GenelKedi

Kedinizin eğlenerek yapacağı 5 egzersiz

İnsanlar spor yaparak, egzersizler yaparak formda kalırlar. Köpeklerde de egzersiz yapıldığını duymuştuk. Peki, minik dostunuz, kediniz de egzersiz yapar mı veya yapması gerekir mi?

Uzmanlar, kedilerin de tıpkı insanlar gibi egzersiz yapmaları gerektiğini söylüyorlar. Yavruluk döneminden yaşlılık dönemine kadar her evrede egzersiz yaparak zinde kalmaları gerektiklerini söylüyorlar. Peki, ama kedilere spor yaptırmak kolay mıdır? “Düşünüyorum da mızıkçı kedime bunu yaptırmak herhalde çok zor olacak” diye söylendiğinizi duyar gibiyim. Aslında ilk aşamada belki biraz zor gelebilir. Ancak biraz sabırlı olursanız ve kedilerinizi de sevdirmeyi başarabilirseniz kedileriniz eğlenerek egzersiz yapabilirler.

Kedilerin severek yaptıkları 5 egzersiz

  1. Bir egzersiz partneri olsun: Kediler de köpekler veya insanlar gibi bir arkadaşa veya bir partnere ihtiyaç duyarlar. Yavruluk döneminden itibaren yanında bir partner varsa, kesinlikle çok eğlendiklerine tanık olursunuz. Güreş tutarlar, kovalamaca oynarlar. Aslında onlar eğlenirken bir yandan da egzersiz yapıyorlar. Tabi bu da sağlıkları için oldukça faydalıdır.

  1. Kedi kulesini deneyin: Kedilere egzersiz yaptırmanın en güzel yöntemlerinden biri de kedi kulesidir. Kedi kuleleri, internet sitelerinde veya pet shop mağazalarında bulabileceğiniz bir aksesuar tipi veya oyuncaktır. Kediler, tırmanıp inmeyi seven hayvanlar oldukları için kedi kulesi, hem kedinizin eğlenmesini hem de egzersiz yapmasını sağlayacaktır.

Kediler için en uygun kedi kulelerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

  1. Etrafta birçok oyuncak tutun:Kediler, oyun oynamayı seven ve paylaşımcı olmayan hayvanlardır. Köpeklerin aksine oyuncaklarını kimseyle paylaşmayı sevmezler. Bu durumu fırsat olarak değerlendirip kedinize egzersiz yapmayı sevdirebilirsiniz. Evdeki herhangi bir objeyi bile kedinize oyuncağa dönüştürebilirsiniz. Kediniz oyuncağın peşinden koşturdukça egzersiz yapmış olacak.

Kediler için en uygun oyuncaklara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

  1. Bir hokey pisti yaratın: Evde kedi beslemek kadar kedilerle ilgilenmek ve sağlıklarını koruma altına almak da gerekiyor. Egzersiz yaptırmanın güzel ve eğlenceli yöntemlerinden biri de evde bir hokey pisti kurmak olacaktır. Bunun için bir kutu veya küvet tercih edebilirsiniz. İçerisine bir top atın ve kedinizi izlemeye koyulun. Buradaki önemli unsur mümkün olduğunca büyük bir alan sağlamanız olacaktır.

  1. Lazerle eğlenin: Kedinize egzersiz yaptırmanın en eğlenceli yöntemlerinden biri de lazer ışığından yardım almaktır. Kediler, hassas ve meraklı varlıklar oldukları için duvara yansıtacağınız lazer ışığının peşinden koşacaklardır. Bu hem sizi güldürecek hem de kedinize egzersiz yaptırmış olacak.

kediler için egzersiz

Minin dostunuzun sağlığını korumak için spor yaptırırken kolaylık olabilecek yöntemler hakkında sizlere kısaca bilgiler verdik. Bunlar gibi kendinizin de geliştirebileceğiniz farklı yöntemleri kullanarak kedilere egzersiz yapmayı sevdirebilirsiniz. Minik dostunuz sağlıklı yaşama ererken siz de kahkahaya boğulacaksınız.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup