Köpek

Köpeğinizle Seyahat Etmenizi Kolaylaştıracak 9 Şey

Köpekler, iyi bir eğitim aldıkları takdirde seyahat etmeye en elverişli evcil hayvanlardandır. Bu sevimli dostlarınızla çok kolay bir şekilde seyahat edebilirsiniz fakat bu süreçte bilmeniz gereken bazı hususlar var.

Minik dostunuzun yanınızda olmaması büyük bir şanssızlık ve can sıkıntısı için büyük bir neden. Bazı köpekler, seyahat etmekten çok hoşlanırlar. Kaniş köpeği, Charly türü köpekler bunların başında gelir. Ama bu demek değildir ki diğer köpekler seyahat edemezler. Diğer köpek türlerine de verilecek eğitim ve alıştırmalar sonucunda seyahate hazır hale getirmek kolay olacaktır.

Köpeğinizle seyahate çıkmadan önce, Onun bu işe uygun olup olmadığını keşfetmeniz gerekiyor. Bunun için kısa turlar yapabilir, araba içindeki davranışlarını gözlemleyebilirsiniz, bunun yanında köpeğinizle seyahate çıkarken yanınızda, köpek maması ve diğer ekipmanların hazır olup olmadığını gözden geçirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Tam olarak köpeğinizin seyahate hazır olabilmesi için şimdi sizlere sunacağım detayları inceledikten sonra gönül rahatlığıyla yola koyulabilirsiniz.

Köpeğiniz İçin Seyahat Bavuluna Koymanız Gerekenler

Köpeğiniz İçin Seyahat Bavuluna Koymanız Gerekenler 

1- Köpeğinizin Kimliği

köpeğinizle seyahat etmenin tüyoları

Köpeğinizin kimliği seyahat için çok önemlidir. Kendi aracınızla yola koyulsanız bile herhangi bir kaybolma durumunda köpeğinizin kimliği yani künyesinin olması, başa gelebilecek bu ihtimalden kolaylıkla kurtulmayı sağlayacaktır, havayolu ile seyahate çıkarken zaten olması gerekiyor. Sadece kimlik değil tabi ki, aşı belgeleri ve taşınabilirliğini onaylayan belge.

2- Yiyecek – İçecek Kabı

Uzun yolculuğa çıkarken yanınızda unutmamanız gereken en önemli şeylerden biri köpeğinizin yiyecek-içecek kabıdır. Zira yolda mola verdiğinizde köpeğinizin mamasını vermek veya suyunu içirmek için bu olmazsa olmazlardandır.

3- Battaniye – Poşet

köpeğinizle seyahat etmenin tüyoları

Seyahatler bazen uzun olabilir veya kamp kurulacak bir yere doğru olabilir, böylesi durumlarda dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de köpeğinizin battaniyesidir, bunun yanında poşet almanız da yine ihtiyaçların karşılanması adına yardımcı olacaktır.

4- Eski Bezler

köpeğinizle seyahat etmenin tüyoları

Köpeğinizle seyahate çıkarken yanınızda olması gereken şeylerde biri de eski bez parçalarıdır. Mola verdiğinizde köpeğinizin gezmesinden sonra patilerini temizlemeniz gerekecek, bunun için seyahate çıkmadan önce yanınızda eski bez parçalarının olduğundan emin olun.

Köpeğinizle hoş bir seyahate çıkmak için yukarıda belirttiğim maddelere dikkat etmeniz sizin açınızdan da köpeğiniz açısından da iyi olacaktır. Yurtdışı seyahatlerinde ise gideceğiniz ülkenin kuralları ve havayolu şirketinin belirlediği şartlara uygun davranmanız daha sağlıklı olacaktır. Bunun için havayolu şirketlerinin internet sitelerinde evcil hayvan taşıma prosedürüne göz atabilirsiniz.

5- Köpek Taşıma Çantası

köpeğinizle seyahat etmenin tüyoları

Seyahatin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi de köpek taşıma çantasıdır. Her an ihtiyacınız olabilir ve seyahatiniz boyunca yanınızda bulunmalıdır. Köpek taşıma çantası seçerken, köpeğinizin boyutlarının en az iki katı büyüklüğünde bir ürün seçmelisiniz. Bununla beraber, malzeme kalitesine, ergonomisine ve kullanıcım amacına önem verilmelidir. Ayrıca, uçak yolculuğu içeren bir rotanız bulunuyorsa, hava yolu şirketlerinin kurallarına uygun bir taşıma çantası seçmelisiniz.

Taşıma çantalarının bir çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Elde taşınabilen çantaların yanı sıra sırt çantası, tekerlekli modelleri de bulunmaktadır. İhtiyacınıza göre uygun bir çanta seçebilirsiniz.

En İyi 5 Köpek Kafesi

  1. Pet Style Büyük Kedi Köpek Kafesi Mor (tıklayın)
  2. Pet Style Büyük Kedi Köpek Kafesi Mavi (tıklayın)
  3. Gulliver Köpek Taşıma Kafesi (tıklayın)
  4. Trixie Köpek Taşıma Galvaniz Kafes (tıklayın)
  5. Trixie Köpek Taşıma Kutusu S-M (tıklayın)

Köpekler için en uygun taşıma çantalarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Köpeğinizle Seyahate Çıkmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

1. Adım: Ona da Bir Bavul Hazırlayın

Köpeğinizle seyahate çıkmadan önce bazı hazırlıklar yapmanız, hem onun için hem de sizin için oldukça faydalı olacaktır. Öncelikle yola çıkmadan önce onun için de bir bavul hazırlamalı ve yedek mama, oyuncak, köpeğinizin evdeymiş hissi yaşayabileceği herhangi bir eşyayı onun bavuluna koyabilirsiniz. Bu sayede gittiğiniz yerde köpeğiniz çok fazla yabancılık çekmeyecek ve bunun sonucunda agresif ya da dengesiz davranışlar sergilemeyecektir.

2. Adım: Gideceğiniz Yerin Hava Durumunu Öğrenin

Köpeğinizle seyahate çıkmadan önce dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise hava durumudur. Hava durumu, seyahate çıkmadan önce en fazla dikkat etmeniz gereken şeylerdendir. Gideceğiniz yerin hava koşulları köpeğiniz açısından oldukça önemlidir. Çünkü örneğin, bol tüylü köpekler sıcağa karşı hassas bir yapıya sahipken kısa tüylü köpekler tam aksine soğuğa karşı aşırı hassas bir yapıya sahip olabiliyor. Bu nedenle çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına sebebiyet vermemek adına sevimli dostunuzla seyahate çıkmadan önce gideceğiniz yerin hava koşullarını iyice öğrenmelisiniz.

İlginizi Çekebilir: İlginç Görünümlü 6 Tüysüz Köpek Cinsi

3. Adım: Seyahat Öncesinde Bol Bol Oyun Oynayın

Köpeğinizin herhangi bir huysuzluk göstermesi durumunda ona veterinerden aldığınız bir sakinleştirici ilaç vererek uysallaştırabilirsiniz. Fakat bu pek fazla önerilmeyen bir durumdur. Bunun yerine eğer mümkünse seyahat öncesinde köpeğinizle bol bol oyun oynayabilir ve ona egzersiz yaptırabilirsiniz. Bu sayede köpeğiniz çok yorgun olacağı için hemen uyuyacaktır ve seyahatiniz çok daha keyifli ve rahat geçecektir. Aynı zamanda köpeğinizi bu şekilde sakin tutuyorken, sakinleştirici ilaçların yan etkisinden de uzak tutmuş olacaksınız.

İlginizi Çekebilir: Köpek Oyuncakları Nasıl Seçilir? Köpeklerin En Sevdiği Oyuncaklar

4. Adım: Onu Seyahate Alıştırın

Köpekler, seyahat sırasında çok enerjik ve çok hareketli olabiliyorlar. Bu hem köpeğin sahibi için, hem de köpekler için güvenli olmayan faktörler ortaya çıkarabiliyor. Eğer köpeğiniz küçükse onu kafeste taşımanız çok daha mantıklı olacaktır. Fakat kafese giremeyecek kadar büyüdüyse, çeşitli sorunlar çıkarmaması adına onu seyahat etmeden önce alıştırmalısınız. Seyahatiniz arabayla olacaksa, öncesinde ufak ufak seyahatler yaparak onu seyahate alıştırabilirsiniz.

Köpeklerle Seyahat Etmek Hakkında Sık Sorulan Sorular

Köpeğimizle Seyahat Etmeden Önce Ne Almalıyız?

Köpeğinizle seyahat etmeden önceden yanınıza yedek mama, yedek kıyafet ve evindeymiş gibi hissedebileceği birkaç eşya almanız çok faydalı olacaktır.

Köpekle Seyahat Etmek Güvenilir midir?

Köpeğinizle seyahat ederken çok fazla hareketli olması, güvenli olmayan etkenler doğurabilir. Bu nedenle sakinleştirici ilaç vermek yerine seyahat etmeden önce oyun oynayarak onu yormanız çok daha faydalı ve güvenli olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup