Kedi

Kedinize ne kadar zaman ayırıyorsunuz?

Evcil hayvanlar arasında en çok tercih edilen ve beslenmelerinde en sempatik davranan hayvanlar kedilerdir. Her ne kadar haklarında olumsuz şeyler söylense de aslında kediler sahiplerine karşı oldukça ilgili hayvanlardır.

Kediler, bakım isteyen ancak bununla birlikte evcil hayvanlar arasında en temizleridir. Kendi temizliklerini kendileri yapan, uyuma süreleri dışında kesinlikle bakımları ile ilgilenen kediler, bir de sahipleri tarafından gerçek anlamda sahiplendiklerinde çok daha sempatik hayvanlar haline gelebilmektedirler. Kedilere zaman ayırmak, onlarla oyun oynamak ve sevdikleri eğlenceli aktivitelerde bulunmak, kedinin hem daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlar hem de sahibine karşı daha ilgili davranmasına neden olur.

Kedinize Zaman Ayırın 

kedilere vakit ayırın

Sevimli dostlarınızın çok daha enerjik olmasını ve sizinle daha fazla vakit geçirmesini elbette istersiniz, tabi bunun için bir şeyler yapmak ve kediye ilgi duymak şarttır. Özellikle çalışan kedi sahiplerinin zaman ayırma gibi sorunları sürekli kendini gösterebilir. Fakat bundan biraz feragat ederek iş çıkışında zaman ayırmanız çok daha etkili olacaktır sadece kedi maması alarak veya temizlikleri için kedi kumu almanız tek başına yeterli değildir, uzman hekimler; kedilerin psikolojik bunalımlar geçirebildiklerini bu nedenle sahiplerinin gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini vurgulamaktadırlar.

 

Kedinizin Maması Önemlidir!

kedilere vakit ayırın

Kedi maması, sağlıklı ve uzun ömürlü kedi isteyenlerin en çok üzerinde durmaları gereken konulardan biridir. İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de beslenme hayatta kalabilmelerindeki en önemli faktör olarak değerlendirilmelidir. Bakımının yanı sıra kedi ödül maması, kediler için oyuncak ve alternatif seçenekleri değerlendirerek kedinize ilgi duymanız kesinlikle daha fazla yaşamasını sağlayacaktır.

Kediler için en iyi kuru mama çeşitleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Kedilerin Bakımı

kedilere vakit ayırın

Kedilerin bakımı diğer evcil hayvanlara oranla kısmen daha kolaydır. En önemli bakımlarından bir tanesi tüy bakımıdır. Tüy bakımı düzenli olarak yapılmalı ve tüy sağlığı için kaliteli mamalar tercih edilmelidir. Kedilerin sağlıklı bir tüy yapısına sahip olması için mamaların içerisinde Omega-3 ve Omega-6 bulunması büyük önem taşımaktadır.

Bunun yanında sağlık bakımlarına da özen gösterilmelidir. Düzenli olarak veteriner kontrolü yapılmalıdır. Ayrıca diş temizliği, göz temizliği, kulak temizliği de aksatılmamalıdır.

Kediler Ne Kadar Yaşarlar?

kedilere vakit ayırın

Kediler, genel olarak 10-12 yıl arası kadar bir ömre sahiptirler fakat buna karşın Amerika’da bir kedinin 22 yıl yaşadığı ve dünyanın değişik yerlerinde bu rakama yakın bir rakamda yaşadıkları görülmüştür. Sahiplerine sorulduğunda uzun ömürlü bir kediye sahip olmak isteyenlerin kesinlikle kedilerine karşı ilgili davranmaları gerektiği önerilmektedir. Kedilerin bakımı, kediler için zaman ayırma ve beslenmelerine dikkat etme gibi temel etkenler sayesinde kedinin daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilir, onlarla daha güzel vakit geçirebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup