Köpek

Köpek Beslemenin Faydaları

Evcil hayvanlar, günümüzde daha çok sempatik birer dost edinmek, bir arada zaman geçirmek ya da bahçede korumalık yapması için beslenir. Köpekler ise bu konuda en iyi hayvanlardır, beslenmeleri hem zevk verici hem de diğer hayvanlara göre daha faydalıdır. Özellikle de çocuklu aileler için…

Köpekler, sadık dostlardır. Sempatik davranışları bir yana sahiplerini sahiplenmeleri ve kıskançlık yönlerinin baskın olmasından dolayı köpeklerle insanlar arasında sıkı sıkıya bir ilişki yaşanır, aslında bunu bir ders olarak alabilen insan, sahip olduğu minik dostundan çok şey öğrenebilir. Mesela sevdiklerine sahip çıkmak, onları sahiplenmek ve kıskanarak koruma altına almak için iyi birer eğitici olabilirler. Yani sadece insanlar köpeklere eğitim vermezler, bazen de köpekler sahiplerine eğitim verirler.

Merhamet Duygusu

köpek beslemenin faydaları

Doğanın sevimli varlıkları köpekler, çok merhametli varlıklardır öyle ki bir şeyi emanet ettiğinizde emanete sahip çıkmak adına ölümü göze alabilirler. Paylaşımcı olmaları ve diğer köpeklere karşı şefkatle yaklaşmaları da ayrıca incelenmesi gereken konulardan biridir. Bu anlamda sahiplerine büyük dersler vermeye yetebilen köpekler, eğitildiklerinde çok daha şefkat sahibi olabiliyorlar, bebeklere karşı gösterdikleri davranış ve tutumlar, insanlara bakış açıları vs. her biri insan için ders olabilecek önemli detaylardır. Köpeklerin bir de duygusallık yönleri var ki bu bile kendi başına kitap oluşturabilecek bir detaydır.

Paylaşımcı Olmayı Öğretirler

köpek beslemenin faydaları

İnsanlar, bazen çok bencilleşebiliyorlar sevdikleri şeylerden feragat edememeleri, yemeklerini çoğu zaman israf etme pahasına paylaşmamaları gibi bir takım aksi durumları olabiliyor. Ama köpekler böyle değiller, aksine paylaşımcı olan varlıklar kendi cinslerine karşı özel bir sevgi beslerler ve sevdikleri şeylerden fedakarlık ederek arkadaşlarına verebilirler.

Çocuklara Karşı İlgi

köpek beslemenin faydaları

Çocuklu ailelerde köpek beslemenin faydaları hakkında daha önce de bir yazı paylaşmıştık. Hatırlayacağınız üzere köpeklerin duygularının yerine oturması, karakterlerinin belirlenmesi konusunda köpeklerin oldukça faydalı olduğunu söylemiştik. Bununla birlikte bir de bakterilere karşı da dayanıklı bir yapı sistemine sahip olmaları konusunda da köpeklerin etkili bir güce sahip olduklarını belirtmiştik. Tüm bunlarla birlikte çocukların eğitimi konusunda da yine köpeklerin faydalı birer varlık haline geldiklerini belirtmemiz gerekiyor.

Köpek Beslemenin Faydaları

köpek beslemenin faydaları

Düzen Sağlar: Köpeklerin günlük ihtiyaçları olduğu için bunu bir rutin haline getirmek gerekir. Bu sayede bir düzene sahip olursunuz.

Sosyalleşmek: Köpeğinizle dışarıda vakit geçirdiğiniz zamanlarda diğer köpek sahipleriyle veya başka kişilerle tanışabilirsiniz. Aynı zamanda köpekler için özel etkinliklere katılabilirsiniz.

Egzersiz: Köpeklerin günlük olarak egzersizlere ihtiyacı vardır.Bunun için en azından günlük 30 dakika kadar yürümeniz gerekir. Böylece köpeğinizle beraber yürüyüş yapmış olursunuz.

Sağlık: Düşünülenin aksine köpekler alerji yapmaz, hatta çoğu alerji türüne karşı bağışıklık kazanmanızı sağlar. Yapılan araştırmalar sonucunda köpeklerin bulunduğu evde yetişen bebeklerde alerjik ve astım hastalıklarının görülme ihtimali daha az olarak belirlenmiştir.

Depresyonu Önler: Aranızda kuvvetli bir bağ olan köpek sahibiyseniz bütün sorunlarınızı köpeğinizle paylaşırsınız. Yapılan araştırmalar dahilinde bu durumun insan psikolojisine faydalı geldiği görülmüştür.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup