Köpek

Köpek Sahiplenmek

Evcil hayvanların tarihi ile ilgili daha önceki yazılarımda detaylı bir şekilde bilgi vermiştim. Dönemi ve sebepleri hakkında gerekli bilgileri açıkladıktan sonra bugünkü yazımda sizlere köpek sahiplenmek için geçerli nedenler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Günümüz modern yaşamında evcil hayvan sahiplenmenin en temel nedenlerinden biri de şehir kalabalığından sıyrılarak dili olmayan bir dost edinmektir. Evet, dili olmayan bir dost demek, sıkıntıları anlatmak için iyi bir araçtır. Tabi ki derdi anlayan bir dost edinmek için de bazı eğitimlerden geçirilmesi gerekiyor.

Köpek Sahiplenmek

Köpekler, en samimi hayvanlardır ve sahiplerini sahiplenmek onlar için en temel görevlerden biridir. Sık rastlanılan durumlardan biridir. Basit bir köpek maması alırsınız ve bir sokak köpeğine yedirirsiniz, köpek uzun süre sizi peşinizden ayrılmaz tabir caizse gördüğü her yerde minnetle selam verir. Bir de bunu evde beslenen bir köpek için düşünün. Sürekli olarak beslenen, gerekli bakımı yapılan evcil köpekler, sahiplerinin peşini asla bırakmazlar ve dertlerine ortak olma da kendilerine rakip tanımazlar.

Köpek Sahiplenmek

Küçük bir hatıra;

Henüz küçük yaşlarda köy evinde dedemin beslediği bir köpek vardı. Gerçekten de sadık bir dosttu. Geceleri bekçilik yapar, gündüzleri ise dedemle köy işlerine gider orada da korumalık yapardı. Günlerden bir gün dedem bahçe sulamaya gitmişti ve şapkasını bahçede unutmuştu. Aradan bir süre geçti ve Poçi’nin ortalıkta görünmediğini sezdik, her yerde aramamıza rağmen Poçi bulunamamıştı. En sonunda umudumuzu kesmiştik. 1 hafta kadar aradan sonra dedem bahçeye gittiğinde şapkasını unuttuğu yerde Poçi’nin cansız bedeni ile karşılaşıyor…

Köpek Sahiplenmek

Üzücü bir olay, ancak bu kısa hatıradan bahsetmemin nedeni, köpeklerin ne kadar sadık hayvanlar olduğunu anlatmaktı.

Köpek Sahiplenmek

Aslında doğanın sessiz müdavimlerinin hepsinin sadık ve samimi olduğunu söylemek gerekiyor. Kediler için ne kadar da “nankör” dense de ben bu görüşe katılmıyorum, onlar da sahiplerini sahiplenmeyi severler ve bunu hal ve hareketleriyle de gösterirler. Bu nedenle evcil köpek veya kedilerinizin bakımını en iyi şekilde yapın. Hayvanların da duygularının olduğunu aklınızdan çıkartmayın ve onlar için gerekenden çok daha fazlasını sunmak için elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edin.

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Köpek sahiplenme konusunda önceden oldukça şüphelerim vardı, fakat sahiplendikten sonra dünyanın en mutlu insanı oldum desem yersiz olmaz 😇
    Bence herkes bu sevgiyi tatması lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup