Kedi

Kedinizin maması organik mi?

Kedi maması hakkında çok şey yazdık ve yazıldı. Her birinde farklı detaylara değindik, her bir konuda farklı görüşlere yer verdik. Şimdi ise kedi maması seçerken organik olmasının önemi hakkında biraz fikir jimnastiği yapacağız.

Organik kedi maması, insanların da tükettikleri gıdalarda resmi terimi ile “içerisinde kimyasal madde veya katkı maddesi bulunmayan ürünlerdir.” Kedi maması da aynen bu şekilde üretilebiliyor daha doğrusu üretilmesi gerekiyor. Piyasada çok sayıda kedi maması üreticisinin olduğunu göz önünde bulundurduğunuzda mama seçerken bir hayli dikkatli davranmanız gerektiğini anlayacaksınız. Yani bir mamanın içerisindeki et oranı, tahıl oranı ve katkı maddelerinin var olup olmadığını incelemekle işe koyulmanız gerekiyor. Eğer organik kedi maması arıyorsanız, kesinlikle bu uyarılara dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.

Kedinizin maması organik mi?

Veteriner uzmanların anlattıklarına göre; organik mamalarla beslenen kediler daha enerjik olurlar. Hastalıklar karşısında daha dirençli olurlar, daha az alerjik reaksiyon yaşarlar ve hastalandıklarında da daha erken sürede iyileşme görülür. Yani bu tanıma baktığınızda, minik dostunuzun daha sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için organik kedi maması tercih etmeniz kaçınılmaz işlerinizden olması gerekiyor.

Kedinizin maması organik mi?

 

Veterinerler veya mama satıcıları bu şekilde ifade etmektedirler. Haklılık payları elbette çok yüksektir. Ancak var sayın ki tamamen reklam amaçlı söylenen şeyler olsa bile organik ürünler her zaman için daha sağlıklıdır. Son zamanlarda GDO’lu gıdaları çok fazlasıyla duyuyoruz. Tabi sadece kedi maması veya herhangi bir evcil hayvan maması-yemi için geçerli değil bu. İnsanların tükettikleri gıdalarda da GDO’lu ürünler fazlasıyla piyasada dolaşıyor. İnsan olmamız hasebi ile kendi tükettiğimiz gıdalar konusunda nasıl adım atmamız gerektiği hakkında az-çok fikir sahibi olduğumuz için buna göre adım atarız. Ancak her zaman dediğimiz gibi hayvanlar, kendilerini dil ile ifade edemeyen varlıklardır. Bu nedenle sahiplerinin onların gözü-kulağı olması gerekiyor.

Kedinizin maması organik mi?

Organik kedi mamasının faydaları nelerdir?

Elbette okuyucularımız bu yazımı okuduklarında, madem o kadar önemli bir konu ise faydalarını da say diyeceklerdir ki haklılar. Ben de hemen bir veteriner uzmanın görüşlerini sizlere aktarmak istiyorum.

  • Alerjileri azaltır: Kedi mamalarında doğal olmayanlar veya diğer bir tabirle organik olmayanlar; yapay tatlandırıcılar, yapay renklendiriciler ve kimyasal katkılar konusunda bir hayli zengindirler. Haliyle böyle bir mamayı kedinize vermeniz, kesinlikle büyük sorunlara neden olacaktır. Ancak organik kedi maması ile bu sorunu çözebilir ve içerisinde katkı maddelerinin bulunmamasıyla birlikte alerjik hastalıklardan kedinizi korumuş olursunuz.
  • Hazımsızlığın azalması: Kediler de insanlar gibi bağırsak problemleri yaşayabilirler. Bu durum da tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de tüketilen gıdalardan kaynaklanmaktadır. Organik kedi maması ile bu sorunu da çözmüş olursunuz ve hazımsızlık gibi bir dertten kedinizi kurtarabilirsiniz.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Hayvanlar veya insanların hasta olması en doğal şeylerden biridir. Ancak hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması da çok önemlidir. Organik kedi maması, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde yardımcı olur.
  • Hayat kalitesini arttırır: Hayat kalitesi, lüks yaşamakla veya yüksek yerlerde kalmakla elde edilmez. En asgarisi sağlıklı gıdalar tüketilerek elde edilir. Kedi maması seçerken organik olmasına dikkat ettiğinizde, kedinizin yaşam kalitesi de artmış olacaktır.

Kedinizin maması organik mi?

Tüm bunlardan çok daha fazla faydasının olduğunu söyleyebileceğimiz organik kedi mamaları sayesinde minik dostlarınız daha uzun süre yanınızda kalacak ve siz de basit bir işlem sayesinde kedilerinizle daha mutlu olmanın sefasını yaşarsınız.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup