanıza gerek yoktur, kediniz kendini rahat hissettiği için bu hareketi yapıyordur.

Kediniz ne diyor

Doğrudan bakışlardan kaçının

Başında da dediğim gibi kedilerin içgüdüleri oldukça hassas ve kuvvetlidir, onlara karşı bakarken gözlerinin direkt olarak içine bakmayın. Bu durum, onlar için bir tehdit algısı yaratabilir ve her an refleks göstererek savunmaya veya atağa kalkışabilirler, mümkün mertebe gözlerinin içine bakmamaya çalışın.

Kediniz ne diyor

Miyavlamaları

Kediler, sadece hareketleriyle bir şeyler anlatmaya çalışmazlar. Yavrusu olan anne bir kedi, yavrularına seslenmek veya onlarla iletişime geçmek için miyavlamayı tercih eder, aynı durum yavrularının anneleriyle iletişime geçmek istediklerinde de kendini gösterir. Bir de karnı acıkan kediler de çok fazlasıyla miyavlamaya başlarlar.

Kediniz ne diyor

Hırıltı

Kediler kendilerini rahat hissettiklerinde miyavlamak yerine hırlamayı tercih ederler, sahiplerinin ayaklarına dolanırken veya bir yerlere sürtünürken kediniz hırıltı ile sesleniyorsa bunda endişe etmeniz gereken bir durum söz konusu değildir, aksine kedinizin gayet mutlu olduğunu anlamanız gerekiyor.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup