Köpek

Köpeğinizle hoş vakit geçirmek için bilmeniz gerekenler

Köpekler, diğer hayvanlara göre daha enerjik ve daha hareketlidirler. Bazı türleri var ki bunlar yerlerinde duramazlar, bu da sahiplerine iş çıkartmak için yeter.

Köpeğinizle vakit geçirmek daha doğrusu güzel vakit geçirmek için bazı alışkanlıkları edinmeniz gerekiyor. Mesela her sabah köpeğinize sevgi sözcükleri söylemeyi adet haline getirmeniz, daha iyi bir iletişim kurmanız açısından faydalı olacaktır veya gün içerisinde boş bir vakit ayırarak hem köpeğinizin tuvalet ihtiyacını gidermesi için hem de dışarının havasını alması için spora çıkartabilir veya yürüyüş yapabilirsiniz.

Köpeğinizle hoş vakit geçirmek için bilmeniz gerekenler

Köpekler, çabuk sıkılabilen hayvanlardır. Özellikle de büyük şehirlerde köpek besleyenler bu durumu çok daha iyi bilirler. Sürekli eve kapatılan köpeklerde huysuzluk ve huzursuzluk belirtileri görülmeye başlar. Yerinde duramama, sahibine karşı tavır takınma gibi durumlar evde sık kaldığı zamanlarda kendini gösteren durumlardır.

Köpeğinizle hoş vakit geçirmek için bilmeniz gerekenler

Minik dostlarınızla iyi geçinmek için biraz da ruh hallerinden anlamanız gerekiyor. Yani sadece köpek maması satın alarak veya kabını kaşığını doldurarak köpeğinizin size karşı samimi davranmasını beklemeniz yanlış olur. Onlar da diğer canlılar gibi zaman zaman sıkılırlar, zaman zaman farklılık yapmak isterler ve bu isteklerinin yerine getirilmesi için çeşitli ruh hallerine girerler. Sürekli olarak tekrar ettiğim bir şey var ben yine de söylemek istiyorum. Hayvanlar, kendi isteklerini dilleriyle ifade edebilen varlıklar değil, bu nedenle bazı hareketler yaparak sahiplerinin anlamasını beklerler.

Köpeğinizle hoş vakit geçirmek için bilmeniz gerekenler

Yavru köpek sahiplerinin yetişkin köpek sahiplerine göre daha dikkatli davranmaları gerekiyor. En nihayetinde yetişkin bir köpek ile iletişim kuran sahibi, az çok isteklerinde neleri talep ettiğini anlayabilir ve köpeğinin isteklerini yerine getirmesi daha rahat olur. Fakat yavru köpekler için aynı şeyi söylemek kolay değil. Bu nedenle onlara alışmak ve dillerinden anlamak için daha fazla vakit harcamanız gerekecektir. Yani yetişkin bir köpek gibi isteklerini bir şekilde ifade etmesini beklemek yanlış olur.

Köpeğinizle hoş vakit geçirmek için bilmeniz gerekenler

Mevsim geçişlerine dikkat

Son zamanlarda havaların aniden soğuması veya ısınması, insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da olumsuz etkilere neden oluyor. Köpeğinizi dışarı çıkartmadan önce hava durumunu kontrol etmenizde fayda vardır. Havanın çok sıcak olduğu saatlerde dışarı çıkartmamaya özen gösterin. Harcanacak kalorinin fazla olması hastalıklara davetiye olabilir…

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup