Köpek

Köpekler İçin Aksesuar Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Köpek beslemek diğer hayvanlara göre biraz daha zahmetli bir seçimdir. Sürekli olarak ilgilenilmesi, temizlenmesi, bakım yapılması ve aktivite yaptırılması gerekmektedir. Hayatımızı paylaştığımız değerli dostlarımızla zaman geçirmek tabi ki oldukça keyifli bir aktivitedir.

Her köpek besleyen kişi, köpeğinin daha konforlu bir yaşam sürmesini ister. Bunun için köpeğiyle zaman geçirir, bakım yapar, temizler ve sürekli olarak sağlık kontrolleri yaptırır Bunun yanında köpeklerin daha konforlu yaşaması için bir takım aksesuarlara ihtiyacı bulunmaktadır. Bu aksesuarlar doğru seçildiği taktirde köpeğiniz daha mutlu ve kaliteli bir yaşam sürecektir.

Peki, köpekler için gerekli olan aksesuarlar nelerdir? Köpeklerde aksesuar seçimi nasıl yapılır? Bu soruların cevabı için aşağıdaki makalemizi inceleyebilirsiniz.

Köpek Aksesuarları Nelerdir?

köpekler için aksesuar seçimi

Köpeklerin yaşamlarını daha konforlu sürdürmesi için bazı aksesuarlara ihtiyaç duymaktadır. Köpek besleyen kişiler de sorumluluk duygusunun gelişmiş olmasıyla beraber bu aksesuarların doğru bir şekilde sunulması gerekir. Temel olarak köpeklerin ihtiyaç duyduğu aksesuarlar şu şekildedir:

  • Mama kabı
  • Su kabı
  • Tuvalet Pedleri
  • Tasma 

Tüm bu temel ihtiyaçların yanında fiziksel aksesuarlarda yer alabilir. Bu aksesuarlar takı, boyunluk, şapka gibi değişik kıyafetler olabilir. Bu tarz aksesuarlar seçilirken dikkat edilmeli ve köpeğinizin cildinde herhangi bir sağlık sorunu oluşmaması sağlanmalıdır.

Köpek Aksesuarları Nasıl Seçilir?

köpekler için aksesuar seçimi

Doğru aksesuar seçimi köpeklerin daha rahat bir yaşam sürmesi için oldukça önemlidir. Temel köpek aksesuarlarından yukarıda bahsettik. Şimdi gelelim bu aksesuarların nasıl seçilmesi gerektiğine:

Köpeklerde Mama Kabı Nasıl Seçilir?

köpekler için aksesuar seçimi

Köpeklerin beslenmesi için en önemli unsurlardan bir tanesi de mama kaplarıdır. Mama kabı seçimi yapılırken köpeğinizin boyu, tüy yapısı ve boyun yapısı göz önünde bulundurulmalıdır.

Mama kabının en önemli özelliklerinden bir tanesi içerisindeki yemeği dışarı taşırmaması olacaktır. Çünkü köpeğiniz yemek yerken mamaları etrafa saçabilir. Bu yüzden de mama kaplarının tasarımı oldukça önemlidir. Aynı zamanda köpeğinizin fiziksel özelliklerine göre mama kabı seçtiğinizde bu durum azalacaktır.

Mama kaplarının materyalleri de önemlidir. genellikle mama kapları paslanmaz çelikten yapılır. Bazılarınınsa materyali melamin olabilir. Bu ham maddelerin kullanılmasının sebebi ise kolay temizlenebilir olması ve içerisindeki mamanın daha taze kalmasıdır.

Köpekler için en uygun mama ve su kaplarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Köpeklerde Su Kabı Nasıl Seçilir?

köpekler için aksesuar seçimi

Su kapları da mama kapları gibi köpeğinizin fiziksel özelliklerine göre seçilmelidir. Bu sayede içerisindeki su taşmayacaktır. Su kaplarının türü de kullanılacağı mekana göre farklılık göstermektedir. Eğer evinizin içerisinde su kabı kullanacaksanız, paslanmaz çelikten üretilmiş olan kapları tercih edebilirsiniz. Ancak su kabını dışarıda kullanacaksanız mermerden veya betondan üretilmiş kaplara yönelmenizi tavsiye ederiz. Su kabı dışarıda kullanılacaksa ana materyalinin plastik olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü güneş ışınlarının suya gelmesiyle beraber plastiğin içerisindeki zararlı maddeler suya bulaşabilir.

Su kaplarının içerisindeki suyun dökülme ihtimalini engellemek için su kabını bulunduğu yere sabitleyebilirsiniz. Bu sayede su kabının devrilme ihtimali de ortadan kalkmış olacaktır.

Su kabının seçimi kadar içerisine koyulan suyun da önemi büyüktür. Günlük olarak suyun yenilenmesi gerekir. Aynı zamanda köpeklere soğuk su verilmemelidir.

Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için Köpekler Soğuk Su İçebilir Mi? isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

Köpeklerde Tuvalet Pedi Nasıl Seçilir?

köpekler için aksesuar seçimi

Eğer evinizin içerisinde bir köpek besliyorsanız, tuvalet pedleri işinizi kolaylaştıracaktır. Köpeğinizin tuvalet ihtiyacını karşılamak için sürekli olarak dışarı çıkartma imkanınız bulunmuyorsa veya henüz dışarı çıkamayacak kadar küçük bir köpeğiniz varsa tuvalet pedlerini kullanabilirsiniz.

Köpeğinizin tuvalet pedlerini kullanması için eğitim vermeniz gerecektir. Bu eğitim köpeğinizin eve geldiği ilk günden itibaren başlamalıdır. Eğer köpeğinizin yavru ise eğitim kolay olacaktır ancak, yetişkin bir köpeğiniz bulunuyorsa bu eğitimin profesyonel kişiler tarafından verilmesi gerekebilir.

Tuvalet pedlerinin içerisine gazete kağıdı sererek temiz tutmaya çalışabilirsiniz. Aynı zamanda köpeğinizin dışkılaması sonrasında gazete kağıtlarını atarak olası parazit durumunun önüne geçebilirsiniz.

Köpeklerde parazit konusu hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Köpeklerde Tasma Nasıl Seçilir?

köpekler için aksesuar seçimi

Köpekler için en önemli aksesuarlardan bir tanesi tasmalardır. Tasma seçimi köpeğiniz için büyük önem taşımaktadır. Tasma seçerken köpeğinizin boyununu sıkmayan, ancak boynundan kolayca çıkmayan bir tasma seçmeniz gerekecektir. Eğer yavru bir köpeğiniz varsa daha sonradan tasma değiştirmeniz muhtemeldir.

Köpeğinizin tasmasının üzerine gezdirmek, sevk kayışı takmak ve bağlamak için halka takmanız gerekmektedir. Bunun yanında alacağınız tasmanın köpeğinizin boynunu yara yapmayacak yumuşak deri veya köseleden yapılmış olması gereklidir.

Köpekler için en uygun tasmalara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup