Köpek

Köpek satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Evcil hayvanlar kategorisinde yer alan köpekler, sahiplerine gösterdikleri ilgi ve tavırlar nedeniyle çok sevilirler. Ancak ilk defa köpek sahibi olacak kişilerin bazı şeylere dikkat etmeleri gerekiyor.

Köpek almak isteyip de bir türlü cesaret edemeyenler veya hangi ırk ve cins köpek alma konusunda kararsız kalanlar için maddeler halinde köpek satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi vermeye çalışacağım, umarım faydalı olur…

Köpeğin Boyutu

Köpekler, büyüklük-küçüklük durumuna bakılmaksızın satın alınırken dikkat edilmesi gereken hayvanlardır. Çok küçük olmasına rağmen çok havlayan köpekler, daire veya apartman içerisinde beslenmezler. Bu nedenle boyutunu dikkate almanız kadar cinsi de önemlidir. Ülkemizde ve dünyada apartman dairesinde köpek besleyenler genellikle Golden Retriever cinsi köpek tercih ederler.

Genel olarak küçük boyutlu köpekler apartman dairesi için uygundur. Büyük boyutlu köpeklerin içerisinde apartman yaşantısına uygun köpekler yer alabilir, ancak köpeklerin rahat hareket edebilmesi için uygun bir bahçeye ihtiyacı vardır. Bu yüzden büyük boyutlu köpek beslemek isteyen kişilerin en azından orta büyüklükte bahçeye sahip olması köpeğin daha mutlu bir yaşantıya sahip olmasını sağlayacaktır.

Tüy Dökme Sıklığı

köpek satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Köpeklerin hepsi tüy dökerler. Bazıları daha az bazıları daha fazla dökerler. Köpek beslemek isteyenlerin bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Mesela Golden Retriever, Pug ve Dalmaçyalı köpekler aşırı tüy dökerler, bu cins köpek satın almayı düşünüyorsanız periyodik tüy bakımını yapmak zorunda olduğunuzu unutmayın.

Köpeklerin ev içerisinde tüy dökmesi zaman içerisinde problem yaratabilir. Bu yüzden köpeklerin tüylerinin bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Aynı zamanda köpek tüyüne alerjisi olup, köpek beslemek isteyen kişiler olabilir. Bu kişilerin tüysüz köpek ırklarına yönelmesi bu soruna çözüm üretecektir.

Çocuklu Aileler İçin Köpek 

Köpek satın almak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken önemli detaylardan biri ailenin çocuklu olup olmadığıdır. Bazı köpekler var ki çocuklu ailelerle geçinemezler, bu nedenle köpek satın alırken cinsine dikkat etmeniz gerekiyor.

Genelde köpekler çocuklarla anlaşabilir, ancak çocuklardan hoşlanmayan bir köpek ırkını seçmek aile içi problemlere sorun doğurabilir. Bunun yanında tüm köpek ırklarının yavruluktan itibaren sosyalleşme eğitimiyle beraber çocuklara alıştırması gerekmektedir.

Köpeğin Eğitime Yatkınlığı

Köpeğin eğitimli olup olmadığı sahipleri için çok önemlidir. Bahçe köpeğinin eğitimsiz olması, sahipleri için işe yaramaz bu yüzden eğitime müsait bir köpek cinsi almanız önemlidir ve eğitmeniz de önemlidir. Eğitimler sosyalleştirme eğitimi, tasma eğitimi ve tuvalet eğitimi gibi temel programlarla başlayabilir. Daha sonrasında itaat eğitimi gibi programlara geçilebilir. Bu aşamada profesyonel bir eğitim almak daha hızlı ve doğru sonuç verecektir.

Yavru Köpek Eğitimi İçin 7 Altın Kural isimli makalemizi okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hayvanlarla İlişkisi 

Evde hayvan beslemek kendi başına bir sorumluluktur, sadece köpek beslemek kolay olabilir ama yanında farklı bir hayvan da beslemeyi düşünüyorsanız o zaman satın aldığınız köpeğin cinsi çok önemlidir çünkü bazı köpek cinsleri diğer hayvanlarla anlaşamazlar.

Köpeğinizin Yalnız Kalması 

Çalışan insanların köpek beslemeleri çalışmayanlara göre daha zordur, illa ki köpek beslemeyi düşünen bir çalışan iseniz köpek cinsinin uzun süre yalnız kalabilip kalamayacağı önemlidir. Seçiminizi buna göre yaptığınızda köpeğinizle daha iyi anlaşırsınız.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup