Köpek

Köpekler İçin Tehlikeli Oyuncaklar

Oyun oynamak köpekler için en büyük aktivitedir. Uykudan uyandıklarında ilk yaptıkları şey oyun oynamak ve sahipleriyle zaman geçirmektir. Fakat bazı pet shop mağazalarında satılan oyuncalar, köpeğiniz için çok tehlikeli olabilir.

Köpek oyuncakları seçilirken masum duruşuna aldanmamak gerekiyor, bazen basit bir oyuncak bile köpeğinizin hayatına mal olabilir, bu tip durumlardan korunmak için yapılması gereken en iyi şey doğru oyuncaklardan yana tercih kullanmaktır. Pet shoplarda sık satılan “sivilce top” aslında çok basit bir oyuncak gibi görünüyor. Küçük top yumuşak olduğu için köpeklerin de hoşuna gidiyor ancak bazı haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre bu top, bazı köpeklerin ölümüne bile neden olmuş.

Dışı yumuşak ve ilgi çekici bir şekilde tasarlanan sivilce top, Maximus adında rottweiler cinsi köpek tarafından ısırılıyor. Tabi yumuşak olması kolay yırtılmasına neden oluyor ve köpeğin dili yarığın içerisine sıkışıyor. Köpek bu toptan kurtulmak için sürekli hamle yapıyor fakat sonuç yine de değişmiyor. Bu durum akşama kadar devam ediyor, Maximus’un sahipleri eve geldiklerinde korkunç bir manzara ile karşılaşıyorlar ve hemen veterinerin yolunu tutuyorlar. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Maximus, 1 gün sonra hayata gözlerini yumuyor.

Köpekler için tehlikeli oyuncaklardan nasibini alan tek köpek Maximus değil, Chai adında bir köpek daha yine farklı bir topa dilini sıkıştırıyor. Tabi bir önceki köpek kadar şanssız değil, veteriner uzmanın yaptığı küçük bir operasyon sonucu, top çıkartılıyor.

Yukarıda verdiğim örneklerin birçok benzerinin yaşandığı bir gerçek, tabi köpek sahipleri ilk başlarda bu durumu çok ciddiye almasalar bile ilerleyen dönemlerde bunun ne kadar riskli bir şey olduğunu daha iyi anlarlar. Köpekler için oyuncak seçiminde bulunurken öncelikle sağlıklarını, sonra da güvenliklerini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Köpekler, insanlar gibi düşünemediklerinden buldukları her şeyi kendilerine oyuncak edinebilirler fakat sonuç, Maximus veya Chai gibi olabilir, basit oyuncak diye alınıp köpeğin önüne vermek kadar tehlikeli bir durum yoktur. Bu nedenle minik dostunuz için köpek oyuncağı seçimi yaparken daha önce kullanılmış ve herhangi bir zararı olmadığı kanıtlanmış oyuncakları satın almanızı öneririm.

Köpekler İçin Oyuncak Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

köpekler için tehlikeli oyuncaklar

Köpek oyuncağı seçerken boyutları, kalitesi ve sağlık açısından zararlı materyal içermiyor olması önemlidir. Bunun yanı sıra köpeğinizin ilgisini çeken bir oyuncak olması da gerekir. Her köpeğin sevdiği farklı türlerde oyuncaklar bulunabilir. Dolayısıyla köpeğiniz için uygun oyuncağı bulmanız gerekmektedir.

Köpeğinize oyuncak alırken dikkat etmeniz gerekenler;

  • Mümkünse oyuncağın yıkanabilir olması,
  • Köpeğiniz için sağlam olması,
  • Eğer su içerisinde oyun oynamak için tercih ediliyorsa suyun üzerinde durabilmesi,
  • Köpeğinizin ağzında taşıyabileceği boyutlarda olması,
  • Köpeğe zarar verebilecek kesici ve sivri kenarlarının olmamasına dikkat etmeniz gerekir.

Oyuncağın uzun ömürlü olması için sağlam olması da oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra sağlıksız materyal içermemesi gerekir.

Köpekler için en uygun oyuncaklara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup